Cukinia krążki - jedz i trać kilogramy!Cukinia w Polsce znana również jako kabaczek to warzywo należące do rodziny dyniowatych. Potwierdza to jej włoska nazwa “zucchina”, czyli mała dynia. Choć jej kolebką jest Meksyk obecnie z powodzeniem uprawiana jest również w Europie, a nawet w Polsce. Krążki cukinii to suszona forma tego popularnego warzywa, dzięki której możesz sięgnąć po ulubioną przekąskę bez względu na porę roku.Jej lekkostrawność oraz niska wartość energetyczna (15kcal/100g) sprawia, że często
Cukinia krążki - jedz i trać kilogramy!Cukinia w Polsce znana również jako kabaczek to warzywo należące do rodziny dyniowatych. Potwierdza to jej włoska nazwa “zucchina”, czyli mała dynia. Choć jej kolebką jest Meksyk obecnie z powodzeniem uprawiana jest również w Europie, a nawet w Polsce. Krążki cukinii to suszona forma tego popularnego warzywa, dzięki której możesz sięgnąć po ulubioną przekąskę bez względu na porę roku.Jej lekkostrawność oraz niska wartość energetyczna (15kcal/100g) sprawia, że często
Alternatywa dla świeżego warzywa w niezwykłej formie, czyli pomidor w proszku!Pomidor proszek to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Dzięki tej przyprawie, unikalny smak dojrzewających w słońcu pomidorów jest w zasięgu ręki w każdym miejscu i czasie. W takiej formie można je zabrać ze sobą wszędzie i dodawać do dowolnych potraw. Niestety nie zawsze mamy dostęp do świeżych pomidorów. Od dziś nie jest to już problem! Dzięki suszonym, zmielonym pomidorom w proszku smak oraz wartości odżywcze, tego
Alternatywa dla świeżego warzywa w niezwykłej formie, czyli pomidor w proszku!Pomidor proszek to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Dzięki tej przyprawie, unikalny smak dojrzewających w słońcu pomidorów jest w zasięgu ręki w każdym miejscu i czasie. W takiej formie można je zabrać ze sobą wszędzie i dodawać do dowolnych potraw. Niestety nie zawsze mamy dostęp do świeżych pomidorów. Od dziś nie jest to już problem! Dzięki suszonym, zmielonym pomidorom w proszku smak oraz wartości odżywcze, tego
Alternatywa dla świeżego warzywa w niezwykłej formie, czyli pomidor w proszku!Pomidor proszek to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Dzięki tej przyprawie, unikalny smak dojrzewających w słońcu pomidorów jest w zasięgu ręki w każdym miejscu i czasie. W takiej formie można je zabrać ze sobą wszędzie i dodawać do dowolnych potraw. Niestety nie zawsze mamy dostęp do świeżych pomidorów. Od dziś nie jest to już problem! Dzięki suszonym, zmielonym pomidorom w proszku smak oraz wartości odżywcze, tego
Alternatywa dla świeżego warzywa w niezwykłej formie, czyli pomidor w proszku!Pomidor proszek to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Dzięki tej przyprawie, unikalny smak dojrzewających w słońcu pomidorów jest w zasięgu ręki w każdym miejscu i czasie. W takiej formie można je zabrać ze sobą wszędzie i dodawać do dowolnych potraw. Niestety nie zawsze mamy dostęp do świeżych pomidorów. Od dziś nie jest to już problem! Dzięki suszonym, zmielonym pomidorom w proszku smak oraz wartości odżywcze, tego
Alternatywa dla świeżego warzywa w niezwykłej formie, czyli pomidor w proszku!Pomidor proszek to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Dzięki tej przyprawie, unikalny smak dojrzewających w słońcu pomidorów jest w zasięgu ręki w każdym miejscu i czasie. W takiej formie można je zabrać ze sobą wszędzie i dodawać do dowolnych potraw. Niestety nie zawsze mamy dostęp do świeżych pomidorów. Od dziś nie jest to już problem! Dzięki suszonym, zmielonym pomidorom w proszku smak oraz wartości odżywcze, tego
