Sos sojowy SHOYU 200ml Tradycyjny sos japoński bez sztucznych dodatków, idealny dla wielbicieli kuchni orientalnej. Ze względu na charakterystyczny smak sosów sojowych swobodnie możemy używać go jako zamiennika soli. Wyprodukowano w Japonii Składniki: woda, ziarno SOI 16,6%, PSZENICA, sól morska, alkohol, dodatek fermentacyjny - Aspergillus oryzae. Informacja alergiczna: produkt zawiera gluten i soję.+++ Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni
Cukier złocisty (buraczany) 1000g Cukier buraczany ma charakterystyczny smak i zapach, zawiera więcej naturalnych substancji mineralnych, niż cukier rafinowany. (przede wszystkim wapń, potas, sód i magnez). Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, do pieczenia piernika i innych ciast. Składniki: cukier z buraków i czarny syrop. Przechowywać w suchym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: -Wartość kaloryczna 1700 kJ/ 400 kcal -tłuszcz 0 g w tym tłuszcze nasycone 0 g - węglowodany 100 g w tym
MISO HATCHO CZYSTE SOJOWE 400g Zastosowanie: jako dodatek do rozmaitych patraw (zup, sosów, kanapek, zapiekanek, kotletów i tp.). Składniki: ziarno sojowe 54%, woda, sól morska 10,5%, prażona mąka jęczmienna, dodatek fermentacyjny - aspergillus oryzae. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza: w 100g produktu: wartość odżywcza: 875 kJ/ 208 kcal tłuszcz: 6,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g węglowodany: 11,1 g - w tym cukry: 0,6 g błonnik: 7,7 g białko: 22,4 g sól:
Miso Mugi z jęczmieniem 400g Tradycyjne Miso to tradycyjna gęsta pasta - jeden z ważniejszych filarów kuchni japońskiej - produkowana ze sfermentowanej soi, morskiej soli i grzybów koji (Aspergillus oryzae) wspomagających fermentację soi. Pasta miso przede wszystkim stosowana jest jako baza zup (np. Misoshiru) i sosów. Smak, zapach oraz wygląd miso zależą od jej rodzaju i regionu w jakim jest produkowana. Wpływ na wyżej wymienione właściwości pasty mają również temperatura, czas trwania fermentacji czy t
Pektyna z owoców cytrusowych 10 g Substancja zagęszczająca Wskazówki zastosowania: zawartość woreczka wsypać do 1 kg mieszanki, dokładnie wymieszać i gotować. Składniki: pektyna z owoców cytrusowych. Wartość odżywcza: Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna: 880 kJ/ 213 kcal tłuszcz: 0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g węglowodany: 24,00 g - w tym cukry: 24,00 g białko: 16,70 g sól: 3,00 g Kraj pochodzenia składnika: Włochy Kraj producenta: Czechy