Panierka złota – prosty sposób na wyjątkowy smakPanierka złota to specjalny dodatek do smażonych i pieczonych mięs, który pozwoli uzyskać chrupiącą skórkę, ale również wzbogaci potrawę atrakcyjną kompozycją smakowo-aromatyczną. Zawiera ona wszystkie składniki, których używa się do przyprawiania mięs. Nie potrzeba już więc doprawiać przed ani po usmażeniu. Sprawdzi się doskonale do schabowego, kurczaka, a nawet ryby – w sam raz na rodzinny obiad. Panierka wydobędzie z kotletów to, co najlepszeZłocista barw
Panierka złota – prosty sposób na wyjątkowy smakPanierka złota to specjalny dodatek do smażonych i pieczonych mięs, który pozwoli uzyskać chrupiącą skórkę, ale również wzbogaci potrawę atrakcyjną kompozycją smakowo-aromatyczną. Zawiera ona wszystkie składniki, których używa się do przyprawiania mięs. Nie potrzeba już więc doprawiać przed ani po usmażeniu. Sprawdzi się doskonale do schabowego, kurczaka, a nawet ryby – w sam raz na rodzinny obiad. Panierka wydobędzie z kotletów to, co najlepszeZłocista barw
Przyprawa cygańska z kawałkami czosnku - egzotyczne połączenie smakówTradycyjna kuchnia cygańskie jest równie barwna, jak stroje tancerek. Wędrowny lud w trakcie swoich podróży czerpał z bogactwa smaków najróżniejszych rejonów, dodając do swoich posiłków – tłustych i sycących, gotowanych w kociołku nad ogniem – różnorodne przyprawy. Mieszanka przyprawa cygańska pozwala posmakować tego egzotycznego miksu, w którym wyczuć można nuty bałkańskie, hinduskie, ale również i znane w polskiej kuchni. Postaw na zdr
Przyprawa cygańska z kawałkami czosnku - egzotyczne połączenie smakówTradycyjna kuchnia cygańskie jest równie barwna, jak stroje tancerek. Wędrowny lud w trakcie swoich podróży czerpał z bogactwa smaków najróżniejszych rejonów, dodając do swoich posiłków – tłustych i sycących, gotowanych w kociołku nad ogniem – różnorodne przyprawy. Mieszanka przyprawa cygańska pozwala posmakować tego egzotycznego miksu, w którym wyczuć można nuty bałkańskie, hinduskie, ale również i znane w polskiej kuchni. Postaw na zdr
Idealna przyprawa do dziczyzny wydobędzie z niej to co najlepszeDziczyzna na naszych stołach gości zdecydowanie rzadziej niż w czasach naszych przodków. Wiele osób tak naprawdę nie miało z nią w żaden sposób do czynienia. Kulinarny powrót do korzeni to jednak coraz popularniejszy trend, a w stu procentach naturalne mięso warte jest skosztowania i może być ciekawym urozmaiceniem odświętnego stołu. Przyprawa do dziczyzny ma za zadanie podkreślać i równoważyć wszystkie smakowe nuty, uczynić mięso apetycznym
Idealna przyprawa do dziczyzny wydobędzie z niej to co najlepszeDziczyzna na naszych stołach gości zdecydowanie rzadziej niż w czasach naszych przodków. Wiele osób tak naprawdę nie miało z nią w żaden sposób do czynienia. Kulinarny powrót do korzeni to jednak coraz popularniejszy trend, a w stu procentach naturalne mięso warte jest skosztowania i może być ciekawym urozmaiceniem odświętnego stołu. Przyprawa do dziczyzny ma za zadanie podkreślać i równoważyć wszystkie smakowe nuty, uczynić mięso apetycznym
Idealna przyprawa do dziczyzny wydobędzie z niej to co najlepszeDziczyzna na naszych stołach gości zdecydowanie rzadziej niż w czasach naszych przodków. Wiele osób tak naprawdę nie miało z nią w żaden sposób do czynienia. Kulinarny powrót do korzeni to jednak coraz popularniejszy trend, a w stu procentach naturalne mięso warte jest skosztowania i może być ciekawym urozmaiceniem odświętnego stołu. Przyprawa do dziczyzny ma za zadanie podkreślać i równoważyć wszystkie smakowe nuty, uczynić mięso apetycznym
Idealna przyprawa do dziczyzny wydobędzie z niej to co najlepszeDziczyzna na naszych stołach gości zdecydowanie rzadziej niż w czasach naszych przodków. Wiele osób tak naprawdę nie miało z nią w żaden sposób do czynienia. Kulinarny powrót do korzeni to jednak coraz popularniejszy trend, a w stu procentach naturalne mięso warte jest skosztowania i może być ciekawym urozmaiceniem odświętnego stołu. Przyprawa do dziczyzny ma za zadanie podkreślać i równoważyć wszystkie smakowe nuty, uczynić mięso apetycznym