Chcesz wzmocnić smak swoich dań? Postaw na intensywny czosnek! Czosnek, w naszym kraju, zadomowił się na dobre i obecnie jest bardzo chętnie wykorzystywany przez kucharzy w domowym zaciszu oraz w najlepszych restauracjach. Nadaje potrawom nie tylko mocniejszy smak, ale także podkręca aromat wydobywając z niego wszystko co najlepsze. Jak wzbogacić swoją dietę o czosnek? bardzo dobrze komponuje się z ostrymi daniami i tłustymi mięsami znakomicie sprawdza się jako składnik sosów i zup stanowi świetny doda
Zioła Katarzyny rozbudzą zmysł smaku i węchuZioła Katarzyny to starannie skomponowana mieszanka suszonych roślin przyprawowych, które doskonale wzbogacą smak wielu potraw tradycyjnej kuchni, a także tych nowoczesnych, w wersji light. Składają się na nią między innymi pachnące i orzeźwiające oregano, rozmaryn i bazylia, ostro-cytrusowa kolendra czy rodzime składniki jak szczypiorek czy pietruszka. Zdrowe przyprawy i zioła zostały dobrane w oparciu o kultywowane od wielu wieków kulinarne tradycje oraz w tak
Poczuj Tajlandię w swoim domu dzięki trawie cytrynowejOdkryj znakomite walory i właściwości jakie posiada trawa cytrynowa cięta 1cm. Z opisu dowiesz się również w jaki sposób jej prawidłowo używać. Chciałoby się mieć w Polsce takie trawy pachnące, aromatyczne, o cytrusowym, orzeźwiającym zapachu. Trawa cytrynowa zwana również palczatką cytrynową to tropikalna roślina, która swój aromat zawdzięcza świeżym łodygom i liściom mającym w swym składzie olejek eteryczny zbliżony do tego, który możemy znaleźć w sk
Zasmakuj w wonnym suszonym koprze!Koper jest rośliną, którą jako pierwsi poznali Rosjanie. Dzięki nim jego uprawa została spopularyzowana na cały świat. Dlaczego? Dlatego, że jak Rosja długa i szeroka cała koprem stoi, bowiem roślina ta odporna jest na mrozy i może być uprawiana nawet w okolicach Syberii.Koper kiedyś uznawany był wyłącznie jako ziele lecznicze. Nie bez powodu Anglicy określają go słowem dill, pochodzącym od słowa usypiać. Dzisiaj gości na stołach całego świata, a Polakom, zarówno świeży,
Cynamon nie tylko do deserów. Nie bój się eksperymentować!Któż z nas nigdy nie jadł cynamonu? Cynamon każdemu kojarzy się z jedynym i niepowtarzalnym smakiem dzieciństwa. Pyszna babcina szarlotka z jego dodatkiem, to coś, do czego chętnie wracamy. Jak się okazuje, nie tylko tak można go stosować. Poznaj jakie zalety i właściwości posiada cynamon oraz jak go stosować w kuchni aby wzbogacić smak potraw. Cynamon mielony jest bardzo wszechstronną przyprawą. Pasuje do deserów, ale i mięs, o czym nie każdy wie.
Szparagi białe mielone – lekki sposób na dostarczenie witamin i minerałówSzparagi są krewnymi selera, kopru włoskiego, a także grupy roślin ozdobnych, których często używa się do przybrania bukietów. Przede wszystkim jednak szparagi białe i zielone są niepowtarzalnym warzywem wywodzącym się z rejonu Morza Śródziemnego. Ich delikatne pędy to przysmak kuchni francuskiej i włoskiej choć docenia się je coraz bardziej także u nas. Mogą być nie tylko sezonowym dodatkiem do makaronów, omletów i dojrzewającej szy
Fasola zielona – lekki sposób na wartościowe uzupełnienie posiłkówFasola zielona zaliczana do odmian szparagowych charakteryzuje się delikatnym smakiem oraz niewielką kalorycznością. Jest bardziej lekkostrawna niż klasyczne odmiany fasoli o dużych ziarnach przy czym jak przystało na rośliny strączkowe dostarcza ona wielu cennych składników, w tym białka oraz minerałów. Może więc stanowić podstawowy składnik posiłków wegetarian i wegan, jak i zamiennik mięsa w przeciętnej diecie. Warzywo to wbrew swojej le
Smak grzybów nie tylko w sezonie - pieczarki suszone grysPieczarki to niezastąpiony dodatek do wielu dań jednogarnkowych, zapiekanek makaronowych czy pizzy. Równie dobrze smakować będą na grzankach z serem, jako składnik farszu do naleśników czy dodatek do zup i sosów, dla których może stanowić również bazę. Jako zamiennik mięsa pozwolą stworzyć ciekawe potrawy. Nie zawsze jednak mamy je pod ręką, gdy najdzie nas ochota na taki właśnie przysmak.Pieczarki suszone w formie grysu możesz przechowywać przez dł