LIMA (makrobiotyka, kawy zbożowe, musli)

Sos Sojowy Tamari M. Soli Bezglutenowy BIO 500ml

Sos Sojowy Tamari M. Soli Bezglutenowy BIO 500ml

OPIS Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda, nasiona SOI*, sól morska 6,7 %, alkohol*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, ocet ryżowy*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
Sos Sojowy Tamari M/w Soli Bezglutenowy BIO 250ml

Sos Sojowy Tamari M/w Soli Bezglutenowy BIO 250ml

OPIS Proukt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda, nasiona SOI*, sól morska 6,7 %, alkohol*, regulator kwasowości: kwas mlekowy, ocet ryżowy*, Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywć w suchym i chłodnym miejscu.

idź do sklepu
Napój Sojowy Bez Cukrów Bezglutenowy BIO 1l

Napój Sojowy Bez Cukrów Bezglutenowy BIO 1l

OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Wysoka zawartość białka. Produkt UHT, bez laktozy. Nie podawać niemowlętom. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Można użyć jako zimny napój lub jako składnika do gotowania i pieczenia, dodatku do muesli lub do przygotowania koktajli. SKŁADNIKI woda SOJA* (9 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.

idź do sklepu
Napój Owsiany Bez Cukru Bezglutenowy BIO 1l

Napój Owsiany Bez Cukru Bezglutenowy BIO 1l

OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt UHT, bez laktozy. Nie podawać niemowlętom. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Można użyć jako zimny napój lub jako składnika do gotowania i pieczenia, dodatku do muesli lub do przygotowania koktajli. SKŁADNIKI woda, OWIES bez glutenu* 11,5 %, olej słonecznikowy*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Wyprodukowany w zakładzie przetwarzającym ORZECHY i SOJĘ. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowyw

idź do sklepu
Napój Migdałowy Bez Cukrów Bezglutenowy BIO 1l

Napój Migdałowy Bez Cukrów Bezglutenowy BIO 1l

OPIS Zawiera naturalnie występujące cukry. Ten napój jest w 100 % wegetariański, bez laktozy i glutenu. Produkt UHT. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Można użyć jako zimny napój lub jako składnika do gotowania i pieczenia, dodatku do muesli lub do przygotowania koktajli. SKŁADNIKI woda MIGDAŁY* (4,0 %) emulgator: lecytyny (ze słonecznika*) sól morska (* certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Wyprodukowany w zakładzie przetwarzającym ORZECHY i SOJĘ. Może zawierać inne ORZECHY. ZALECANE WARUNKI

idź do sklepu
Sos Sojowy Shoyu BIO 250ml

Sos Sojowy Shoyu BIO 250ml

OPIS Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda SOJA* PSZENICA* sól morska alkohol ocet* regulator kwasowości: kwas mlekowy Aspergillus o

idź do sklepu
Sos Sojowy Tamari BIO 500ml

Sos Sojowy Tamari BIO 500ml

OPIS Tradycyjnie sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. 25 % mniej soli w porównaniu do sosu sojowego. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda SOJA* sól morska (10,3 %) alkohol* Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

idź do sklepu
Sos Sojowy Tamari Mocny Bezglutenowy BIO 250ml

Sos Sojowy Tamari Mocny Bezglutenowy BIO 250ml

OPIS Tradycyjne sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda SOJA* sól morska alkohol* Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu
Sos Sojowy Shoyu Łagodny BIO 500ml

Sos Sojowy Shoyu Łagodny BIO 500ml

OPIS Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ek

idź do sklepu
Sos Sojowy Shoyu Łagodny BIO (145ml)

Sos Sojowy Shoyu Łagodny BIO (145ml)

OPIS Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne) ZALECANE WARU

idź do sklepu
Cykoria Do Zaparzania BIO 250g

Cykoria Do Zaparzania BIO 250g

SKŁADNIKI cykoria*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą lub wsypać pół łyżeczki cykorii i pół łyżeczki kawy i zalać wrzącą wodą. Producent zaleca przygotowanie cykorii przy pomocy filtra do parzenia kawy. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1390 kJ/330 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 65 g w tym cukry - 10 g Błonnik - 20 g Białko - 4,5 g Sól -

idź do sklepu
Cykoria Instant Bezglutenowa BIO 100g

Cykoria Instant Bezglutenowa BIO 100g

OPIS Cykoria, znana i ceniona w Europie przed wprowadzeniem kawy, powstaje ze starannie prażonych i zmielonych korzeni cykorii. Odpowiedni dla wegan. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zalać gorącą wodą 2 łyżeczki (3 g) cykorii instant. SKŁADNIKI cykoria* (*certyfikowany składnik ekologiczny) WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1384 kJ / 329 kcal Tłuszcz - 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g Węglowodany - 65 g w tym cukry - 21 g Błonnik- 25 g Białko - 4,2 g Sól - 0,31 g Przechowywać w suc

idź do sklepu
Cykoria Do Zaparzania BIO 500g

Cykoria Do Zaparzania BIO 500g

SKŁADNIKI cykoria* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Cykoria, znana i ceniona w całej Europie, przed wprowadzeniem kawy, powstaje ze starannie prażonych i zmielonych korzeni cykorii. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 1390 kJ / 330 kcal Tłuszcz - 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g Węglowodany - 65 g w tym cukry - 10 g Błonnik- 20 g Białko - 4,5 g Sól - 0,25 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać jedną łyżeczkę cykorii do kubka i zalać wrzącą wodą. ZALEC

idź do sklepu
Kawa Zbożowa Yannoh BIO 500g

Kawa Zbożowa Yannoh BIO 500g

SKŁADNIKI prażone ziarna zbóż: JĘCZMIEŃ*, ŻYTO*, PSZENICA*, cykoria*, ciecierzyca* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Umieścić kawę w filtrze do zaparzania kawy, dodać gorącą wodę i pozostawić do zaparzenia. Wziąć 1 łyżkę (7 g) kawy na szklankę wody (125 ml). WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml gotowego produktu, przygotowanego zgodnie z podanym sposobem przygotowania Wartość energetyczna - 24 kJ / 6 kcal Tłuszcz - 0,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0 g Węglowodany - 1

idź do sklepu
SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO

SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO

OPIS Tradycyjne Tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI woda SOJA* sól morska alkohol* Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.

idź do sklepu