PAPUA NOWA GWINEA SIMBU PREMIUM A 100% Arabica Testy na tej mieszance rozpoczęliśmy na początku 2020 roku. Staraliśmy się dopasować ją jak najbardziej do parametrów zaparzania ekspresów automatycznych, biorąc pod uwagę również inne metody zaparzania. Efekt jest godny uwagi. Czy to ze względu na ziarno? Przede wszystkim. Arabica, z której została przygotowana nasza kawa pochodzi z Papui Nowej Gwinei, z rejonu Simbu. Jest to rejon położony na wysokości około 1700m n.p.m. o rocznej ilości opadów 22
PAPUA NOWA GWINEA SIMBU PREMIUM A 100% Arabica Testy na tej mieszance rozpoczęliśmy na początku 2020 roku. Staraliśmy się dopasować ją jak najbardziej do parametrów zaparzania ekspresów automatycznych, biorąc pod uwagę również inne metody zaparzania. Efekt jest godny uwagi. Czy to ze względu na ziarno? Przede wszystkim. Arabica, z której została przygotowana nasza kawa pochodzi z Papui Nowej Gwinei, z rejonu Simbu. Jest to rejon położony na wysokości około 1700m n.p.m. o rocznej ilości opadów 22
CREMA PARADISE Fresh Tasty Blend 70% Arabica / 30% Robusta Testy na tej mieszance rozpoczęliśmy na początku 2020 roku. Staraliśmy się dopasować ją jak najbardziej do parametrów zaparzania ekspresów automatycznych, aczkolwiek trzeba przyznać, że espresso, drip czy cold brew z niej przygotowane również są fenomenalne. Oczywiście dla wszystkich, którzy lubią lekko goryczkowate mieszanki z mocno wyczuwalną wiśnią i czekoladą. Czy jesteś gotów na podróż do serca słonecznego regionu Papui Nowej Gwin
CREMA PARADISE Fresh Tasty Blend 70% Arabica / 30% Robusta Testy na tej mieszance rozpoczęliśmy na początku 2020 roku. Staraliśmy się dopasować ją jak najbardziej do parametrów zaparzania ekspresów automatycznych, aczkolwiek trzeba przyznać, że espresso, drip czy cold brew z niej przygotowane również są fenomenalne. Oczywiście dla wszystkich, którzy lubią lekko goryczkowate mieszanki z mocno wyczuwalną wiśnią i czekoladą. Czy jesteś gotów na podróż do serca słonecznego regionu Papui Nowej Gwin
PAPUA NOWA GWINEA SIMBU PREMIUM A 100% Arabica Testy na tej mieszance rozpoczęliśmy na początku 2020 roku. Staraliśmy się dopasować ją jak najbardziej do parametrów zaparzania ekspresów automatycznych, biorąc pod uwagę również inne metody zaparzania. Efekt jest godny uwagi. Czy to ze względu na ziarno? Przede wszystkim. Arabica, z której została przygotowana nasza kawa pochodzi z Papui Nowej Gwinei, z rejonu Simbu. Jest to rejon położony na wysokości około 1700m n.p.m. o rocznej ilości opadów 22
PERU Organic Coffee 100% Arabica Kawa o subtelnym, zrównoważonym, łagodnym smaku o umiarkowanej kwaskowatości i pełnym, słodkawym aromacie. Przeważa czarna czekolada, orzechy i delikatne smaki kwiatowo – owocowe. Ekologiczne plantacje Kawa uprawiana w idealnych warunkach przyrodniczych, doskonała gleba oraz sprzyjający klimat wpływają na jej smak i aromat. Dodatkowo w tym rejonie nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych i pestycydów dzięki temu kawa jest w pełni organiczna i bardzo smaczna.
