Zakopiańska Blend to mieszanka ziaren z gatunku ARABIKA z domieszką odmiany ROBUSTA. Ziarna Arabiki pochodzą z Brazylii i Kolumbii, natomiast Robusta jest z Indii. Zakopiańska Blend to dobra kawa z nutką prawdziwej przygody w podróży pełnej smaków. Wybierz się z nami w tą wyprawę! Zakopiańska to zbalansowany smak. Tu znajdziesz dominację goryczki, delikatną słodycz i odrobinę kwaskowatości. Kawa, która bardzo dobrze smakuje z mlekiem, doskonale komponuje się w cappuccino, ale nie zgubi się też w d
Skład: mleko, jaja, spirytus Przed użyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie jest naturalnym procesem.
Skład: cytryny, cukier, spirytus Przed użyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie jest naturalnym procesem.
Ręczna produkcja. Produkt wytwarzany z wyselekcjonowanych odmian owoców z czystych sadów. Przed użyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie jest naturalnym procesem.
Zakopiańska Blend to mieszanka ziaren z gatunku ARABIKA z domieszką odmiany ROBUSTA. Ziarna Arabiki pochodzą z Brazylii i Kolumbii, natomiast Robusta jest z Indii. Zakopiańska Blend to dobra kawa z nutką prawdziwej przygody w podróży pełnej smaków. Wybierz się z nami w tą wyprawę! Zakopiańska to zbalansowany smak. Tu znajdziesz dominację goryczki, delikatną słodycz i odrobinę kwaskowatości. Kawa, która bardzo dobrze smakuje z mlekiem, doskonale komponuje się w cappuccino, ale nie zgubi się też w d
Rumianek ma między innymi właściwości rozkurczające mięśnie gładkie, przeciwzapalne, dezodorujące, przyspieszające gojenie ran, przeciwbakteryjne i pobudzające przemianę materii w skórze. Skutecznie działa też na skurcze i zapalenie żołądka oraz jelit. Można go używać przy zapaleniu skóry i błon śluzowych, a także przy bakteryjnych schorzeniach jamy ustnej.
Główną zaletą mięty jest jej zbawienny wpływ na podrażnienia układu pokarmowego. Wykazuje działanierozkurczające mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, a tym samym – zmniejszające ból. Jest niezastąpiona w leczeniu problemów trawiennych, takich jak wzdęcia czy zaparcia. To wszystko dzięki zawartości mentolu, obecnego w liściach mięty, który ogranicza wydzielanie żółci. W przypadku problemów z układem pokarmowym najlepiej sprawdza się napar z liści i łodyg mięty, którą nawet profilaktycznie warto spożywać
Koper włoski (fenkuł) na schorzenia układu oddechowego Koper włoski zwiększa objętość wydzieliny oskrzelowej i zmniejsza jej gęstość, a także przywraca prawidłowy ruch nabłonka rzęskowego, dlatego w ziołolecznictwie stosuje się go jako środek wykrztuśny. Poza tym zwalcza drobnoustroje. Współczesna fitoterapia poleca żucie nasion fenkułu m.in. w przebiegu grypy.
Piwo Watra Ale Hanka 0% Niefiltrowane ! Skład: woda słód chmiel naturalne aromaty Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni
Piwo Watra Ale Zośka 0% Niefiltrowane ! Skład: woda słód chmiel marynka Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni
Piwo Watra Ale Franek Niefiltrowane! Skład: woda słód chmiel drożdże naturalne aromaty Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten. Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni
Piwo Watra Ale Jasiek Niefiltrowane! Skład: woda słód chmiel drożdże naturalne aromaty Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten. Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni.
Piwo Watra Ale Stasek Niefiltrowane! Skład: woda słód chmiel drożdże naturalne aromaty Osad jest naturalna cechą produktu. Zawiera Gluten. Przechowywać w temperaturze 5-10 stopni.
Piwo Helles Jasne, typowo wiedeńskie piwo typu lager, o wyjątkowo łagodnym smaku. Doskonale komponuje się z wszelkimi daniami mięsnymi. Ze względu na mniejszą zawartość chmielu, niż pozostałe gatunki, idealnie gasi pragnienie podczas letniej spiekoty. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 10 stopni Celsjusza. W browarze Watra jego podstawowa brzeczka wynosi 12,0°, a końcowa zawartość alkoholu 4,7%. Piwo Marcowe Znane jako Märzen, od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawe
Piwo Helles Jasne, typowo wiedeńskie piwo typu lager, o wyjątkowo łagodnym smaku. Doskonale komponuje się z wszelkimi daniami mięsnymi. Ze względu na mniejszą zawartość chmielu, niż pozostałe gatunki, idealnie gasi pragnienie podczas letniej spiekoty. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 10 stopni Celsjusza. W browarze Watra jego podstawowa brzeczka wynosi 12,0°, a końcowa zawartość alkoholu 4,7%. Piwo Marcowe Znane jako Märzen, od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawe