Wędzarnia Podlaska Chata

Kaszanka z PRL (0,4 Kg)

Kaszanka z PRL (0,4 Kg)

Sekretem naszej Kaszanki i Krupnioków są ręcznie krojone i podsmażone z cebulką skwarki wieprzowe, odpowiednie proporcje kaszy gryczanej i jeczmiennej i umiejętnie dobrana mieszanka naturalnych przypraw z dominującą nutą majeranku i pieprzu . Doskonałe są zarówno na zimno jak i na ciepło: pieczone, smażone lub grillowane.   Produkt wieprzowy, podrobowy,  pieczony. Składniki: kasza gryczana parzona, kasza jęczmienna parzona(gluten), mięso wieprzowe (34%), maski z głów wieprzowych, podroby wieprzowe, tłuszc

idź do sklepu
Szynka w Ziołach (0,7 Kg)

Szynka w Ziołach (0,7 Kg)

Wysokiej jakości produkt otrzymany z szynki wieprzowej, ktora dojrzewa przez kilkanaście dni w specjalnej mieszance ziół (bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, nać pietruszki cząber) soli i peklosoli. Jest to produkt niezwykle aromatyczny z oryginalną nutą smakową.   Produkt  wieprzowy parzony, wędzony Składniki: mięso wieprzowe-szynka( 125g wykorzystano do wyprodukowania 100 g produktu) , sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, zioła prowansalskie(bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, nać pietruszki cząber)

idź do sklepu
Szynka Wiejska (0,8 Kg)

Szynka Wiejska (0,8 Kg)

Produkt wieprzowy, wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe-szynka (117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól, czosnek,  majeranek, pieprz czarny,  jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek,  liść laurowy, cząber górski, substancja konserwująca: azotyn sodu.  Produkt w siatce wędliniarskiej - osłonce niejadalnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 582kJ/138kcal; tłuszcz: 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6g; węglowodany:0,6g w tym cukry: <0,5g; biał

idź do sklepu
Szpek Harnasia ( 0,5 Kg )

Szpek Harnasia ( 0,5 Kg )

Tradycyjny szpek harnasia to klasyczna metoda przygotowania surowego, wędzonego i suszonego mięsa wieprzowego, w tym przypadku boczku. Złożony proces przygotowania gotowego wyrobu, gdzie potrzeba wiele czasu, cierpilwości oraz doskonałego kusztu w wędzeniu. Zapewniamy jedank, iż SZPEK jest doskonały lekko surowy, ciagący się z wyczuwalnym aromatem i smakiem przyprywam, w których leżakuje od 2 do 3 tygodni.   Produkt  wieprzowy surowy, wędzony, suszony. Składniki: mięso wieprzowe-boczek (138g wykorzystano

idź do sklepu
Polędwica ze Strychu (0,4 Kg)

Polędwica ze Strychu (0,4 Kg)

Produkt wieprzowy parzony, wędzony Składniki: mięso wieprzowe - schab (117g wykorzystano do wytworzenia 100g     produktu) , sól,czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, substancja konserwująca: azotyn sodu Produkt w siatce wędliniarskiej - osłonce niejadalnej. Pakowano próżniowo. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 663   kJ/158kcal; tłuszcz: 6,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1g; węglowodany:0,7g w tym cukry:< 0,5g; białko: 25g;sól: 3,5g. waga sztuki (

idź do sklepu
Królewska Wołowina (0,1Kg)

Królewska Wołowina (0,1Kg)

Produkt wołowy suszony Składniki: mięso wołowe- szynka (285g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól , cukier, przyprawy , ekstrakty przypraw , aromaty, ocet jabłkowo -spirytusowy, dekstroza, glukoza ,substancja konserwująca : azotyn sodu. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna1670kJ/396 kcal; tłuszcz:10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8;węglowodany:11g w tym cukry: 7,3g; błonnik : 3,3; białko:64g; sól: 3,8g waga sztuki 3-5 gram  

idź do sklepu
Królewski Przysmak (0,1Kg)

Królewski Przysmak (0,1Kg)

Produkt wieprzowy, suszony Składniki: mięso wieprzowe- schab (285g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól , cukier, warzywa suszone , przyprawy , aromaty, ocet jabłkowo -spirytusowy, glukoza , olej rzepakowy, cukier trzcinowy , cukier palony ,    substancja konserwująca : azotyn sodu. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1356kJ/321 kcal;  tłuszcz:5,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1; węglowodany:8g w tym cukry: 8g; błonnik : 2,1; białko:59g;

idź do sklepu
Boczek Premium (0,6 Kg)