CREMA GOLD Fresh Tasty Blend 70% Arabica / 30% Robusta Mieszanka doskonałych kaw brazyliskich i kolumbijskich z dodatkiem robusy indyjskiej. Kawa mocna, o dużej zawartości kofeiny, mocno czekoladowa z bardzo delikatną kwaskowatością. Idealna mieszanka Mieszanka charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki zawartości robusty indyjskiej kawa jest mocno pobudzająca, ziarna zawierają w sobie od 1 do 1.5% kofeiny. Ziarna robusty są wysokiej jakości dzięki temu nie wpływa negatywnie na s
HONDURAS Strictly High Grown Coffee 100% Arabica Jest to doskonała kawa charakteryzująca się niską kwaskowatością i wyczuwalnymi nutami czekoladowo – kokosowo – orzechowymi. Skrót SHG oznacza, że krzewy kawy uprawiane są na wysokości minimum półtora kilometra nad poziomem morza, w idealnie ekologicznych warunkach. Również dzięki temu, owoce zbierane są ręcznie z uwagi na brak możliwości zbioru mechanicznego, w związku z tym zbierane są tylko dojrzałe owoce co również przekłada się na doskonałą jako
COLUMBIA Excelso Medelin 100% Arabica Klasyka gatunku, kawa Kolumbijska charakteryzuje się łagodną kwaskowatością, wyczuwalne nuty owoców cytrusowych, co w połączeniu z mocnymi nutami czekolady i migdałów daje wyśmienity efekt. Tylko wyselekcjonowane ziarna Kolumbia jest drugim po Brazylii eksporterem kawy. Produkuje kawę bardzo wysokiej jakości, najlepsze określane są mianem Excelso lub Supremo. Wyrażenia te określają tylko i wyłącznie wielkość ziarna wysokiej jakości, excelso są mniejsze od
PERU Organic Coffee 100% Arabica Kawa o subtelnym, zrównoważonym, łagodnym smaku o umiarkowanej kwaskowatości i pełnym, słodkawym aromacie. Przeważa czarna czekolada, orzechy i delikatne smaki kwiatowo – owocowe. Ekologiczne plantacje Kawa uprawiana w idealnych warunkach przyrodniczych, doskonała gleba oraz sprzyjający klimat wpływają na jej smak i aromat. Dodatkowo w tym rejonie nie stosuje się żadnych nawozów sztucznych i pestycydów dzięki temu kawa jest w pełni organiczna i bardzo smaczna.
CREMA GOLD Fresh Tasty Blend 70% Arabica / 30% Robusta Mieszanka doskonałych kaw brazyliskich i kolumbijskich z dodatkiem robusy indyjskiej. Kawa mocna, o dużej zawartości kofeiny, mocno czekoladowa z bardzo delikatną kwaskowatością. Idealna mieszanka Mieszanka charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki zawartości robusty indyjskiej kawa jest mocno pobudzająca, ziarna zawierają w sobie od 1 do 1.5% kofeiny. Ziarna robusty są wysokiej jakości dzięki temu nie wpływa negatywnie na s
SALVADOR Organic Coffee 100% Arabica Lekka kawa o bardzo delikatnym i subtelnym smaku i bogatym aromacie. Delikatnie kwaskowata przełamana nutami słodkimi miodowymi i karmelowymi. Idealne warunki przyrodnicze Kawa uprawiana jest w idealnych warunkach przyrodniczych bez dodatku sztucznych nawozów i herbicydów. Idealna gleba wulkaniczna, czyste środowisko oraz bardzo dobre warunki klimatyczne wpływają na jej bardzo wysoką jakość. Na ekologicznych uprawach kawy żyją mikroorganizmy występujące na
INDIE Monsooned Malabar AA 100% Arabica Odznacza się mocnym smakiem czekolady, przypraw i prażonych orzechów, wyczuwalne aromaty karmelu, tytoniu. Właściwie brak kwaskowatości. Kawa pochodzi z Indii z rejonu Malabar - południowo-zachodniej części wybrzeża nad Morzem Arabskim. Swą wyjątkowość zawdzięcza procesowi "monsunowania" - starzenia się ziarna. Proces "monsunowania" Kawa jest zbierana i suszona, następnie poddaje się ją wielokrotnemu działaniu wiatrów i deszczów monsunowych. Proces ten
COLUMBIA Excelso Medelin 100% Arabica Klasyka gatunku, kawa Kolumbijska charakteryzuje się łagodną kwaskowatością, wyczuwalne nuty owoców cytrusowych, co w połączeniu z mocnymi nutami czekolady i migdałów daje wyśmienity efekt. Tylko wyselekcjonowane ziarna Kolumbia jest drugim po Brazylii eksporterem kawy. Produkuje kawę bardzo wysokiej jakości, najlepsze określane są mianem Excelso lub Supremo. Wyrażenia te określają tylko i wyłącznie wielkość ziarna wysokiej jakości, excelso są mniejsze od
HONDURAS Strictly High Grown Coffee 100% Arabica Jest to doskonała kawa charakteryzująca się niską kwaskowatością i wyczuwalnymi nutami czekoladowo – kokosowo – orzechowymi. Skrót SHG oznacza, że krzewy kawy uprawiane są na wysokości minimum półtora kilometra nad poziomem morza, w idealnie ekologicznych warunkach. Również dzięki temu, owoce zbierane są ręcznie z uwagi na brak możliwości zbioru mechanicznego, w związku z tym zbierane są tylko dojrzałe owoce co również przekłada się na doskonałą jakość