Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do ks
Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Deba 15 cm Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kszt
Satake Cutlery Mfg Shirogami#2 PRO Nóż Deba 12 cm Nóż Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kszt
Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 16,5 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie
Satake Cutlery Mfg Aogami#2 PRO Nóż Deba 12 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie wa
Satake Cutlery Mfg FAX Powder Nóż Sujihiki 24 cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrza - rdzewna stal proszkowa FAX-38Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 65-67 HRCDługość całkowit
Satake Cutlery Mfg FAX Powder Nóż Szefa kuchni 24 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrza - rdzewna stal proszkowa FAX-38Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 65-67 HRCDługość całkowita - 38,4 cmDługość ostrza - 24,0 cm
Satake Cutlery Mfg FAX Powder Nóż Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrza - rdzewna stal proszkowa FAX-38Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 65-67 HRCDługość całkowita - 35,1 cmDługość ostrza - 21,0 cm
Satake Cutlery Mfg FAX Powder Nóż Santoku 18 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrza - rdzewna stal proszko
Satake Cutlery Mfg FAX Powder Nóż uniwersalny 13,5 cm Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny. Dane techniczne: Ostrza - rdzewna stal proszkowa FAX-38Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 65-67 HRCDługość całkowit
Satake Cutlery Mfg Olive Wood Nóż do steków 11,5 cm Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno oliwneTwardość - 55-56 HRCDługość całkowita - 23,5 cmDługość ostrza - 11,5 cmSzerokość klingi - 2,0 cmGrubość klingi - 1,6 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronnyWaga - ok. 69 g
Satake Cutlery Mfg Damascus Nóż do steków 12 cm Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10CobRękojeść - stal nierdzewnaTwardość - 59-60 HRCDługość całkowita - 24,0 cmDługość ostrza - 12 cmSzerokość klingi - 2,0 cmGrubość klingi - 1,6 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronnyWaga - ok. 68 g
Satake Cutlery Mfg Stalowy Nóż do steków Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowaRękojeść - stal nierdzewnaTwardość - 55-56 HRCDługość całkowita - 24,0 cmDługość ostrza - 12 cmSzerokość klingi - 2,0 cmGrubość klingi - 1,6 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronnyWaga - ok. 68 g
Satake Cutlery Mfg Satoru Nóż do filetowania 17 cm Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - bakelit wypełniony mączką drzewnąTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita -
Satake Cutlery Mfg Satoru Nóż uniwersalny 15 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dane techniczne: Ostrze - sta