Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Satake Misaki Nóż uniwersalny 12 cm Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno kauczukoweTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 24,5 cmDługoś
Satake Misaki Nóż Sashimi 20 cm Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych. Dane
Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść -
Satake Misaki Nóż Nakiri 16 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wan
Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowanej do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia. Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm Ostrze - stal molibdenow
Satake Masamune Zestaw 5 noży w drewnianym pudełku Noże kuchenne z serii Satake Masamune to doskonałe wprowadzenie do noży japońskich. Świetne klingi wykonane ze stali nierdzewnej molibdenowo-wanadowej o twardości 56-58 HRC, którą cechuje świetna odporność na korozję oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść zabezpieczono pierścieniem z tworzywa, który zapobiega wysunięciu się klingi. Niska waga noża sprawia, że nawet podczas długiej pracy nasza dłoń się nie męczy. Jest to doskonały wybór dla osób ceniących w kuc
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelazaRękojeść - owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna pakaTwardo
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdze
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Santoku 16,5 cm Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 1
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelazaRękojeść - owalna drew
Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze - 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelazaRękojeść - owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna pakaTwardość - 61-62 HRCDługość całkowita - 30,6 cmDługość ostrza - 17,0 cm
Kanetsune VG-10 Subaru Nóż myśliwski 18 cm Doskonale wykonany nóż obozowy od firmy Kanetsune, będzie świetnym wyborem dla każdego miłośnika biwakowania. Ostrze wykonane w technologii san-mai, z rdzeniem z nierdzewnej stali VG-10 i okładzinami damasceńskimi, nie tylko zachwyci oko, ale pozwoli na przygotowanie ogniska, schronienia i posiłku w nie-miejskiej dżungli. Okładki rękojeści są wykonane z mahoniu. Nóż jest złożony w budowie pełnotrzpieniowej, "full-tang". Skórzana pochwa dołączona do noża pozwoli
Kanetsune SK-4 Rikizan Kiridashi 4,2 cm Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składa
Kanetsune Kaico-Tou AUS-8 Nóż składany 7 cm Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna VG-10Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita po rozłożeniu - 18,0 cmDługość ostrza - 7,0 cmSzerokość klingi - 1,6 cmDługość rękojeści - 9,0 cmGrubość klingi - 2,7 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny s
Kanetsune Danro Burned SC Steel Warikomi Siekierka Siekiera wyprodukowana w Japonii, w technologii warikomi. Rdzeń ze stali SC jest okuty bardziej miękkim żelazem, w celu redukcji drgań powstających przy rąbaniu drewna. Trzonek jest wykonany z opalonego dębu, i został wyprofilowany dla wygodniejszej pracy. W zestawie z siekierą znajduje się osłona na ostrze z możliwością założenia na pas. Dane techniczne: Ostrze – stal rdzewna SC okuta stalą nierdzewnąRękojeść - palony dąbTwardość ostrza – 58-60 HRCDł