Piwo Helles Jasne, typowo wiedeńskie piwo typu lager, o wyjątkowo łagodnym smaku. Doskonale komponuje się z wszelkimi daniami mięsnymi. Ze względu na mniejszą zawartość chmielu, niż pozostałe gatunki, idealnie gasi pragnienie podczas letniej spiekoty. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 10 stopni Celsjusza. W browarze Watra jego podstawowa brzeczka wynosi 12,0°, a końcowa zawartość alkoholu 4,7%. Piwo Marcowe Znane jako Märzen, od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawe
Skład: cytryny, cukier, spirytus Przed użyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie jest naturalnym procesem.
Ręczna produkcja. Produkt wytwarzany z wyselekcjonowanych odmian owoców z czystych sadów. Przed użyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie jest naturalnym procesem.
Zakopiańska Blend to mieszanka ziaren z gatunku ARABIKA z domieszką odmiany ROBUSTA. Ziarna Arabiki pochodzą z Brazylii i Kolumbii, natomiast Robusta jest z Indii. Zakopiańska Blend to dobra kawa z nutką prawdziwej przygody w podróży pełnej smaków. Wybierz się z nami w tą wyprawę! Zakopiańska to zbalansowany smak. Tu znajdziesz dominację goryczki, delikatną słodycz i odrobinę kwaskowatości. Kawa, która bardzo dobrze smakuje z mlekiem, doskonale komponuje się w cappuccino, ale nie zgubi się też w d
Skład: mleko, jaja, spirytus Przed użyciem wstrząsnąć. Rozwarstwienie jest naturalnym procesem.
Zakopiańska Blend to mieszanka ziaren z gatunku ARABIKA z domieszką odmiany ROBUSTA. Ziarna Arabiki pochodzą z Brazylii i Kolumbii, natomiast Robusta jest z Indii. Zakopiańska Blend to dobra kawa z nutką prawdziwej przygody w podróży pełnej smaków. Wybierz się z nami w tą wyprawę! Zakopiańska to zbalansowany smak. Tu znajdziesz dominację goryczki, delikatną słodycz i odrobinę kwaskowatości. Kawa, która bardzo dobrze smakuje z mlekiem, doskonale komponuje się w cappuccino, ale nie zgubi się też w d
Szczególnie polecana na kanapki oraz jako dodatek do mazurków, naleśników, lodów i innych deserów. Wartosc odzywcza w 100 g produktu, Wartosc energetyczna 1218 kJ/288 kcal, Tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g, Weglowodany 57 g, w tym cukry 56 g Białko 7,4 g, Sól 0,35 g, Wapn 29 mg (36%*)
Szczególnie polecana do pieczywa oraz jako dodatek do mazurków, naleśników, lodów i innych deserów. Wartość odżywcza w 100 g produktu, wartość energetyczna: 1246 kJ / 296 kcal; tłuszcz: 4,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g; węglowodany: 56 g, w tym cukry: 56 g. Białko: 7,3 g; sól 0,33 g; wapń: 27 mg (34%*).
Szczególnie polecana na kanapki oraz jako dodatek do mazurków, naleśników, lodów i innych deserów. Wartosc odzywcza w 100 g produktu, Wartosc energetyczna 1218 kJ/288 kcal, Tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g, Weglowodany 57 g, w tym cukry 56 g Białko 7,4 g, Sól 1 g, Wapn 29 mg (36%*)
Nalewka wiśniowa, to nie tylko trunek, który można spożywać zarówno sam, jak również jako dodatek do herbaty. W niewielkich ilościach może wspomagać układ krążenia, zalecana jest osobom z problemami z trawieniem oraz zaburzeniami układu pokarmowego.