OPIS Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i surówek. SKŁADNIKI GORCZYCA biała* 20%, majeranek*, chrzan*, pieprz czarny,* papryka ostra,* cząber*, kolendra*, czarnuszka*, kminek* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Przyprawa wykonana na bazie dzikich ziół, doskonale nadająca się do różnego rodzaju potraw. SKŁADNIKI macierzanka ziele* czosnek niedźwiedzi* lebiodka* bluszczyk ziele* chrzan korzeń* kminek* jałowiec owoc* pączki topoli* mięta dzika liść* krwawnik kwiat* kocanka kwiat* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, RYB, marynat, wędlin. Mielone ziarna pieprzu doskonale nadają się do przyprawiania steków. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA MŁYNEK WIELOKROTNEGO UŻYTKU SKŁADNIKI pieprz czarny* 100% (*certyfikowany skadnik ekologiczny)
OPIS Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu: do dziczyzny, baraniny oraz potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty. SKŁADNIKI Jałowiec* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Proszek grzybowy świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw. Rozdrobniona forma grzybów przyśpiesza i ułatwia ich zastosowanie. Najczęściej stosuje się tą formę grzybów do sosów, pierogów, zup, pasztetów, zapiekanek, jajecznicy i wszelkiego rodzaju farszów. SKŁADNIKI Borowik* (40%) koźlak* (30%) podgrzybek* (30%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Mieszanka przyprawowa nadaje karkówce doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Karkówkę natrzyj przyprawą, odstaw do lodówki do zamarynowania na kilka godzin. Tak przygotowaną karkówkę obsmaż na patelni, piecz kolejne 50 minut w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Tak upieczona karkówka na pewno będzie aromatyczna i soczysta. SKŁADNIKI cebula*, papryka słodka*, tymianek*, marchew*, pietruszka korzeń*, pietruszka natka*,
OPIS Jako przyprawy używamy w niewielkiej ilości, świeżo startą gałkę dodaje się do kapusty, szparagów, szpinaku, marchwi, pora, zupy ziemniaczanej i jarzynowej. Gałką możemy przyprawić drób, jagnięcinę i kiełbasę. SKŁADNIKI gałka muszkatołowa* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Szarlotka to najczęściej pieczone i uwielbiane ciasto przygotowywane na różne sposoby. Przyprawa do szarlotki to kompozycja starannie dobranych składników gwarantujących doskonały efekt wypieku. SKŁADNIKI cynamon*, kardamon*, goździki*, gałka muszkatołowa*, anyż gwiazdkowy*, imbir* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Kmin rzymski ma charakterystyczny ciepły aromat. Doskonale pasuje do pikantnych potraw, do dań kuchni indyjskiej, duszonego mięsa, sosów, serów oraz wędlin. SKŁADNIKI kmin rzymski 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Ekologiczny czosnek niedźwiedzi mielony to przyprawa otrzymywana z suszonych liści czosnku niedźwiedziego. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sosów, past, twarogów, sałatek czy potraw mięsnych. Dla uzyskania lepszych walorów smakowych zalecamy dodawać pod koniec gotowania. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI czosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Przyprawa używana do mięs, wędlin i sosów. SKŁADNIKI pieprz czarny*, pieprz biały*, pieprz zielony*, pieprz czerwony* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności. SKŁADNIKI czarnuszka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej. SKŁADNIKI imbir* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do RYB, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań. SKŁADNIKI pieprz biały* 79%, sok z pigwowca*, skórka z cytryny* 6%, trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Pieprz cytrynowy to połączenie aromatycznego pieprzu, soku z pigwowca oraz skórki z cytryny i trawy cytrynowej. Znakomicie sprawdzi się jako przyprawa do RYB, mięs, sałatek, dressingów i sosów. Kompozycja podkreśli smak i aromat przygotowanych dań. SKŁADNIKI pieprz czarny* 79% sok z pigwowca* skórka z cytryny* 6% trawa cytrynowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.