Zestaw 4 noży Tohjiro DP 3 warstwy HQ. Na rdzeń noża wykorzystana została bardzo twarda stal VG-10, która zapewnia doskonałe włąściwości tnące. Dwie zewnętrzne warstwy składają się ze stali miękkich 13- Chrome, które chronią twardey rdzeń. Ostrze wykonano ze stali nierdzewnej, natomiast uchwyt z drewna ekologicznego. Noże zaostrzone są dwustronnie.Zestaw składa się z:Gyuto: 210 mmDeba: 170 mmPetty: 150 mmNakiri: 165 mmKamień do ostrzenia: # 1000Waga: 1860 gCałość zapakowana jest w dekoracyjne drewniane pu
Noże Tojiro DP wykonane są ze stali trójwarstwowej. Tak jak w wielu nożach typu Damast na rdzeń noża wykorzystywana jest bardzo twarda stal VG-10, dzięki niej noże mają doskonałe właściwości tnące. Zewnętrzne warstwy skłądają się ze stali miękkich które chronią twardy rdzeń.Zestaw składa sie z 3 noży:noża Gyuto: 210 mmnoża Petty: 150 mmnoża Paring: 90 mmzaostrzone dwustronnieWaga: 935 gCałość zapakowana jest w upominkowe drewniane pudełko.Made in Japan.
Kamień wodny o ziarnstości # 4000 idealny do ostrzenia końcowego.Wymiary:długość: 175 mmszerokość: 55mmwysokość: 20 mmMade in Fujitora Industry co.ltd Japan.
Noże Tojiro Zen to połączenie nowoczesneości z japońską tradycją. Specjaliści z Fujitora Industry stworzyli wysokiej jakości noże z profesjonalnym ostrzem oraz rękojeścią w japońskim stylu w rozsądnej cenie. Nóż szefa kuchni to najczęsciej używane narzędzie w kuchni, przeznaczony jest do krojenia, szatkowania i plastrowania zarówno mięsa jak i warzyw. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim, wykonanna została z drewna kasztanowca i wzmocniona pierścieniem z tworzywa sztucznego. Jest ona bardzo lekka i ma e
Uniwersalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia,cięcia, plastrowania i szatkowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.Rękojeść: laminat typu MicartaDane techniczne:długość ostrza: 210 mmszerokość ostrza: 45 mmTwardość ostrza – 58 +/-1 HRCwaga: 180 gzaostrzony dwustronnieNóż zapakowany jest w eleganckie pudełko.Made in Japan.
Japoński nóż do sashimi(Yanagi). To typowy nóż do krojenia świeżych ryb w cienkie plastry. Świetnie sprawdzi się do przygotowania sushi, oraz innych potraw, które wymagają perfekcyjnego cięcia. Długie i wąskie ostrze zapewni drobiazgową perfekcję a jednostronny szlif- czyste cięcie.Długość ostrza: 210 mmMateriał:- ostrze: wysokogatunkowa dwuwarstwowa stal nierdzewn (szlif jednostronny)- rękojeść: dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z tworzywaTwardość ostrza – 58 +/-1 HRCWaga: 110 g
Uniwersalny japoński nóż szefa kuchni, idealny do: cięcia, szatkowania i plastrowania. Dzięki odpowiedniej długości, można nim kroić duże produkty. Tradycyjna jękojeść w japońskim stylu jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.Długość ostrza: 210 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna- rękojeść: dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z tworzywaTwardość ostrza – 58 +/-1 HRCWaga – 135gMade in Japan.
Wszechstronny japoński nóż, przeznaczony do krojenia, cięcia, szatkowania i plastrowania. Można kroić nim duże produkty oraz swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach.Długość ostrza: 210 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości 37-warstwowa stal nierdzewna- rękojeść: wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.Twardość ostrza – 58 +/-1 HRCWaga – 175gMade in japan.
