Jeśli są Państwo zwolennikami świeżej wody z miętą, melisą czy garścią mrożonych jeżyn, ta szklana karafka z serii ZWILLING® Prédicat jest dla Was idealnym rozwiązaniem. Szkło karafki o pojemności 1 ltr powstało z naturalnych materiałów wolnych od ołowiu i kadmu, a jego jakość pozwala na swobodne mycie jej również w zmywarce. Szklana karafka marki ZWILLING® charakteryzuje się niezwykle klarownym, chłodnym wyglądem. Projekt duetu Matteo Thun Antonio Rodriguez to idealne połączenie schludnej prost
Dzięki 5-częściowemu zestawowi noży z serii ZWILING® Gourmet otrzymają Państwo najwyższej jakości narzędzia tnące, które jeszcze bardziej zwiększą przyjemność czerpaną z gotowania. Hartowane lodem ostrza FRIODUR® charakteryzują się niezwykłą odpornością i właściwościami antykorozyjnymi. Dodatkowo optymalnie wyważony, czarny uchwyt z tworzywa sztucznego doskonale leży w dłoni i zapewnia pewne, bezpieczne krojenie. Pięknie wykonany, kształtny blok z drewna bukowego zawiera nóż do warzyw o ostrzu długości 7
Nowy blok ZWILLING Sharp z serii Gourmet posiada wbudowaną technologię KIS (Keep It Sharp), dzięki czemu jest on czymś więcej niż tylko tradycyjnym blokiem na noże. Podczas gdy inne bloki stanowią tylko ochronę ostrz, ZWILLING SharpBlock podtrzymuje również ich najwyższą jakość oraz doskonałe właściwości tnące. Ostre noże nie tylko ułatwiają prace kuchenne, ale przede wszystkim czynią je bezpieczniejszymi. Podczas krojenia używa się znacznie mniej siły, a klingi nie ześlizgują się z produktów. Regularne o
Dzięki pięcioczęściowemu zestawowi noży z serii ZWILLING® Gourmet otrzymają Państwo kompleksowy zestaw doskonałych narzędzi, których ostrza wykonane zostały ze specjalnej, hartowanej lodem stali nierdzewnej. Poprzez zastosowanie tej charakterystycznej dla firmy ZWILLING® metody są one wyjątkowo wytrzymałe, trwałe i odporne na korozje. Czarne, ergonomiczne uchwyty z tworzywa sztucznego wygodnie lezą w dłoniach, pozwalając na długa, komfortową prace w kuchni. Bukowy, zdobiony logiem ZWILLING® blok nie tylko
3-częściowy zestaw noży z serii ZWILLING® Gourmet zawiera w sobie noże niezbędne do codziennego przygotowywania wybornych potraw. W jego skład wchodzi nóż do warzyw i owoców z ostrzem długości 10 cm, pozwalający na piękne cięcia w warzywach i owocach, nóż do wędlin z klingą o długości 16 cm, z którym najróżniejsze rodzaje mięs pozwolą pokroić się łatwo i bez cienia wysiłku, oraz nóż szefa kuchni z 20-centymetrowym ostrzem, czującym się doskonale podczas cięcia, krojenia, siekania czy ćwiartowania najrozma
Dwuczęściowy zestaw noży z serii ZWILLING® Gourmet zawiera jeden nóż do warzyw i owoców oraz jeden nóż Santoku. Oba noże wyposażone zostały w czarne rączki z tworzywa sztucznego, zdobione trzema srebrnymi nitami. Ostrza wykonano ze specjalnej stali nierdzewnej hartowanej lodem. Nóż do warzyw i owoców o ostrzu długości 10 cm doskonale nadaje się do najróżniejszych prac kuchennych. Nóż Santoku, z 18-centymetrowym ostrzem, pozwala z kolei na precyzyjne, idealnie równe cięcie mięsa i warzyw. Z tym praktycznym
Kiedy podczas przygotowywania najzdrowszych potraw pokroić trzeba różne warzywa, cebulę i mięso, posiadanie dobrego noża ma ogromne znaczenie. Chiński tasak z serii ZWILLING Gourmet jest w takim przypadku doskonałym wyborem. Jego duże, szerokie, prostokątne ostrze z poziomą krawędzią tnącą wyglądem przypomina klasyczny tasak. Jednak podczas gdy tasaki używane są głównie do przecinania kości, do krojenia zdecydowanie bardziej nadaje się jego chiński brat. Dzięki dużej powierzchni ostrza drobno posiekane s
Wysokiej klasy 2-częściowy zestaw noży z serii ZWILLING Gourmet, w skład którego wchodzi tasak o długości ostrza 15 cm i chiński o długości 18 cm. Stabilna, szeroka klinga wykuta została ze specjalnej stali FRIODUR, która została poddana hartowaniu lodem, dzięki czemu bez problemu nie tylko oddzieli mięso, ale też błyskawicznie przebije się przez kości. Ze względu na nieco szersze ostrze tasak szczególnie nadaje się do siekania udek mięsnych lub drobiu. Może być również stosowany do rozdrabniania ryb lub
