OPIS Ekologiczne pestki dyni doskonale sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do sałatek, deserów, zup, wypieków. SKŁADNIKI pestki dyni ciemnozielone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA Wartość energetyczna - 2514 kJ / 607 kcal Tłuszcz - 49 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 8,5 g Węglowodany - 8,2 g, w tym cukry - 1,3 g Białko - 30 g Sól - 0,05 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła.
OPIS Ekologiczna soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 45 min. Posolić pod koniec gotowania. SKŁADNIKI soczewica czarna Belug
SKŁADNIKI semolina z PSZENICY durum pełnoziarnista* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, bez dostępu światła.
OPIS Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Polecamy do wszelkich wypieków - chleba, ciast, ciastek oraz deserów, naleśników, placków. SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ekologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. Kaszę można przygotować również poprzez zalanie wrzątkiem w proporcji 1:1 i pozostawienie jej pod przykryciem ok. 7 min. SKŁADNIKI kasza gryczana palona* 100% (*certyfikowany składnik ekologi
SKŁADNIKI kasza gryczana niepalona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1659 kJ / 392 kcal Tłuszcz - 2,7 g, w tym kwasy tłus
OPIS Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut. SKŁADNIKI ekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetycz
SKŁADNIKI ekologiczny ryż Basmati pełnoziarnisty 100 %. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g wartość energetyczna - 1511 kJ/357 kcal Tłuszcz - 2,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g Węglowodany - 74 g w tym cukry - 1,0 g Błonnik - 8,3 g Białko - 0 g Sól - 0,03 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury - aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw - można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego o
OPIS Dojrzały ananas pokrojony w kawałki, zanurzony w naturalnym soku, bez zbędnych dodatków. Bardzo soczysty miąższ ananasa ma przyjemny i orzeźwiający smak oraz zapach. Skorzystaj ze zdrowszej wersji tego owocu w soku ananasowym! Doskonały do ciast, koktajli, deserów, sałatek lub jako dodatek do jogurtu na śniadanie. SKŁADNIKI ananas*, sok ananasowy*. (*certyfikowany składnik ekologiczny). ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła. Przechowywać w temperaturze
OPIS Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fa
OPIS Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom. SKŁADNIKI Papryka wędzona słodka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury 180 °C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw - można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmaż