Sekretem naszej Kaszanki i Krupnioków są ręcznie krojone i podsmażone z cebulką skwarki wieprzowe, odpowiednie proporcje kaszy gryczanej i jeczmiennej i umiejętnie dobrana mieszanka naturalnych przypraw z dominującą nutą majeranku i pieprzu . Doskonałe są zarówno na zimno jak i na ciepło: pieczone, smażone lub grillowane. Produkt wieprzowy, podrobowy, pieczony. Składniki: kasza gryczana parzona, kasza jęczmienna parzona(gluten), mięso wieprzowe (34%), maski z głów wieprzowych, podroby wieprzowe, tłuszc
Wysokiej jakości produkt otrzymany z szynki wieprzowej, ktora dojrzewa przez kilkanaście dni w specjalnej mieszance ziół (bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, nać pietruszki cząber) soli i peklosoli. Jest to produkt niezwykle aromatyczny z oryginalną nutą smakową. Produkt wieprzowy parzony, wędzony Składniki: mięso wieprzowe-szynka( 125g wykorzystano do wyprodukowania 100 g produktu) , sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, zioła prowansalskie(bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, nać pietruszki cząber)
Produkt wieprzowy, wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe-szynka (117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól, czosnek, majeranek, pieprz czarny, jałowiec, kolendra, ziele angielskie, hyzop, tymianek, liść laurowy, cząber górski, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w siatce wędliniarskiej - osłonce niejadalnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 582kJ/138kcal; tłuszcz: 4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6g; węglowodany:0,6g w tym cukry: <0,5g; biał
Tradycyjny szpek harnasia to klasyczna metoda przygotowania surowego, wędzonego i suszonego mięsa wieprzowego, w tym przypadku boczku. Złożony proces przygotowania gotowego wyrobu, gdzie potrzeba wiele czasu, cierpilwości oraz doskonałego kusztu w wędzeniu. Zapewniamy jedank, iż SZPEK jest doskonały lekko surowy, ciagący się z wyczuwalnym aromatem i smakiem przyprywam, w których leżakuje od 2 do 3 tygodni. Produkt wieprzowy surowy, wędzony, suszony. Składniki: mięso wieprzowe-boczek (138g wykorzystano
Produkt wieprzowy parzony, wędzony Składniki: mięso wieprzowe - schab (117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) , sól,czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, substancja konserwująca: azotyn sodu Produkt w siatce wędliniarskiej - osłonce niejadalnej. Pakowano próżniowo. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 663 kJ/158kcal; tłuszcz: 6,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1g; węglowodany:0,7g w tym cukry:< 0,5g; białko: 25g;sól: 3,5g. waga sztuki (
Produkt wołowy suszony Składniki: mięso wołowe- szynka (285g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól , cukier, przyprawy , ekstrakty przypraw , aromaty, ocet jabłkowo -spirytusowy, dekstroza, glukoza ,substancja konserwująca : azotyn sodu. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna1670kJ/396 kcal; tłuszcz:10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8;węglowodany:11g w tym cukry: 7,3g; błonnik : 3,3; białko:64g; sól: 3,8g waga sztuki 3-5 gram
Produkt wieprzowy, suszony Składniki: mięso wieprzowe- schab (285g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu), sól , cukier, warzywa suszone , przyprawy , aromaty, ocet jabłkowo -spirytusowy, glukoza , olej rzepakowy, cukier trzcinowy , cukier palony , substancja konserwująca : azotyn sodu. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1356kJ/321 kcal; tłuszcz:5,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1; węglowodany:8g w tym cukry: 8g; błonnik : 2,1; białko:59g;
Produkt wieprzowy wędzony tradycyjnie. Składniki: mięso wieprzowe -boczek (125g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) ,sól, czosnek suszony, cebula suszona, przyprawy (gorczyca ), zioła , olej słonecznikowy , substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt zawiera elementy niejadalne- przędzę wędliniarską. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1700kJ/411kcal; tłuszcz: 36 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 15g;węglowodany: 1,4g w tym cukry: 0,6g; białko:2
Produkt wołowy pieczony Składniki : mięso wołowe ( 117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu ), sól, przyprawy( czubryca,pieprz, czosnek, cebula, kminek, papryka chilli) , ekstrakty przypraw , białko wieprzowe , maltodekstryna , cukier , aromat , substancja konserwująca : azotyn sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 643kJ/153kcal; tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2g; węglowodany: 2g w tym cukry:< 0,5g; białko: 27g;sól: 3,7g. waga sztuki: 0,7 kg
Produkt wieprzowy wędzony, parzony. Składniki: mięso wieprzowe 80%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik grochowy, stabilizator: polifosforany, pieprz czarny, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy,ekstrakty przypraw, aromaty,ekstrakt drożdży, przeciwutleniacz: kwas izoaskorbinowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca :azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. Pakowana w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1029kJ/2
Produkt wieprzowy wędzony, pieczony. (107g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1140kj/275kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 21g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,2g; węglowadany: 1,6g w tym cukry: 0,9g; białko: 19g; sól 2g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C. waga sztuki: 0,6kg
Produkt wieprzowy parzony, wędzony. mięso wieprzowe (100 g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu) Produkt w jelicie baranim. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 663kj/159 kcal; wartość energetyczna: tłuszcz: 8,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g; węglowadany: 1g w tym cukry: 0,6g; białko: 19 g; sól 2,3g. Przechowywać w temp. od 2°C do 6°C waga sztuki: 1,3kg
Wszystkie nasze Pasztety to mięsne, wieprzowe wyroby wzbogacone o liczne dodatki i aromatyczne przyprawy. Są one pieczone w drewnianych foremkach. Wątroba wieprzowa, oryginalne przyprawy, stopień rozdrobnienia w Pasztecie z Podlaskiej Chaty sprawiają, że najbardziej ze wszystkich przypomina pasztetpieczony w domu. Produkt wieprzowy pieczony Składniki: mięso wieprzowe 75%, tłuszcz wieprzowy,wątroba wieprzowa , mąkapszenna (gluten), przyprawy(czosnek, pieprz czarny, papryka, gałka muszkatołowa, kolendra, im
Produkt wieprzowy wędzony,parzony. Składniki: mięso wieprzowe ( 105 g wykorzystano do wytworzenia 100 g produktu ), sól, skrobia ziemniaczana, przyprawy ( gorczyca ) , białka roślinne ( rzepak,kukurydza) , pietruszka suszona, aromaty, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, ekstrakt drożdży, glukoza, substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt w jelicie wieprzowym. Pakowany w atmosferze ochronnej. Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1010kJ /242kcal; tłuszcz: 18g w tym kwasy tłu
Produkt wieprzowy surowy, wędzony. Szynka z zubrówką:- Wędzonka surowa otrzymana z szynki wieprzowej- Wędzona zimnym dymem w folii celulozowej pod która widocznajest trawa żubrówka. Dodatek trawy żubrowej nadaje szyncecharakterystyczny smak i zapach. Wyczuwalny jest również zapach dymuwędzarniczego.- Powierzchnia przekroju jest wilgotna, konsystencja lekko ciągnąca. Składniki: mięso wieprzowe - szynka -77%, woda, sól, glukoza, maltodekstryna, białko sojowe, stabilizator: trifosforan, wzmacniacz smaku: gl