Rozwój cywilizacji, stres oraz wiele innych czynników powoduje, że depresja jest coraz częstszym zjawiskiem we współczesnym społeczeństwie. Według literatury zielarskiej właściwości ziół wchodzących w skład kompozycji mogą pomóc Ci załagodzić objawy depresji. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele przytulii* 15%, przetacznika*, ostrożenia*, owsa*, werbeny*, bukwicy*, melisy*, marzymi
Ziołowa herbatka dla diabetyków. Polecamy także naszą kawę z Topinamburu. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: borówka czernica liść* 23%, brzoza liść*, cykoria korzeń*, tawuła ziele*, rutwica ziele*, naowocnia fasoli*, mniszek kwiat*, mniszek korzeń*, szałwia liść*, melisa liść*, kocanka kwiat* w różnych proporcjach Masa netto: 50 g
Podobne herbatki były pite już przez nasze prababcie przynosząc im ulgę przy bólach głowy. Zioła maja także działanie relaksujące. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: wierzbówka ziele* 20%, bukwica ziele*, krwawnik ziele*, macierzanka ziele*, kozłek korzeń*, bez kwiat*, lipa kwiat*, melisa ziele*, chmiel szyszki* w różnych proporcjach Masa netto: 50 g
Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą być pomocne dla osób uczulonych na różnego rodzaju substancje. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele ostrożenia* 15%, ziele świetlika*, ziele przytuli*, liść jeżyny*, liść pokrzywy*, owoc maliny*, owoc róży*, liść dzięgla leśnego*, korzeń mniszka*, korzeń łopianu*, kłącze pięciornika kurzego*
Herbatkę polecamy zamiast innych napojów dla osób z podwyższonym ciśnieniem. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: owoc głogu* 30%, owoc róży*, ziele jemioły*, ziele serdecznika*, kwiat głogu*, korzeń kozłka*, liść poziomki* w różnych proporcjach Masa netto: 50 g
Opis producenta/dystrybutora: Jak podaje literatura zielarska Owoc maliny ma doskonałe właściwości smakowe, dietetyczne i spożywcze, zawiera kwasy organiczne, bogactwo witamin i soli mineralnych. Maliny ze względu na sw j bogaty skład często są stosowane jako domowy środek napotny w stanach przeziębieniowych i grypowych. Spos b użycia: 1 łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: owoc maliny EKO 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maj
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej kwiat pierwiosnka wpływa tonizująco na g rne drogi oddechowe, może przynieść ulgę przy uporczywym kaszlu. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę kwiat w pierwiosnka zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, pić małymi łyczkami 2 razy dziennie. Można także mieszać z innymi, podobnie działającymi środkami. Skład: kwiat pierwiosnka 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinn
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej lawenda jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i najdłużej znanych zi ł; jej piękny słodki zapach przez wiele stuleci aromatyzował kufry, bieliźniarki, szafy, domowe pomieszczenia. Sen w pościeli, kt ra pachnie lawendą działa relaksująco i odprężająco, wpływa korzystnie na system nerwowy, ułatwiając nam uzyskanie harmonii i spokoju. Posiada r wnież właściwości odkażające powietrze i przeciwzapalne. Lawendę można stosować jako środek odstraszaj
Opis producenta/dystrybutora: Z liści morwy białej możemy sporządzić smaczną i aromatyczną herbatkę, pełną naturalnego bogactwa. Spos b użycia: 1 łyżeczkę zalać szklanką gorącej wody i pozostawić pod przykryciem na ok. 10-15 minut do zaparzenia. Skład: morwa liść* 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu poszerzenie wiedzy czytelnika
Opis producenta/dystrybutora: Płatki maku stanowią doskonały element dekoracyjny i smakowy herbatek ziołowych,według literatury zielarskiej ma zastosowanie w tych o działaniu wykrztuśnym i relaksującym. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę płatk w maku zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, pić małymi łyczkami 2 razy dziennie. Można także mieszać z innymi, podobnie działającymi środkami. Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinn
Opis producenta/dystrybutora: Z kwiat w bławatka możemy przygotować smaczny, aromatyczny napar o głębokiej, niebieskiej barwie. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: kwiat bławatka* 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu p
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej tatarak może być stosowany jako doskonały środek do pielęgnacji włos w, jest to także zioło szeroko wykorzystywane w fitoterapii. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: tatarak kłącze 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalec
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej pączki r ży zawierają wiele cennych i rzadkich pierwiastk w oraz związk w mineralnych, flawonoid w, olejki eteryczne, karoteny i witaminy. Można ich używać jako uszlachetniający dodatek do każdego rodzaju herbat, napoj w, deser w, można także pić jako samą herbatkę. Dodanie do kąpieli znakomicie wpływają na stan sk ry, uelastyczniają ją i ujędrniają, pomagają pozbyć się podrażnień oraz stan w zapalnych. Sposoacute;b użycia: Jedną łyżeczkę zalać s
Opis producenta/dystrybutora: Owoc dzikiej r ży zawiera znaczne ilości witamin i kwas w organicznych oraz soli mineralnych. Jak podaje literatura zielarska owoc dzikiej r ży może być stosowany w chorobach zakaźnych i przeziębieniowych, w okresie rekonwalescencji oraz przy biegunce, chorobie wrzodowej żołądka, dwunastnicy. Polecana do picia na co dzień zamiast zwykłej herbaty. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skła
Opis producenta/dystrybutora: Literatura zielarska zaleca stosowanie koszyczk w rumianku jako środka przeciwskurczowego, przeciwzapalnego i wiatropędnego a także w stanach zapalnych przewodu pokarmowego. Jeśli zaś chodzi o zastosowanie zewnętrzne, roślina, ze względu na właściwości przeciwzapalne, znajduje zastosowanie m. in. w płukankach jamy ustnej, gardła i okładach na sk rę. Rośliny są zbierane ręcznie ze stanu naturalnego w specjalnej certyfikowanej strefie czystej ekologicznie lub zostały wyproduko