Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI łam waflowy* (mąka kukurydziana*) płatki kukurydziane* syrop ryżowy* kaszka kukurydziana* kaszka kukurydziana błyskawiczna* MLEKO w proszku* tłuszcz kokosowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI łam waflowy* (mąka z PSZENICY ORKISZ*, płatki OWSIANE*) syrop ryżowy* płatki OWSIANE* płatki z PSZENICY ORKISZ* płatki JĘCZMIENNE* płatki PSZENNE* MLEKO w proszku* tłuszcz kokosowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Pasteryzowany. Smak i konsystencja mogą nieznacznie różnić się w zależności od pory roku. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. 4 stopni Celsjusza. SKŁADNIKI Sok z czarnego bzu* (50 %) cukier trzcinowy* (50 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGI Występujący osad tworzą naturalne składniki czarnego bzu.
OPIS Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia. Produkt ma naturalną tendencję do krzepnięcia w temperaturze 22 °C.br/ SKŁADNIKI olej kokosowy virgin*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem.
OPIS Olej jest stabilny termicznie, może być stosowany do gotowania i pieczenia. Tłoczony na zimno. 500 ml = ok. 461 g SKŁADNIKI kokos* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Niepasteryzowany napój z zielonej herbaty poddanej procesowi naturalnej fermentacji. SKŁADNIKI napar z zielonej herbaty* (92 %) (woda, zielona herbata*) cukier trzcinowy* Medusomyces gisevi (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SKŁADNIKI MIGDAŁY prażone* (33 %) koncentrat soku jabłkowego* syrop z agawy* (12 %) syrop ryżowy* (9 %) chrupki ryżowe pełnoziarniste* (8 %) suszony banan* mąka koksowa* olej palmowy* wafle* (2 %) (skrobia ziemniaczana*, olej słonecznikowy*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczny lizak z syropu kukurydzianego oraz zagęszczonych soków owocowych. Produkt wegetariański. SKŁADNIKI syrop kukurydziany*, skoncentrowany sok owocowy z wisni* (8 %), jabłek* (*certyfikowanyskładnik ekologiczny) ZALECANE MIEJSCE PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKI kukurydza* (89 %) nasiona chia* (10 %) olej kukurydziany* sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI karczochy* (56,1 %) olej słonecznikowy* (33,6 %) oliwa z oliwek extra virgin* (8,5 %) sól czosnek* ocet winny* pietruszka* bazylia* ostra papryka chilli* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 10 dni.
OPIS Kukurydza* (78%), oleje roślinne* (słonecznikowy*, kukurydziany*), nasiona szałwii hiszpańskiej - chia* (Salvia hispanica) (10%), sól morska (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI kukurydza* (78 %) oleje roślinne* (słonecznikowy*, kukurydziany*) nasiona szałwii hiszpańskiej - chia* (Salvia hispanica) (10 %) sól morska (1 %) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I sposób przygotowania: 1 łyżeczkę Yerba mate zalać szklanką gorącej wody (ok. 80⁰C) i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. II sposób przygotowania: Wkładamy bombillę do naczynia. Nasypujemy Yerba mate od ½ do ¾ objętości.
OPIS Napój ryżowo-kokosowy Natumi może być serwowany z lodami lub jako dodatek do owocowego shake. Dodatkowo nadaje się również do pieczenia oraz jako dodatek do deserów i musli. Wstrząsnąć przed użyciem. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujace cukry. Produkt UHT. SKŁADNIKI woda, ryż* (14 %), napój kokosowy* (6 %), sól morska, naturalny aromat* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Wystarcza na uzyskanie ok. 1,5 kg chleba. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Składniki: 1 saszetka zakwasu chlebowego ORKISZowego bio 30 g Biovegan, 700 g mąki ORKISZowej, 300 g mąki żytniej, 2 saszetki drożdży suszonych bezglutenowych bio 9 g Biovegan, 2 łyżeczki soli, 750 ml letniej wody. Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić
SKŁADNIKI Płatki zbożowe* ( ORKISZowe, pszenne, żytnie) syrop ryżowy* MLEKO w proszku* żurawina słodzona, suszona* (2 %) (suszona żurawina, cukier trzcinowy, olej słonecznikowy) (*certyfikowany składnik ekologiczny)