Szukasz żywności ekologicznej? Nasz biosklep ze zdrową żywnością, to prawdziwe królestwo! Sprawdź dostępne produkty i zaopatrz swoją kuchnię!
SKŁADNIKI ekologiczny rafinowany olej uzyskany z miąższu kokosa 100 %OPISWytworzony z miąższu kokosa, konsystencja stała w temperaturze poniżej 25 st. C. Idealny do sałatek i smażenia. Określany również mianem naturalnego kosmetyku. Wersja rafinowana jest bezzapachowa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz 99,85 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 81 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w tempe
SKŁADNIKI ekologiczny rafinowany olej uzyskany z miąższu kokosa 100 %OPISWytworzony z miąższu kokosa, konsystencja stała w temperaturze poniżej 25 st. C. Idealny do sałatek i smażenia. Określany również mianem naturalnego kosmetyku. Wersja rafinowana jest bezzapachowa. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna 3700 kJ/900 kcal Tłuszcz 99,85 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 81 g Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g Błonnik 0 g Białko 0 g Sól 0 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temper
SKŁADNIKIkakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12 % (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12 %), regulator kwasowości: węglany potasu. OPISCACAO NATURA ekstra ciemne doskonale nadaje się do wypieku ciast oraz świetnie sprawdza się jako dodatek do napojów i deserów.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1302 kJ / 313 kcalTłuszcz: 11 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 gWęglowodany: 13 gw tym cukry: 1,0 gBiałko: 22 gSól: 0,08 g INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne. ZA
SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok wiśniowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok wiśniowy), sok z buraka czerwonego w proszku, barwnik: antocyjany, aromat, sól. OPISŁatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawarto
SKŁADNIKIskrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok truskawkowy w proszku 0,5 % (maltodekstryna, sok truskawkowy), barwniki: karoteny, antocyjany; aromat, sól. OPISŁatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opa
SKŁADNIKI izomaltuloza*, sok truskawkowy w proszku 13 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Izomaltuloza* jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier.OPIS Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1. Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać
SKŁADNIKIpłatki OWSIANE bezglutenowe, mąka OWSIANA bezglutenowa, mąka ryżowa, rodzynki, olej kokosowy, siemię lniane, ksylitol (substancja słodząca), erytrytol (substancja słodząca), czekolada gorzka bez dodatku cukru (miazga kakaowa, substancje słodzące [erytrytol 29,5 %, glikozydy stewiolowe 0,027 %], miazga kakaowa, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator:lecytyny (z SOI), aromat waniliowy, masa kakao min. 60%), wanilia, sól kłodawskaOPISPoczęstuj się bezglutenowym ciasteczkiem z hiszpańską b
SKŁADNIKIkorzeń kurkumy* (55 %), cynamon* (14 %), lukrecja*, imbir* (7 %), kardamon* (3 %), pieprz czarny*, jabłko*, koper włoski*, gałka muszkatołowa*, kruszone kakao*, goździki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)SPOSÓB PRZYGOTOWANIASzczególnie smaczna jest z mlekiem lub jego wegańskim substytutem.UWAGIZawiera lukrecję - chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu
SKŁADNIKIpłatki zbożowe* (64 %) (ORKISZOWE*, PSZENNE*, ŻYTNIE*), syrop ryżowy*, MLEKO w proszku*, suszone morele* (2 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1641 kJ/391 kcalTłuszcz - 8,0 gw tym kwasy nasycone - 3,7 gWęglowodany - 70 gw tym cukry - 22 gBiałko - 8,9 gSól - 0,11 gINFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA, SEZAM, ORZECHY, SOJĘ.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i nasłonecznienia.
SKŁADNIKI Sok z granatu 100% pochodzący z kontrolowanych upraw ekologicznych.OPIS Sok posiada jasnoczerwoną barwę i wyrazisty smak.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetyczna 254kJ/60kcal Tłuszcz
SKŁADNIKIwoda, SOJA* (11 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISPyszny o każdej porze dnia, doskonały dla osób, które chcą zrównoważyć swoją dietę o białka roślinne, może być stosowany w diecie wegańskiej, jak i w przypadku nietolerancji na LAKTOZĘ, jako zamiennik MLEKA krowiego. Napój SOJOWY jest produktem lekkostrawnym, smacznym i neutralnym w smaku.Naturalnie bez laktozy. Nie podawać niemowlętom. Produkt UHT. Przed każdym użyciem wstrząsnąć. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 mlWartość energetycz
SKŁADNIKImiód Manuka MGO 100+ (100 %).OPISMiód Manuka powstaje z herbacianych krzewów, które rosną w najczystszych regionach Nowej Zelandii. Typową cechą Miodów Manuka jest zawartość methylglyoxalu, podawana jako MGO.Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1360 kJ/325 kcalTłuszcz: 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 79 gw tym cukry: 78 gBiałko: 0,4 gSól: 0,03 g UWAGANie wolno podawać dzieciom poniżej 1 roku życia oraz osobom chorym na cukrzycę lub mają
SKŁADNIKIczarnuszka 100 % OPISAromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu
SKŁADNIKIkurkuma 100 %OPISJest składnikiem różnych mieszanek przyprawowych. Wchodzi w skład curry. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy i sosów.INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać gluten.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI ekologiczna fasola biała 100 % OPIS Ekologiczna fasola biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAUprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. F