OPIS Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryby i dziczyzny, może być również dodawany do sosów. SKŁADNIKI rozmaryn* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Trawę cytrynową używa się w kuchni południowo-azjatyckiej oraz południowo-amerykańskiej. Aromat i smak przypominający trochę cytrynę, ale bez jej kwaskowatości. Wzbogaca się nią smak zup, sałatek, napojów, deserów a nawet dań drobiowych przyprawianych curry. Suszone źdźbła trawy cytrynowej można dodać do herbaty. SKŁADNIKI trawa cytrynowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Tymianek jest przydatnym dodatkiem do wieprzowiny, baraniny, kaczki lub gęsi. Stosuje się go również do produkcji likierów i syropów. SKŁADNIKI tymianek* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Curry to mieszanina sproszkowanych przypraw, która od tysięcy lat kształtuje smak potraw. Stosuje się ją najczęściej do potraw mięsnych zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, sosów i ryżu. Nadaje im pięknej, słonecznej barwy. SKŁADNIKI kolendra*, GORCZYCA*, kozieradka*, kminek*, chili*, imbir*, kurkuma*, koper włoski* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Przyprawić drób bezpośrednio wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub rozrobić przyprawę w dowolnym oleju i smarować. SKŁADNIKI rozmaryn*, kurkuma* (po 15%), liść szałwii*, pietruszka*, majeranek*, oregano*, bylica*, owoc brusznicy* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso przyprawić bezpośrednio przed pieczeniem wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować przyprawę połączoną z olejem. SKŁADNIKI cebula* kminek,* papryka słodka* i ostra* (po 15%), czosnek*, GORCZYCA*, pieprz czarny*, tymianek*, chrzan*, kolendra* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECH
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przyprawę należy wklepywać w porcje mięsa lub macerować przyprawę rozpuszczoną w oleju po czym mięso można piec, smażyć lub dusić. SKŁADNIKI cząber*, czosnek*, GORCZYCA*, jałowiec*, kminek*, rozmaryn*, rokitnik*, pieprz czarny*, tymianek* (po 10%), macierzanka*, szałwia* (po 5%) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Przyprawa do rosołu z powodzeniem może zastąpić kostki rosołowe wzbogacając danie bulionowo-ziołowym aromatem. SKŁADNIKI korzeń pietruszki*, marchew*, cebula* (po 15%), nać pietruszki*, lubczyk*, koperek*, por*, ziele angielskie*, pieprz czarny*, tymianek*, liść laurowy* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przyprawić rybę bezpośrednio przed smażeniem wklepując przyprawę w kawałki ryby lub smarować przyprawą połączoną olejem. SKŁADNIKI ziele angielskie*, pieprz czarny* (po 15%), liść bazylii*, macierzanki*, trawy cytrynowej*, bylicy*, liść laurowy*, cebula*, gałka muszkatołowa*, imbir* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE
OPIS Przyprawić wklepując przyprawę w kawałki mięsa lub macerować. Przyprawę zmieszaną z olejem można smażyć, dusić lub piec. SKŁADNIKI tymianek* jałowiec* pieprz czarny* ziele angielskie* majeranek* kolendra* rozmaryn* owoc brusznicy* i jarzębiny* (po 10%) mięta* macierzanka* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Wyśmienita i bardzo aromatyczna przyprawa którą dodaje się pod koniec gotowania potraw mięsnych, zwłaszcza drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz warzyw, ryżu i sosów. Dobrze łączy się też z jogurtem. SKŁADNIKI kolendra*, kminek* (po 20%), cynamon*, pieprz czarny*, liść laurowy*, goździki*, anyż*, kardamon* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Posypka to doskonały dodatek do kanapek. SKŁADNIKI natka pietruszki*, koperek* (po 20%), owoc róży*, cebula*, czosnek niedźwiedzi*, owoce rokitnika*, liść pokrzywy* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Przyprawa szczególnie stosowana do potraw tłustych, mająca również zastosowanie do zup, sosów i pieczeni. SKŁADNIKI cząber*, rozmaryn*, oregano*, bazylia*, tymianek* (po 15%), majeranek*, szałwia*, lawenda* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Sól w połączeniu z ziołami ma niepowtarzalny smak przez co skutecznie podnosi walory smakowe potraw. SKŁADNIKI sól kuchenna 70%, cebula*, lubczyk*, oregano*, cząber*, czosnek niedźwiedzi* (w różnych proporcjach) (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Kompozycja przypraw doskonale nadaje się do wszystkich zup podnoszących ich walory smakowo-zapachowe. SKŁADNIKI oregano* 20%, grzyby suszone*, gałka muszkatołowa*, GORCZYCA*, czosnek* imbir*, bylica,* kozieradka*, czosnek niedźwiedzi* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.