Przyprawa powszechnie stosowana do mięs, potraw z jaj, sałatek i sur wek. Skład (w r żnych proporcjach): gorczyca biała, majeranek (po 15%), lubczyk, chrzan, pieprz czarny mielony, papryka ostra, cząber, kolendra, kminek, czarnuszka (w r żnych proporcjach. Masa netto: 100 g
Pieprz czarny mielony - przyprawy bez chemii Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, marynat, wędlin, nadaje się do przyprawiania sur wek warzywnych. Skład: pieprz czarny 100% Zawartość netto: 30 g
Herbatka Samo Zdrowie skomponowana jest z najwyższej jakości dziko rosnących owoców i ziół. Składniki herbatki dobrano tak, aby zawierała ona jak najwięcej potrzebnych dla organizmu witamin, biopierwiastków oraz innych substancji organizmu w zdrowiu i równowadze. Herbatka może być spożywana w dowolnej ilości, ale polecamy chociaż 1 szklankę dziennie, co uzupełni niedobory większości witamin i soli mineralnych w twojej diecie. Sposób użycia: jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod p
Herbatka poziomkowa należy do najsmaczniejszych i najbardziej aromatycznych. Bogata jest w żelazo, wapń, potas, magnez, miedź, fosfor. Ma właściwości odkwaszające organizm. Zawiera wszystkie witaminy oprócz wit. D, poza tym zawiera antocjany, flawonoidy, pektyny i garbniki. Zalecana do picia przy nadkwasocie. Sposób użycia: jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń. Skład: owoc poziomki, róży, głogu, jabłko owoc
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone, np. budynie, napoje mleczne, ciastka, czekoladę. Niewielka ilość cynamonu dodaje się do gulaszu, baraniny, wołowiny, gotowanej ryby, szynki. Przyprawiamy nim także poncze i r żne napoje np. colę. Skład: cynamon mielony 100% Zawartość netto: 30g Kraj pochodzenia: Indonezja
Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głownie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup. Skład (w r żnych proporcjach): cząber, oregano, lubczyk, czosnek, pietruszka nać Masa netto: 15g
Stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, r żnym słodyczom. Imbir dodaje się do og rk w marynowanych i dyni marynowanej. Skład: imbir 100% Masa netto: 30g
Herbatka o bardzo wysokich walorach smakowych, pełna owocowych skarbów obfitująca w witaminy i sole mineralne. Uwzględniając walory smakowo - zapachowe, herbatką tą można z powodzeniem zastąpić inne codzienne napoje. Skład: owoc róży, bzu czarnego, berberysu, jeżyny, jarzębiny, poziomki oraz liść poziomki, melisy w różnych proporcjach Masa netto: 100g
Herbatka ta oparta jest na owocach zebranych w okolicach Puszczy Białowieskiej. Według literatury zielarskiej składniki zawarte w tej herbatce mogą korzystnie wpływać na działanie przewodu pokarmowego oraz na polepszanie wzroku; jest bogata w witaminy oraz wiele cennych soli mineralnych. Sposób użycia: 1-2 łyżeczki herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić na kilka minut do naciągnięcia. Skład: owoc czarnej jagody, owoc czarnej porzeczki, owoc tarniny, owoc śliwy, owoc aronii. Masa netto: 100g
Ekologiczna herbatka Leśne aromaty wykonana jest z aromatycznych, najwyższej jakości surowców pochodzących z głębi lasu. Doskonale zastępuje inne napoje dostarczając organizmowi wiele cennych substancji, działa relaksująco, pozytywnie wpływa na działanie przewodu pokarmowego, szczególnie wątroby, układu oddechowego oraz nerwowego. Sposób użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: liść poziomki, liść maliny, ziele macierzanki,
Według literatury mieszanka ta charakteryzuje się dużą zawartością witamin, kwasów organicznych i składników mineralnych. Uwzględniając walory smakowo-zapachowe, herbatką tą można z powodzeniem zastąpić inne codzienne napoje. Sposób parzenia: Łyżeczkę suszu zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok. 5 min. lub w ekspresie. Skład: Jabłko leśne, mięta liść, owoc róży, głogu, tarniny. Masa netto: 100g.
Kawa żołędzi wka z żeń-szeniem ekologicznaKawa z żołędzi jest produktem tradycyjnym, była sporządzana i pita od bardzo dawna i lokalnie sporządzano ją jeszcze w latach 60-tych XX wieku. Dawniej traktowano ją jako wzmacniający nap j, pozytywnie wpływający na pracę wątroby, żołądka i śledziony. Nasza firma wiernie odtworzyła metody jej produkcji, dzięki czemu możemy spr bować jednego z element w diety naszych przodk w. Kawa wypita na czczo niweluje uczucie głodu, dlatego polecamy ją przy odchudzaniu. Dodate
Herbatka ekologiczna stosowana m.in. przy łagodnej niewydolności wieńcowej, osłabieniu mięśnia sercowego, jako środek obniżający ciśnienie tętnicze.
Ekologiczna herbatka z kwiatu bzu czarnego do stosowania jako środek napotny podczas choroby i podwyższonej temperatury.
Herbatka z nagietka może być stosowana jako środek wspomagający oraz profilaktyczny przy nieżytach oraz owrzodzeniach żołądka i jelit.