Boczek Premium (0,6 Kg)

Produkt wieprzowy wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe -boczek (125g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) ,sól, czosnek suszony, cebula suszona, przyprawy (gorczyca ), zioła , olej słonecznikowy , substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt zawiera elementy niejadalne- przędzę wędliniarską. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1700kJ/411kcal; tłuszcz: 36 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15g;węglowodany: 1,4g w tym cukry: 0,6g; białko:2

idź do sklepu
Pastrami Wołowe (0,5 Kg)

Pastrami Wołowe (0,5 Kg)

Produkt wołowy pieczony Składniki : mięso wołowe ( 117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu ), sól, przyprawy( czubryca,pieprz,   czosnek, cebula, kminek, papryka chilli) , ekstrakty przypraw , białko wieprzowe , maltodekstryna , cukier ,  aromat , substancja konserwująca : azotyn sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 643kJ/153kcal; tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2g; węglowodany: 2g w tym cukry:< 0,5g; białko: 27g;sól: 3,7g. waga sztuki: 0,7 kg 

idź do sklepu
Kiełbasa Parówkowa (0,7 Kg)

Kiełbasa Parówkowa (0,7 Kg)

Produkt  wieprzowy  wędzony, parzony. Składniki: mięso wieprzowe 80%, woda, skrobia  ziemniaczana, sól, błonnik grochowy, stabilizator: polifosforany,  pieprz czarny, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy,ekstrakty przypraw, aromaty,ekstrakt drożdży, przeciwutleniacz: kwas izoaskorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca :azotyn sodu.   Produkt w jelicie wieprzowym. Pakowana w atmosferze ochronnej.   Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1029kJ/2

idź do sklepu
Palcówka Wędzona (0,6 Kg)

Palcówka Wędzona (0,6 Kg)

Produkt wieprzowy wędzony, pieczony. (107g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1140kj/275kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2g; węglowadany: 1,6g w tym cukry: 0,9g; białko: 19g; sól 2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,6kg

idź do sklepu
Kiełbasa od Gierka (0,65 Kg)

Kiełbasa od Gierka (0,65 Kg)

Produkt wieprzowy parzony, wędzony.  mięso wieprzowe (100 g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie baranim.   Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 663kj/159 kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 8,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g; węglowadany: 1g w tym cukry: 0,6g; białko: 19 g; sól 2,3g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C waga sztuki: 1,3kg

idź do sklepu
Pasztet z Podlaskiej Chaty (0,4 Kg)

Pasztet z Podlaskiej Chaty (0,4 Kg)

Wszystkie nasze Pasztety to mięsne, wieprzowe wyroby wzbogacone o liczne dodatki i aromatyczne przyprawy. Są one pieczone w drewnianych foremkach. Wątroba wieprzowa, oryginalne przyprawy, stopień rozdrobnienia w Pasztecie z Podlaskiej Chaty sprawiają, że najbardziej ze wszystkich przypomina pasztetpieczony w domu. Produkt wieprzowy pieczony Składniki: mięso wieprzowe 75%, tłuszcz wieprzowy,wątroba wieprzowa , mąkapszenna (gluten), przyprawy(czosnek, pieprz czarny, papryka, gałka muszkatołowa, kolendra, im

idź do sklepu
Kulebiak (0,5Kg)

Kulebiak (0,5Kg)

Produkt wieprzowy wędzony,parzony. Składniki: mięso wieprzowe ( 105 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu ), sól,  skrobia ziemniaczana, przyprawy  ( gorczyca ) , białka roślinne  ( rzepak,kukurydza) , pietruszka suszona,  aromaty, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, ekstrakt drożdży, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w jelicie  wieprzowym. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1010kJ /242kcal; tłuszcz: 18g w tym kwasy tłu

idź do sklepu
Szynka z Żubrówką (0,7 Kg)

Szynka z Żubrówką (0,7 Kg)

Produkt wieprzowy  surowy, wędzony. Szynka z zubrówką:- Wędzonka surowa otrzymana z szynki wieprzowej- Wędzona zimnym dymem w folii celulozowej pod która widocznajest trawa żubrówka. Dodatek trawy żubrowej nadaje szyncecharakterystyczny smak i zapach. Wyczuwalny jest również zapach dymuwędzarniczego.- Powierzchnia przekroju jest wilgotna, konsystencja lekko ciągnąca. Składniki: mięso wieprzowe - szynka -77%, woda, sól, glukoza, maltodekstryna, białko sojowe, stabilizator: trifosforan, wzmacniacz smaku: gl

idź do sklepu