Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI czekolada mleczna* 60 % (cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, MLEKO pełne w proszku*, miazga kakaowa*), wafle ryżowe* 40 % (ryż*). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISW opakowaniu jest 6 sztuk wafli. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 2127 kJ/508 kcalTłuszcz - 26 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 gWęglowodany - 60 gw tym cukry - 28 gBiałko - 6,9 gSól - 0,11 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać SOJĘZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać z dala od ciepła i wilgotności.
SKŁADNIKInierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISCukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA- Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny). - Mały talerzPrzygotowanie z owocami:1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć
SKŁADNIKIsól morska*, czosnek*, cebula*, papryka*, pomidor*, natka pietruszki*, rozmaryn*, nierafinowany cukier trzcinowy*, tymianek*, oregano*, szałwia*, majeranek*, pieprz*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISOstry i aromatyczny – taki jest nasz sos do sałatek po grecku, który umiejętnie zamieni Twoje warzywa w pyszną sałatkę grecką. Brakuje tylko oliwek i fety!SPOSÓB PRZYGOTOWANIAZawartość torebki wymieszać z 3 łyżkami wody, 3 łyżkami oleju i 1 łyżką octu.*** Przepis na sałatkę greckąZawartość to
SKŁADNIKIsok z cytryn* (90 %), sok z imbiru* (10 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISŹródło witaminy C. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna: 91 kJ/21 kcal Tłuszcz:
OPISSerwetki trzywarstwowe, wykonane w 100 % z włókien bambusowych.Opakowanie zawiera 20 sztuk. Szerokość wynosi 33 cm.Z barwnikami na bazie wody, bielonymi bez chloru, z materiału rosnącego w sposób zrównoważony.
OPIS- Tworzywo PLA to polimer pochodzenia naturalnego, który pozyskuje się z kukurydzy i trzciny cukrowej i jest to jeden z najpopularniejszych dziś bioplastików. Bioplastik stanowi idealną alternatywę dla tworzyw sztucznych- Nadaje się do recyklingu i kompostowania przemysłowego. Nie zawiera melaminy i BPA- Można myć w zmywarce i używać w kuchence mikrofalowej- Wyprodukowano w sposób przyjazny dla klimatu- Wymiary 23,5 x14,5 cm
OPIS- Pojemnik wykonany jest z tworzywa PLA- PLA to polimer pochodzenia naturalnego, który pozyskuje się z kukurydzy i trzciny cukrowej i jest to jeden z najpopularniejszych dziś bioplastików- Bioplastik stanowi idealną alternatywę dla tworzyw sztucznych- Nadaje się do recyklingu i kompostowania przemysłowego- Nie zawiera melaminy i BPA- Wymiary pojemnika 18,5 x 12,5 x 5 cm- Pokrywka z silikonową uszczelką dla lepszego uszczelnienia- Wewnątrz pojemnika znajduje się ruchoma przegródka, która umożliwia podz
SKŁADNIKIdzika róża*, kostki jabłka*, trawa cytrynowa*, mięta*, hibiskus*, kawałki truskawek*, chaber bławatek*, nagietek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDziś dla Ciebie zaświeci słońce. Uwieczniliśmy dla Ciebie lato w filiżance. Dzika róża, jabłko, truskawki i nagietek to tylko niektóre ze składników tej zachwycającej herbatki. Ta herbatka mieni się jaskrawą czerwienią i smakuje owocowo-cytrynowo z lekką kwaskowatością. Latem doskonale gasi pragnienie i jest świetnym towarzyszem deserów, sałat
SKŁADNIKImięta pieprzowa*, rumianek*, szałwia*, kwiaty czarnego bzu*, kwiaty lipy*, tymianek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISNa zewnątrz robi się zimno! Tej herbatki na kaszel nie powinno zabraknąć w miesiącach zimowych. Szałwia, rumianek i czarny bez nadają tej herbatce intensywnie żółty kolor. Herbatka dobrze komponuje się z lekkimi i pełnowartościowymi potrawami.SPOSÓB PRZYGOTOWANIATorebkę herbatki zalać 200 ml wrzącej wody i zaparzać przez 5-10 minut. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przech
SKŁADNIKIkrwawnik*, pysznogłówka*, lawenda*, mięta*, berberys*, dzika róża*, nagietek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISHerbatka skomponowana w oparciu o najwyższej jakości liofilizowane kwiaty, owoce i zioła, pochodzące wyłącznie z certyfikowanych upraw ekologicznych. Dzięki zastosowaniu procesu liofilizacji składniki zachowały swój intensywny kolor, zapach oraz cenne wartości odżywcze.Krwawnik, mięta, owoce berberysu i dzikiej róży wpływają korzystnie na układ pokarmowy, a kwiaty lawendy pomaga
SKŁADNIKI cukier, aromat: etylowanilina. OPIS Idealnie nadaje się do przygotowywania domowych ciast i wypieków, a także jako składnik deserów różnego typu. Przepis na ciasto drożdżoweSkładniki:- 1 koncentrat ciasta drożdżowego w proszku Celiko 200 g- 2 jaja- 150 ml mleka- 30 g roztopionego MASŁA lub oleju- 1 - 2 łyżeczki cukru wanilinowegoSposób przyrządzenia:1. Do miski przesiej koncentrat mąki, wbij JAJA i wlej ciepłe MLEKO o temperaturze max. 30 stopni Celsjusza. Wyrabiaj mikserem ok. 3 minut lub ręczn
SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana, cukier, mąka ryżowa, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól. OPISKoncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1515 kJ / 362 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 87 gw tym cukry: 26 gBiałko: 1,7 gSól: 0,7 g SPOSÓB PRZYGOWOWANIACiasteczka:- 1 opakowanie koncentratu ciasta k
SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier. OPIS Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.Produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1526 kJ / 365 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 89 gw tym cukry: 32 gBiałko: 0 gSól: 0,01 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIABiszkopt:- 1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego- 50 g cukru (1/4 szklanki)- 3 jaja- 1 łyżeczka proszku do pieczeni
SKŁADNIKIcukier, płatki róży fałdzistolistnej (30 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy. OPISPłatki róży w cukrze maja długą tradycję. W Galicji, świeże surowe płatki utarte z cukrem były szeroko stosowane jako nadzienie do ciastek, pączków, rogalików oraz aromatyzowanych ciast, takich jak śliwkowce czy jabłeczniki. Także dziś polecamy nasz wyrób tym wszystkim, którzy realizują swoją pasję kulinarną piekąc ciasta. Bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energe
SKŁADNIKIżelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok cytrynowy w proszku 1 % (maltodekstryna, zagęszczony sok cytrynowy, olejek cytrynowy, koncentrat owocowy), aromat, barwnik: kurkumina. OPISGalaretka bez cukru Celiko jest przeznaczona dla osób stosujących dietę niskocukrową, dbających o linię i używających słodzików zamiast cukru. Stosując ją samodzielnie możesz kształtować smak i kaloryczność swojego deseru. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.SPOSÓB