OPIS Tajemnicą wyjątkowego smaku jest połączenie w odpowiednich proporcjach kakao i pasty z orzechów laskowych. Idealnie nadaje się do kanapek czy tostów, ale też na obiad np. do naleśników czy jako dodatek do przeróżnych wypieków cukierniczych. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI cukier z kwiatów palmy kokosowej*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 25 %, olej słonecznikowy*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* 11 %, tłuszcz kakaowy*. (*certyfikowny składnik ekologiczny) I
OPIS: Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej kuzu. Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka. W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Użyj 12 g kuzu na 250 ml płynu. Przed użyciem rozpuścić w 2-3 łyżkach zimnej wody. Do przygotowania budyniu użyj 60 g kuzu na 400 ml płynu. Jeśli
OPIS Kuzu to bezglutenowy i wegański środek wiążący do wszelkiego rodzaju potraw, który wytwarzany jest ze skrobi roślinnej. Nie wpływa na smak potrawy i w przeciwieństwie do skrobi kukurydzianej, kuzu sprawdza się również w daniach kwaśnych lub jako zamiennik jajka. Białe kuzu jest myte i filtrowane, co sprawia, że smak jest neutralny, a siła wiązania nieco silniejsza niż kuzu szarego. W Japonii jest często używany do zup, sosów i (gorących) deserów SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Użyj 10 g kuzu na 250 ml pły
OPIS Odpowiedni dla wegan. Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Pyszne na pieczywie lub krakersach, ale również doskonale nadaje się do wypieków. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ekologiczne prażone ORZECHY NERKOWCA, sól himalajska. INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY LASKOWE, MIGDAŁY, NASIONA SEZAMU. UWAGA Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w
OPIS Indonezyjski sos ketjap manis - słodki sos SOJOWY, powstały z połączenia cukru kokosowego, sosu sojowego oraz przypraw. Sos ketjap manis ma gęstszą konsystencję niż tradycyjne sosy sojowe i spływa powoli, niczym syrop. W powszechnie używanych sosach sojowych znajdziemy charakterystyczną słoność, to w tym przypadku na pierwsze miejsce przebija się smak słodki, który zawdzięczamy długotrwałej redukcji sosu z użyciem cukru kokosowego. Głęboki, karmelowo-zbożowy posmak oraz jedwabista konsystencja ket
OPIS Tajemnicą wyjątkowego smaku jest połączenie w odpowiednich proporcjach pasty z ORZECHÓW LASKOWYCH z kakao. Idealnie nadaje się do kanapek czy tostów, ale też na obiad np. do naleśników czy jako dodatek do przeróżnych wypieków cukierniczych. Źródło błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI cukier z kwiatów palmy kokosowej*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* 22 %, olej słonecznikowy*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, mąka ryżowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)*, ekstrakt waniliow
OPIS Produkowana w Japonii w niezmienionej formie od ponad 150 lat Szczotka zbudowana jest tylko z dwóch materiałów: ze stalowego drutu oraz włókien skorupy orzecha kokosowego Dzięki swej prostocie jest ona niezwykle wytrzymała i skuteczna Idealna do mycia warzyw i owoców bez konieczności ich obierania Dzięki temu japońskiemu narzędziu przygotujesz warzywa i owoce ze skórką, przez co zachowasz jak najwięcej witamin! Po szorowaniu dokładnie wypłucz szczotkę pod bieżącą wodą. Następnie powieś szczot
OPIS Odpowiedni dla wegan. Źródło białka. SKŁADNIKI ekologiczne prażone MIGDAŁY 100 % INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać NASIONA SEZAMU, orzeszki zie-mne, ORZECHY LASKOWE i nerkowca. UWAGA Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Źródło białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI prażone ORZESZKI ZIEMNE* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY laskowe, ORZECHY NERKOWCA, MIGDAŁY, nasiona sezamu. UWAGA Warstwa oleju na wierzchu nie świadczy o złej jakości produktu. Przed spożyciem krem należy dobrze wymieszać. Mimo dołożenia wszelkich starań produkt może zawierać kawałki łupin i skorupek. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Ocet ryżowy do sushi jest wykonana z wysokiej jakości składników organicznych, a także poddany jest długoterminowej fermentacji. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Użyj octu by nadać posmak sushi do ryżu, sałatek, sosów, gulaszu. SKŁADNIKI woda, ryż brązowy*, sól morska, fermentowane koji (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.
OPIS Furikake to pyszna, chrupiąca mieszanka SEZAMu i japońskich alg morskich. W Japonii jest często używane do ryżu, sałatek, ryby lub do domowego sushi. SKŁADNIKI czarny i biały SEZAM* (częściowo prażone), algi aosa*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Niepasteryzowane miso z SOI i ryżu brązowego. SKŁADNIKI nasiona SOI*, ryż brązowy*, sól morska, woda, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce.
OPIS Niepasteryzowane miso z SOI i jęczmienia. SKŁADNIKI nasiona SOI*, JĘCZMIEŃ*, woda, sól morska, Aspergillus Oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce.
OPIS Produkt bezglutenowy. Bez dodatku soli. SKŁADNIKI 85 % cebula* , olej słonecznikowy*. (*certyfikowane składniki ekologiczne) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.