Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Suplement diety. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 9 g dziennie. Zaleca się stosować 3 razy dziennie 3 g po posiłku (1 łyżeczka), popijając dużą ilością wody. Porcję produktu można dodać do jogurtów, soków lub stosować jako składnik wypieków i makaronów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia. Żelazo przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie oraz w prawi
OPIS Ekologiczna fasolka Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fas
OPIS Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczny groch żółty 100 % INFORMACJA ALERGENNA Produkt
OPIS Płatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta. Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI cukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. ZALECANE WA
OPIS Koncentrat ciasta w proszku na bezglutenowe muffiny czekoladowe z kremem budyniowym. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym: Ciasto: - 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g - 2 jaja - 100 ml oleju - 40 ml wody Krem budyniowy: 30 g koncentratu kremu budyniowego 100 ml wody Wykonanie: Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min. Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do
OPIS Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków. Opakowanie na 1 kg mąki. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić do temperatury pokojowej. 2. JAJA z cukrem i cukrem wanilinowym ubić w mikserze na puszystą masę, dodać rozpuszczoną margarynę ciągle miksując. 3. Dodać stopniowo skrobię wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować do uzyskania gładkiej masy. 4. Piec około 1 godziny w temperaturze 170 - 180 stopni Celsjusza. Smacznego! SKŁADNIKI regulator kwasow
OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik. SKŁADNIKI wiśnia (31 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B - patrz przy numerze partii). UWAGA Produkt z owoców może zawierać minimalne ilości pestek ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przech
OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik. SKŁADNIKI maliny (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B - patrz przy numerze partii). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po ot
OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Bez dodatku tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B - patrz przy numerze partii). INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać dwutlenek siarki. ZALECANE WARUNKI PR
OPIS Baton FRUPP Kids jabłko - jagoda stworzyliśmy z myślą o najmłodszych konsumentach. To produkt BEZ DODATKU CUKRU! Zawiera naturalnie występujące cukry. Ma wysoką zawartość błonnika (29 %)! Nie ma dodatku tłuszczu i soli! Po prostu pyszna, owocowa przekąska dla dzieci! SKŁADNIKI owoce: jabłka (21 %), jagody (10 %); zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy); fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, sub
OPIS Baton proteinowy jest idealnym uzupełnieniem diety osób aktywnych fizycznie. Nie ma jednak przeciwwskazań, by spożywały go osoby, które nie uprawiają sportu. Jest wygodną przekąską, którą można zabrać na siłownię i spożyć zarówno przed treningiem, jak i po nim. Zawiera olej MCT. Stanowi szybkie i wartościowe źródło białka (WPI90). Białko jest niezbędnym elementem diety każdego człowieka, ponieważ uczestniczy we wszystkich przemianach metabolicznych w organizmie. Niedobór białka przyczynia się do ni
OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI tłoczony sok jabłkowy, przecier z jabłek, przecier z bananów, tłoczony sok z pomarańczy, szpinak, moringa 0,5 %, wyciąg ze spiruliny, ekstrakt z mięty. UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie produktu jest zjawiskiem naturalnym wynikającym z użytych produktów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 24 godzin.
OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI przecier z jabłek, tłoczony sok jabłkowy 22,5 %, przecier z bananów, toczony sok z pomarańczy, tłoczony sok z czarnej porzeczki 7 %, tłoczony sok z buraka 5 %, tłoczony sok z czarnego bzu, przecier z rokitnika 2 %. UWAGA Przed spożyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie produktu jest zjawiskiem naturalnym wynikającym z użytych produktów. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po
OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI sok grejpfrutowy 50 %, sok pomarańczowy 50 %. UWAGA Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym i nie wpływa na jakość soku. Przed spożyciem wstrząsnąć. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 48 godzin.
OPIS Produkt pasteryzowany. Niepowtarzalny smak naszego soku wynika z zastosowanego procesu technologicznego, opartego na tradycyjnym tłoczeniu pomidorów, a nie przecieraniu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI sok pomidorowy 99,9 %, przyprawy 0,1 % (sól, pieprz). br/ UWAGA Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. Przed spożyciem wstrząsnąć. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać