Składniki:mąka kasztanowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczna mąka kasztanowa otrzymywana jest w wyniku zmielenia suszonych kasztan w jadalnych. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Nadaje potrawom wyjątkowy smak. Polecamy do wypieku chleba, ciast, naleśnik w, makaron w. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1541 kJ / 365 kcalTłuszcz - 3,7 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 gWęglowodany - 71 gw tym cukry - 29,5 gBiałko - 6,4 gS l - 0,09 gINFORMACJA ALERGENNA Pro
Składniki:mąka amarantusowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczna mąka amarantusowa otrzymywana jest z ziaren amarantusa. Nadaje wypiekom lekko orzechowy smak. Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami. Polecamy do ciast, ciasteczek, słodkich naleśnik w, racuch w, makaron w oraz jako cenny dodatek do chleba. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1665 kJ / 395 kcalTłuszcz - 7,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2,1 gWęglowodany - 62 gw tym cukry - 0,5 gBiałko - 16 gS l - 0,0
Składniki:cukier trzcinowy nierafinowany*, syrop kukurydziany*, koncentraty sok w owocowych* 3,52% (cytrynowy* 1,15%, malinowy* 0,94%, jabłkowy* 0,92%, z czarnej porzeczki* 0,51%), substancja żelująca (agar), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), wyciągi roślinne barwiące i aromatyzujące (z alg, szafranu, kurkumy*, bzu czarnego*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Owocowe galaretki ekologiczne stanowią doskonałą przekąskę, zar wno dla dzieci, jak i dorosłych.Uwaga - produkt nieodpowiedni do spożyc
Składniki:mąka pszenna chlebowa typ 750* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczna mąka pszenna "chlebowa" otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Jest podstawowym składnikiem wyrob w piekarniczych, ale może służyć r wnież do wszelkiego rodzaju wypiek w oraz wyrob w mącznych. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1524 kJ / 360 kcalTłuszcz - 1,8 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 gWęglowodany - 74 gw tym cukry - 0,5 gBiałko - 9,1 gS l -
Składniki:ryż okrągły pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczny ryż okrągły pełnoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki kt rym harmonijnie wsp łgra z wieloma potrawami. Zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Ryż okrągły polecamy do potraw typu risotto, zapiekanek ryżowych oraz sałatek.Spos b przygotowania:uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu
Składniki:mąka pszenna razowa typ 2000* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczna mąka pszenna typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna pszenicy zwyczajnej. Nadaje wytrawny smak, stąd doskonała do wypieku pełnoziarnistego pieczywa, do zagęszczania pasztet w warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1389 kJ / 329 kcalTłuszcz - 2,1 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 gWęglowodany -
Składniki: ryż czerwony pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczny ryż czerwony pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykle słodkim smakiem oraz orzechowym aromatem. Podaje się go gł wnie do wykwintnych potraw oraz deser w z egzotycznymi owocami. Dzięki swojej oryginalnej barwie doskonale nadaje się roacute;wnież do sałatek. Spos b przygotowania:uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja wody na 2 porcje ryżu) na małym ogniu ok. 40 min. Wartość odżywcza w 10
SKŁADNIKI mąka pszenna tortowa typ 480* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna mąka pszenna otrzymywana jest przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej. Mąka o przemiale 480 doskonale sprawdzi się do wypiek w, szczeg lnie lekkich ciast biszkoptowych, do ciasta naleśnikowego, a także do dań mącznych. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1419 kJ / 335 kcal Tłuszcz - 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 68 g w tym cukry - 1,4 g Biał
Składniki:quinoa ekspandowana* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczna quinoa ekspandowana to praktyczna forma komosy ryżowej, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek, musli, wypiek w oraz deser w. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1797 kJ / 426 kcalTłuszcz - 10 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 5,0 gWęglowodany - 70 gw tym cukry - 0 gBiałko - 13 gS l - 0,03 gINFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać alergeny: gluten, orze
Składniki:quinoa tr jkolorowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczna quinoa tr jkolorowa z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sos w, wypiek w, a także deser w.Spos b przygotowania:zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1489
Składniki:ryż Arborio risotto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały r wnież jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deser w.Spos b przygotowania:ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. (ryżu nie płuczemy).Warto
Składniki: ryż biały długoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczny ryż biały, długoziarnisty charakteryzuje się specyficznym aromatem i zapachem, dzięki kt rym harmonijnie wsp łgra z wieloma potrawami. Jest jednocześnie pożywny i lekkostrawny. Polecamy jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deser w. Spos b przygotowania: uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energ
Składniki:ryż Basmati biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deser w. Spos b przygotowania:uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1642 kJ / 389 kcalTłuszcz - 0,6
Składniki:ryż dziki* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczny ryż dziki charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Wyśmienicie nadaje się do dań egzotycznych i sałatek, doskonale komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.Spos b przygotowania:uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 45 min.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1518 kJ / 358 kcalTł
Składniki: ryż czarny pełnoziarnisty* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny). Opis:Ekologiczny ryż czarny pełnoziarnisty charakteryzuje się niezwykłym orzechowym aromatem, dzięki kt remu harmonijnie wsp łgra z wieloma egzotycznymi potrawami. Najlepiej komponuje się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. Spos b przygotownaia:uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 40 min. Wartość odżywcza w 100