KORZEŃ OMANU podlaska herbatka ziołowa korzeń omanu 100%Korzeń omanu stosuje się obecnie do aromatyzowania herbatek oraz robienia doskonałych nalewek. Do niedawna była to ceniona roślina lecznicza.
KWIAT BŁAWATKA herbatka ziołowakwiat bławatka 100%Herbatkę z kwiatu bławatka lektura zielarska poleca przy dolegliwościach układu moczowego. Herbatkę tą można stosować zewnętrznie przy zapaleniu spojówek.Sposób użycia: Wziąć łyżeczkę herbatki, zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut. Przecedzić, pić wedle zapotrzebowania.
LIŚĆ MALINY herbatka ekologicznaliść maliny 100% Herbatka z liści maliny bogata jest w witaminę C, flawonoidy, kwasy organiczne, garbniki i sole mineralne. Ze względu na swoje właściwości może być stosowana jako środek oczyszczający organizm z toksyn, regulujący przemianę materii oraz wspomagający w wydalaniu szkodliwych produktów przemiany materii.
Dary Natury - Imbir mielonyWłaściwości zdrowotne i lecznicze imbiru: Imbir jest najbardziej popularny w Azji: tam dodają go do posiłków, od wielu lat jest on stosowany na różne dolegliwości, bóle i choroby. Kiedyś w Polsce używany był jedynie do przyprawiania mięs lub ciast, ale ostatnio jest on bardzo tani i łatwo dostępny, przez co zaczęliśmy używać go o wiele chętniej, zainteresowała się nim medycyna. Jakie są właściwości imbiru? Poprawia zdrowie, ułatwia trawienie, łagodzi bóle głowy, migreny, mdłości
Wysoce aromatyczna mieszanka o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wzbogaca potrawy w 5 podstawowych smaków: słodki, słony, gorzki...Skład (w różnych proporcjach): anyż, goździki, koper, pieprz biały, kora cynamonu
HIBISKUS herbatka podlaskakwiat hibiskusaMieszanka ta charakteryzuje się dużą zawartością witaminy C, kwasów organicznych i składników mineralnych. Uwzględniając walory smakowo-zapachowe, herbatką tą można z powodzeniem zastąpić inne codzienne napoje. Nie zawiera sztucznych konserwantów i barwników. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie. Przechowywać w suchym miejscu.
Posypka to doskonały dodatek do kanapek oraz innych gotowych dań. Nadaje potrawom przyjemny smak i aromat oraz w zbogaca je w wiele cennych witamin, sole mineralne oraz inne substancje cenne dla zdrowia.przyprawa bez chemiiSkład: (w różnych proporcjach): natka pietruszki, koperek, cebula natka selera, owoc rózy, oregano
Podlaska przyprawa do pizzySkład (w różnych proporcjach): rozmaryn, majeranek, bazylia, oregano, cząber, tymainek, szałwia, pieprz czarny, bluszczyk, warzywa.
Dary Natury - Podlaska Przyprawa do mięs pieczonych i sosówMieszanka przyprawowa nadaje pieczeni doskonały smak i aromat, posypane przyprawą mięso zyskuje także piękny dekoracyjny wygląd, Przyprawa jest także doskonałym dodatkiem do sosów. przyprawa bez chemii Skład: (w różnych proporcjach): papryka zielona i czerwona, kminek pieprz czarny, czosnek, kolendra, gorczyca biała
Opis: Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Pieprz biały charakteryzuje się delikatnym i wyrafinowanym smakiem. Używany przede wszystkim do białych sosów oraz tam, gdzie chcemy uzyskać bardziej delikatny smak niż przy użyciu pieprzu czarnego.
Opis:Miłorząb to najstarsze drzewo na ziemi -eliksir młodości Herbatka z miłorzębu odmładza serce,poprawia funkcjonowanie mózgu oraz sprawność seksualną. Niezastąpiony środek o ogólnym działaniu dla osób w średnim i starszym wieku.Skład:liść miłorzębu - 50%, owoc głogu, owoc róży, płatki róży w różnych proporcjach
Opis:Nalewka ta ma właściwości odprężające, pobudza fantazję seksualną, działa pobudzająco na zmysły zarówno kobiece jak i męskie, pozytywnie wpływa na wigor, ma właściwości afrodyzjakowe.Sposób przyrządzania:zawartość opakowania wsypać do słoja, zalać 2 litrami alkoholu. Odstawić na 2 tygodnie w ciepłe i ciemne miejsce. Przecedzić, wlać do butelek i odstawić na ok. 1 miesiąc.
Ceniona jest ze względu na charakterystyczny smak jaki nadaje potrawom. Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. Nasiona dodaje się do kwaszonych i konserwowych ogórków i innych warzyw. Stosowana do zup, duszonych mięs. Skład: Gorczyca czarna 100%
Działanie:Herbatka z korzenia biedrzeńca ma bardzo korzystne działanie na górne drogi oddechowe.Sposób użycia:1- 1 1/2 łyżki korzeni zalać szklanką wody, powoli ogrzewać, a następnie gotować 5 min., odstawić na 10 min., przecedzić. Pić 2-3 razy dziennie po 1/2 szklanki przed posiłkami.