Skład (w różnych proporcjach): cebula, lubczyk liść, koperek, seler korzeń, ziele angielskie, liść laurowy, pietruszka korzeń, marchew, por Masa netto: 50g
Skład (w r żnych proporcjach): warzywa suszone (marchew, pasternak, natka pietruszki, cebula), majeranek, rozmaryn, kurkuma, cząber, mięta, tymianek, oregano, szałwia, papryka ostra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny Masa netto: 30g
Opis producenta/dystrybutora: Pyszny, słodkawy napar z rumianku o pięknej słomkowej barwie z powodzeniem może zastąpić inne codzienne napoje. Stosuje się go r wnież zewnętrznie do przemywania sk ry. Skład: kwiat rurkowy rumianku* 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu poszerzenie wiedzy czytelnika.
Opis producenta/dystrybutora: Uważany przez Aztek w za roślinę świętą, kaktus opuncja figowa r wnież dziś jest cenionym gatunkiem roślinnym, wykorzystywanym w fitoterapii. Roślina pochodzi z Meksyku, a obecnie jest uprawiana w wielu krajach Europy. Skład: Kwiat opuncji 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu poszerzenie wiedzy czyte
Opis producenta/dystrybutora: Buzdyganek nazywany jest także powiekami diabła, diabelskim zielem i diabelskim cierniem. Jest używany w medycynie chińskiej i indyjskiej Ayurvedzie. Skład: buzdyganek ziele 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu poszerzenie wiedzy czytelnika.
Opis producenta/dystrybutora: Siedmiopalecznik błotny jest byliną należącą do rodziny różowatych. Dawniej w Polsce, a obecnie w niektórych krajach azjatyckich, siedmiopalecznik był popularny jako środek przeciwreumatyczny. Sporządzano z niego również maści i kremy Skład: Siedmiopalecznik błotny* 100%. Masa netto: 100 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają n
Nasze mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników. Nadają się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów pełnych naturalnego bogactwa, które powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele poziewnika*, kłącze perzu*, ziele miodunki*, ziele pokrzywy*, ziele owsa* w różnych prop
Konfitura z płatk w r ży to "kr lewski" dodatek do pączk w lub innych ciast oraz deser w. Uzyskano je poprzez utarcie płatk w r ży z cukrem, dzięki temu zachował się aromat świeżych kwiat w. Skład: płatki r ży 70%, cukier trzcinowy 30% Masa netto: 180g
ŻOŁĘDZIOWKA kawa ekologiczna Kawa z żołędzi jest napojem prozdrowotnym. Nie zawiera kofeiny ani żadnych innych alkaloid w. Według literatury jest napojem wzmacniającym, daje uczucie sytości, wzmacnia żołądek, wątrobę i śledzionę, reguluje pracę całego układu pokarmowego. Polecana jest do picia jako nap j og lnie wzmacniający i energetyzujący. Zalecana jest przy kuracjach odchudzających, gdyż pita na czczo likwiduje uczucie głodu. Spos b użycia: Wziąć jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklank
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania og rk w w celu zachowania ich jędrności oraz jako składnik mieszanek przyprawowych np. pieprzu ziołowego. Zawartość netto: 50g Skład: czarnuszka 100% Kraj pochodzenia: Polska
KAWA ORKISZOWA EKO Orkisz to stara pierwotna forma pszenicy. Jej uprawa była modna gł wnie w średniowieczu. Dzisiaj odtwarza się w wielu krajach ten cenny gatunek ponieważ jego walory zdrowotne trudno przecenić. Według literatury orkisz bogaty jest w białko, błonnik, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i biopierwiastki. Spożywany w postaci kawy reguluje pracę przewodu pokarmowego, energetyzuje organizm, zwiększa odporność na choroby, usuwa toksyny i cholesterol oraz ma og lne właściwości odmładzające.
Dziurawiec to niewątpliwie jedna z najdłużej znanych i stosowanych roślin zielarskich. Używany był od wieków przez naszych przodków, również dziś jego znaczenie nie zmieniło się. Dawniej stosowany był przy problemach związanych z przewodem pokarmowym. Nie należy jej jedna pić, jeśli mamy zamiar przebywać na słońcu. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. Pić 2 razy dziennie. Przechowywać w suchym miejscu. Skład: ziele dziu
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej ziele og recznika zawiera śluzy, saponiny, garbniki, flawonoidy, sole mineralne, krzemionkę oraz kwasy organiczne. W dawnej Polsce podawano go dla "posilenia serc i dodania dobrych myśli". Ziele og recznika można stosować dla poprawy przemiany materii i poprawy stanu błon śluzowych; zawiera ono krzemionkę, dlatego dodatnio wpływa na stan sk ry, włos w, paznokci i naczyń krwionośnych. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostaw
Herbatka rokitnikowa to prawdziwa „skarbnica witaminowa'. Owoc rokitnika zawiera witaminy C, P, A, BI, B2 bardzo dużo witaminy E. Wzmacnia serce, uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiega miażdżycy. Sposób użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: Rokitnik owoc, róża owoc łuska, jabłko owoc suchy, jarzębina owoc, hibiskus. Masa netto: 100 g
Młody jęczmień jest rewelacyjnym środkiem na odchudzanie. Oczyszcza organizm z toksyn oraz uzupełnia niedobory składników mineralnych. Sposób użycia: 1-2 łyżki sproszkowanego młodego jęczmienia wymieszać w 200ml wody lub soku owocowego. Można dodać też do jogurtu lub musli, w zależności od upodobań. Najlepiej wypić 20-30 minut przed posiłkiem. Bardzo ważne jest aby woda nie była za gorąca. Zbyt wysoka temperatura powoduje utratę witamin. Skład: mielony jęczmień* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego Masa