Nóż Tojiro DP3 do porcjowania i plastrowania mięsa, np. pieczeni lub drobiu- po upieczeniu produktu. Dzięki specjalnemu wydłużonemu, znacznie cieńszemu i węższemu ostrzu, możemy przeciąć całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, bez szarpania.Ostrze – Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewnaTwardość ostrza – 58+/-1 HRCRękojeść – Wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanegożywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.Waga – 180gToj
Nóż Tojiro DP3 do porcjowania i plastrowania mięsa, np. pieczeni lub drobiu- po upieczeniu produktu. Dzięki specjalnemu wydłużonemu, znacznie cieńszemu i węższemu ostrzu, możemy przeciąć całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, bez szarpania.Ostrze – Wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewnaTwardość ostrza – 58+/-1 HRCRękojeść – Wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanegożywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.Waga – 220gToj
Wszechstronny nóż Tojiro Flash, przeznaczony do krojenia, sikania, szatkowania i plastrowania. Poradzi siobie także z filetowaniem, porcjowaniem drobiu oraz usuwaniem kości. Średniej długości ostrze pozwoli na pokrojenie większej płaszczyzny, ułatwia także kontrole nad nożem.Dane techniczne:Ostrze – Wysokiej klasy 63-warstwowa stal nierdzewnaTwardość ostrza – 58 +/-1 HRC Waga – 240 gRękojeść – Odporny na ścieranie laminat Micarta ze stalową wstawką
Nóż szefa kuchni Tojiro Origami to japoński uniwersalny nóż, który sprawdzi się przy krojeniu warzyw, mięs czy siekaniu zieleniny. Nóż posiada dwustronny, wypukły i bardzo ostry szlif. Zastosowany jednolity materiał jest wyjątkowo wytrzyzmały oraz łatwy wpielęgnacji. Polerowanie stali zwiększa jej odporność na korozję i sprawia że nóż dłużej zachowuje ostrość. W zestawie znajduej się także specjalna szczoteczka do czyszczenia rękojesci od wewnątrz. Dane techniczne:Waga – 170 gdługość: 180 mm Ostrze i ręko
Uniwersalny japoński nóż Tojiro Origami, jest przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Doskonale sprawdzi się przy siekaniu ziół, krojeniu owoców, i warzyw oraz z mniejszymi porcjami mięsa. Dwustronny i wypukły szlif sprawia że nóż jest ostry jak brzytwa. Dzieęki zastosowaniu jedolitego materiału nóż jest wytrzymały oraz łątwy w pielęgnacji. Poloerowanie stali wpływa na jej odporność na korozję oraz pozwala dłużej zachować ostrość.Dane techniczne:Waga – 85 g Ostrze i rękojeść – Wysokowęglowa stal ni
Japoński nóż Tojiro Origami Santoku, to wszechstronny nóż, z szeroką i cienką klingą. Dskonale sprawdzi sie do krojenia warzyw, ryb i mięsa. Dwustronny i wypukły szlif, sprawia że nóż jest ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jedolitego materiału nóż jest łątwy w pielęgnacji oraz wytrzymały. Polerowana stal znacznie zwiększa idpornosć na korozję i sparawia że nóż pozostaje dłużej ostry.Dane techniczne:Waga – 180 gOstrze i rękojeść – Wysokowęglowa stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa (polerowana) Do p
Elegancki zestaw 3 profesjonalnych noży Tojiro Flash ze stali damasceńskiej. Komplet składa się z :uniwersalnego noża o długości ostrza: 150 mm, wykonanego z 37 warstw stalinoża do obierania o długości ostrza: 90 mm, wykonanego z 37 warstw stalinoża szefa kuchni o długości ostrza: 210 mm, wykonanego z 63 warstw staliCałość została zapakowana w upominkowe drewniane pudełko.Tojiro Flash - prestiżowa seria doskonale zaprojektowanych noży, ich japońska nazwa „Senko” (ang. „Flash” czyli „Błysk”) wskazuje na