Nóż Nakiri z serii ZWILLING Gourmet jest przeznaczony do obierania i krojenia wszelkiego rodzaju warzyw. Dzięki szerokiemu, bardzo ostremu ostrzu po obu stronach nadaje się również do siekania ziół, a nawet do krojenia mięsa lub ryb do grubości zaledwie milimetra. Specjalnie hartowane ostrze o długości 17 cm jest precyzyjnie wykute z jednego kawałka stali i hartowane w specjalnym procesie. Dzięki temu jest ono odporne na korozję, sprężyste i elastyczne. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt wykonany z łatweg
Jeśli lubisz piec, nóż cukierniczy z serii ZWILLING Gourmet jest właśnie dla Ciebie. Dzięki długiemu, lekko zakrzywionemu i ząbkowanemu ostrzu może być stosowany do wszelkiego rodzaju wypieków. Niezależnie od tego, czy chodzi o kruche ciasto, biszkopt czy bułki – nożem do ciasta można pokroić wszystko, co można znaleźć w piekarniach i cukierniach. Dzięki zaokrąglonej końcówce kawałki ciasta i tartę można układać na talerzu zaraz po pokrojeniu. Za pomocą tego noża można nawet pokroić na kilka kawałków owoc
Kompaktowy nóż szefa kuchni z ostrzem o długości 14 cm i specjalną ząbkowaną krawędzią to najlepszy nóż dla tych, którzy stawiają szczególne na praktyczność. Nadaje się on do krojenia i dzielenia mięsa, ryb, warzyw i ziół. Nie straszne mu również chleb lub bułki - podobnie jak pomidory, których skórkę bez wysiłku przecina się falistymi zębami noża. Jeśli więc lubisz przygotowywać dania z wielu różnych składników, szczególnie docenisz uniwersalne możliwości zastosowania tego noża szefa kuchni z serii ZWILL
Nóż Santoku z wydrążonymi rowkami, z linii Gourmet marki ZWILLING to idealne rozwiązanie dla osób chcących wejść w świat japońskich noży kuchennych. Nóż Santoku posiada 18–centymetrowe ostrze, z wyjątkowymi właściwościami tnącymi oraz antykorozyjnymi, dzięki zastosowanej technologii FRIODUR®, na specjalnej stali ZWILLING Sonderschmelze, otrzymanej dzięki optymalnym proporcjom węgla i chromu. Rękojeść noża wykonana została z tworzywa sztucznego, które jest lekkie, a przy tym stabilnie leży w dłoni. Uchwyt
Dla tych, którzy cenią sobie kuchnię azjatycką nie tylko za jej aromatyczny bukiet, ale i za sposób tworzenia, wywodzący się z Japonii nóż Santoku z serii ZWILLING® Gourmet będzie idealnym uzupełnieniem narzędzi kuchennych. Mogą go Państwo używać do krojenia mięsa, ryb i warzyw, a jego szeroki uchwyt połączony z ostrzem pozwoli na przecięcie nawet trudnych, twardych składników. Nóż Santoku posiada 18–centymetrowe ostrze, posiadające wyjątkowe właściwości tnące, antykorozyjne oraz niespotykaną elastyczność
Jeśli jedną z porannych przyjemności jest dla Państwa miękki chleb żytni, chrupiący wielozbożowy czy lekka, pachnąca bagietka, doskonale wiedzą Państwo, że najlepsza kromka to ta ukrojona ze świeżego pieczywa. I aby to jeszcze bardziej uprzyjemnić, firma ZWILLING® postanowiła stworzyć idealny do tej roli nóż, dzięki któremu nawet najświeższe, chrupiące pieczywo bez problemu pokroicie tak, jak macie ochotę. Ostrze noża do pieczywa ma 20 cm długości. Wykute zostało ze specjalnej, hartowanej lodem stali. Pos
Obrabianie drobiu, zarówno w przypadku skrzydełek i udek, jak i pozostałych części, sprawia niemałe trudności nawet profesjonalnym kucharzom. Podczas tej czynności zdecydowanie lepiej od krojenia sprawdza się rąbanie. Zwykły nóż temu nie sprosta, dlatego też linia ZWILLING® Gourmet umożliwia to Państwu, prezentując swój niezawodny nawet przy najtrudniejszych produktach tasak. Mięsa, ryby, a nawet rozmaite, aromatyczne zioła posieka błyskawicznie. Tasak ZWILLING® posiada 15–centymetrowe ostrze oraz stosunk