Mąka żytnia razowa to bogactwo błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów: żelaza, potas i manganu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe. Warto nadmienić, że mąka żytnia należy do grupy mąk, które zawierają gluten, jednakże mimo tego ma dość niski indeks glikemiczny. Mąka świetnie sprawdzi się przy wypieku pieczywa razowego, mieszanego oraz jako zakwas ciemny. Właściwości mąki żytniej razowej: typ: 2000 mikro/makro elementy: 2% przemiał: pełnoprzemiałowa, gruboziarnista kolor: bardzo ciemna Wa
Mąka pszenna bułkowa typ 650 powstała z najwyższej jakości wyselekcjonowanych i drobno mielonych ziaren pszenicy, które pochodzą z polskich upraw. Mąka nie zawiera GMO, enzymów, dodatkowego glutenu oraz barwników i antyzbrylaczy. Świetnie sprawdzi się w Twojej kuchni w codziennym użytku. Właściwości mąki pszenej bułkowej typ 650: nie zawiera GMO doskonale sprawdzi się w codziennym użytku ziarna pszenicy z polskich upraw Pojemność: 5 kg