Tojiro Shippu Black Nóż szefa kuchni 21cm Profesjonalny japoński nóż szefa kuchni Tojiro Shippu Black 21 cm.Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Ponieważ nadaje się do krojenia mięsa, ryb, warzyw i owoców, stanowi niewątpliwie najpotężniejsze narzędzie w arsenale szefa kuchni. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów. Dane techniczne: Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń
Tojiro Shippu Black Nóż Santoku 16,5 cm FD-1597. Profesjonalny japoński nóż Tojiro Shippu Black, Santoku 16,5 cm. Dane techniczne: Ostrze: stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość: +/-1 60 HRC Długość całkowita: 30 cm Długość ostrza: 16,5 cm Szerokość Klingi: 5 cm Grubość klingi: ok. 2,4 mm Waga: ok. 110 g Tojiro Shippu Black to nowa, niezwykle atrakcyjna odsłona bestsellerowej serii noży Shippu DP Damascus. Unikatowe połączenie ostrzy w stylu zachodnim z rękojeściami w stylu japońskim mają ter
Dwustronny kamień do ostrzenia 1000/3000 Tojiro Kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych. Granulacja 3000 służy do polerowania ostrza. Wymiary kamienia (bez podstawki) 50 x 170 x 25 mm.
Profesjonalny kamień do ostrzenia 8000 Tojiro Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych. Granulacja 8000 służy do ostatecznego polerowania ostrza. Wymiary kamienia (bez podstawki) 70 x 200 x 24mm.
Flash nóż do pieczywa 20 cm marki Tojiro FF-BR200. Wykonany z japońską starannością ząbkowany nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada optymalnej długości ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie każdego rodzaju pieczywa. Dane techniczne: Ostrze - stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1 Długość całkowita - 32 cm Długość ostrza - 20 cm Szerokość klingi - 2,9 cm Grubość klingi - ok. 1,6 mm Wag