Vegamarket

Sos sojowy  Shoyu 200ml

Sos sojowy Shoyu 200ml

Sos sojowy SHOYU 200ml Tradycyjny sos japoński bez sztucznych dodatków,  idealny dla wielbicieli kuchni orientalnej. Ze względu na charakterystyczny smak sosów sojowych swobodnie możemy używać go jako zamiennika soli. Wyprodukowano w Japonii Składniki: woda, ziarno SOI 16,6%, PSZENICA, sól morska, alkohol, dodatek fermentacyjny - Aspergillus oryzae.   Informacja alergiczna: produkt zawiera gluten i soję.+++ Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni

idź do sklepu
Cukier złocisty

Cukier złocisty

Cukier złocisty (buraczany) 1000g  Cukier buraczany ma charakterystyczny smak i zapach, zawiera więcej naturalnych substancji mineralnych, niż cukier rafinowany. (przede wszystkim wapń, potas, sód i magnez). Idealnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty, do pieczenia piernika i innych ciast. Składniki: cukier z buraków i czarny syrop. Przechowywać w suchym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g: -Wartość kaloryczna 1700 kJ/ 400 kcal -tłuszcz 0 g w tym tłuszcze nasycone 0 g - węglowodany 100 g  w tym

idź do sklepu
Miso Hatcho - sojowe 400g

Miso Hatcho - sojowe 400g

MISO HATCHO CZYSTE SOJOWE 400g Zastosowanie: jako dodatek do rozmaitych patraw (zup, sosów, kanapek, zapiekanek, kotletów i tp.). Składniki: ziarno sojowe 54%, woda, sól morska 10,5%, prażona mąka jęczmienna, dodatek fermentacyjny - aspergillus oryzae.  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Wartość odżywcza: w 100g produktu: wartość odżywcza: 875 kJ/ 208 kcal tłuszcz: 6,6 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g węglowodany: 11,1 g - w tym cukry: 0,6 g błonnik: 7,7 g białko: 22,4 g sól:

idź do sklepu
Miso Mugi z jęczmieniem 400g

Miso Mugi z jęczmieniem 400g

Miso Mugi z jęczmieniem 400g Tradycyjne Miso to tradycyjna gęsta pasta - jeden z ważniejszych filarów kuchni japońskiej - produkowana ze sfermentowanej soi, morskiej soli i grzybów koji (Aspergillus oryzae) wspomagających fermentację soi. Pasta miso przede wszystkim stosowana jest jako baza zup (np. Misoshiru) i sosów. Smak, zapach oraz wygląd miso zależą od jej rodzaju i regionu w jakim jest produkowana. Wpływ na wyżej wymienione właściwości pasty mają również temperatura, czas trwania fermentacji czy t

idź do sklepu
Pektyna z owoców cytrusowych

Pektyna z owoców cytrusowych

Pektyna z owoców cytrusowych 10 g   Substancja zagęszczająca Wskazówki zastosowania:  zawartość woreczka wsypać do 1 kg mieszanki, dokładnie wymieszać i gotować. Składniki: pektyna z owoców cytrusowych. Wartość odżywcza: Wartość odżywcza w 100g produktu:  wartość energetyczna: 880 kJ/ 213 kcal  tłuszcz: 0 g  - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g  węglowodany: 24,00 g  - w tym cukry: 24,00 g  białko: 16,70 g  sól: 3,00 g Kraj pochodzenia składnika: Włochy Kraj producenta: Czechy

idź do sklepu