Mieszanka ta to doskonała kompozycja zi ł i przypraw, kt ra w wyrazisty spos b podkreśla smak i aromat pizzy oraz zapiekanek. Składniki: Oregano *, Majeranek *, Tymianek *, Rozmaryn *, Bazylia *, Bluszczyk *, Papryka ostra *, Papryka słodka *, Pieprz czerwony*, Cebula *, Liść laurowy *. *certyfikat ekologiczny Masa netto: 30g
Składniki zawarte w tej przyprawie powodują, że nadaje się ona do sos w jasnych. Idealnie pasuje do potraw kr tko smażonych i gotowanych do drobiu i cielęciny. Skład: bazylia, oregano, kolendra, nać pietruszki, tymianek, melisa (po 15%), macierzanka 10%. Masa netto: 25g
Papryka ostra nadaje potrawom pikantny smak. Można ją dodawać do r żnych potraw według indywidualnych upodobań np. do gulaszu, mięsa, ryb, do potraw jarzynowych, czy sos w. Idealna do przyprawiania ciężkostrawnych dań. Składniki: papryka ostra 100% Zawartość netto: 30g.
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim dania z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa. Skład: lubczyk 100% Masa netto: 15g
Majeranek dodaje się gł wnie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje si.ę wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztet w i omlet w. Kraj pochodzenia: Polska Skład: ziele majeranku 100% Masa netto: 50g
Jest składnikiem r żnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy, sos w. Skład: kurkuma 100 % Masa netto: 30g
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosoł w, duszonych warzyw, sos w, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. Skład: liść laurowy 100% Zawartość netto: 40g
Aromatyczna przyprawa służy głownie jako dodatek do pieczywa, do przetwor w warzywnych, do aromatyzowania wina. Dodawana do jest konserwowania og rk w w celu zachowania ich jędrności. Skład: czarnuszka 100% Masa netto: 30g
Stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, r żnym słodyczom. Imbir dodaje się do og rk w marynowanych i dyni marynowanej. Skład: Imbir 100% Masa netto: 30g
Ekologiczna kawa ziarno Arabika&Robusta - Dary Natury Kawy, kt re trafiają na nasze stoły to najczęściej mieszanki r żnych odmian, skomponowane tak, aby dostarczyć wielbicielom tego napoju bogactwo smaku i pełnię aromatu. Jeśli należysz do os b, kt re w kawie cenią sobie delikatność, masz okazję połączyć zdecydowany smak Arabiki z delikatnością Robusty, wybierając jedną z kaw o mieszanej kompozycji ziaren. Spos b użycia: Ziarna kawy zmielić w młynku. Do filiżanki wsypać od 1 do 3 łyżeczek zmielonej ka
Opis producenta/dystrybutora: Owoc poziomki jest zasobny w wit. C, P, K, kwasy organiczne w tym kwas salicylowy, składniki mineralne Fe, P, Ca, S, P. Owoc poziomki zawiera bardzo mało kalorii. Aromatyczna smaczna herbatka z poziomki wpływa korzystnie na przemianę materii, polecana jest przy kamicy nerkowej oraz schorzeniach sk rnych. Można dodawać ją do innych herbat jako dodatek poprawiający zapach. Spos b użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na ok
Owoc żurawiny to prawdziwa skarbnica witamin, soli mineralnych oraz innych bardzo cennych substancji. Herbatka żurawinowa doskonale wpływa na pracę wątroby, odkaża oraz reguluje pracę układu moczowego, zapobiega tworzeniu się kamieni nerkowych. Polecana zar wno dla dzieci jak i os b dorosłych. Spos b użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: owoc żurawiny 50%, poza tym: owoc r ży, owoc jabłka, owoc bzu czarnego, owoc tarniny,
Według literatury zielarskiej herbatka z owoc w bor wki amerykańskiej wyr żnia się dużymi zasobami cennych składnik w odżywczych, co sprawia, że jest ona istotnym elementem zbilansowanej i zdrowej diety. Literatura podaje, że owoce bor wki bogate są w mikro- i makroelementy, w szczeg lności wapń, fosfor i potas. Składniki zawarte w bor wkach regulują działanie układu moczowego, poprawiają jakość wzroku oraz wspomagają działanie przewodu pokarmowego. Spos b użycia: 1 saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozos
Tarnina jest jednym z najzdrowszych owoców dziko rosnących. Według literatury, zawiera dużo witaminy C i B, jest bogata w sole mineralne, kwasy organiczne, cukry i pektyny. W związku z powyższym, picie tej herbatki wskazane jest osobom przemęczonym i łatwo przeziębiającym się. Sposób użycia: jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń. Skład: tarnina owoc, hibiskus Masa netto: 100g.
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania sur wek warzywnych. Skład: pieprz czarny 100% Zawartość netto: 100 g