Pikantna mieszanka rodem z afrykańskiego wybrzeżaAromatyczny kociołek z mięsem i warzywami długo duszącymi się na wolnym ogniu, delikatne chlebki zamaczane w sosie lub warzywnej gęstej paście, jedzenie ze wspólnego naczynia - takie skojarzenia budzi tradycyjna kuchnia Tunezji, Libii czy Maroka. Wywodząca się z tamtego regionu harrisa to mieszanka przypraw, która może być inspiracją dla wielu potraw charakterystycznych dla tego regionu, ale nie tylko. Główną rolę odgrywa w niej ostrość chili, przełamana nu
Postaw na indyjskie smaki w swojej kuchniCurry wywodzące się z kuchni indyjskiej to w naszym kraju przyprawa coraz bardziej popularna. Ma ona charakterystyczny, ostry smak, który świetnie nadaje się do wielu potraw, lecz kojarzona jest głównie z kurczakiem oraz sosami. Charakterystyczna dla niej żółta barwa to zasługa kurkumy, która stanowi w tej mieszance główny składnik i nadaje potrawom intrygującego koloru.Warto przypomnieć, że pierwsze użycie tej wspaniałej przyprawy miało miejsce prawie 4 tys. lat t
Pikantna mieszanka rodem z afrykańskiego wybrzeżaAromatyczny kociołek z mięsem i warzywami długo duszącymi się na wolnym ogniu, delikatne chlebki zamaczane w sosie lub warzywnej gęstej paście, jedzenie ze wspólnego naczynia - takie skojarzenia budzi tradycyjna kuchnia Tunezji, Libii czy Maroka. Wywodząca się z tamtego regionu harrisa to mieszanka przypraw, która może być inspiracją dla wielu potraw charakterystycznych dla tego regionu, ale nie tylko. Główną rolę odgrywa w niej ostrość chili, przełamana nu
Pikantna mieszanka rodem z afrykańskiego wybrzeżaAromatyczny kociołek z mięsem i warzywami długo duszącymi się na wolnym ogniu, delikatne chlebki zamaczane w sosie lub warzywnej gęstej paście, jedzenie ze wspólnego naczynia - takie skojarzenia budzi tradycyjna kuchnia Tunezji, Libii czy Maroka. Wywodząca się z tamtego regionu harrisa to mieszanka przypraw, która może być inspiracją dla wielu potraw charakterystycznych dla tego regionu, ale nie tylko. Główną rolę odgrywa w niej ostrość chili, przełamana nu
Dobra przyprawa do fasoli - ułatwi nie tylko przygotowywanie dań, ale również trawienieW naszym kraju fasola często jest warzywem niedocenianym – a szkoda, bo jest ona bardzo pożywna, pełna wartościowego białka i bardzo wszechstronna jeśli chodzi o kulinarne możliwości. Do tego zachowuje długo trwałość w postaci suchej, a dostępna w puszce jest szybka w przyrządzeniu. Przyprawa do fasoli pozwoli wydobyć smak, by to warzywo strączkowe stało się atrakcyjnym i wartościowym składnikiem potraw tym bardziej, że
Postaw na indyjskie smaki w swojej kuchniCurry wywodzące się z kuchni indyjskiej to w naszym kraju przyprawa coraz bardziej popularna. Ma ona charakterystyczny, ostry smak, który świetnie nadaje się do wielu potraw, lecz kojarzona jest głównie z kurczakiem oraz sosami. Charakterystyczna dla niej żółta barwa to zasługa kurkumy, która stanowi w tej mieszance główny składnik i nadaje potrawom intrygującego koloru.Warto przypomnieć, że pierwsze użycie tej wspaniałej przyprawy miało miejsce prawie 4 tys. lat t
Dobra przyprawa do fasoli - ułatwi nie tylko przygotowywanie dań, ale również trawienieW naszym kraju fasola często jest warzywem niedocenianym – a szkoda, bo jest ona bardzo pożywna, pełna wartościowego białka i bardzo wszechstronna jeśli chodzi o kulinarne możliwości. Do tego zachowuje długo trwałość w postaci suchej, a dostępna w puszce jest szybka w przyrządzeniu. Przyprawa do fasoli pozwoli wydobyć smak, by to warzywo strączkowe stało się atrakcyjnym i wartościowym składnikiem potraw tym bardziej, że