Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Kanetsune Aogami#2 Seseragi Skinner 6,5cm Ten mały nóż o nietypowym kształcie, jest zaprojektowany żeby jak najlepiej służyć do skórowania tuszy. Ostrze jest wykonane z węglowej stali Aogami, dzięki czemu można go naostrzyć do bardzo wysokiego poziomu. W zestawie znajduje się skórzana pochwa, z możliwością noszenia noża na pasie. Wykończenie okładzinami z damastu, sprawia że to narzędzie cieszy oko – będzie doskonałym prezenetem dla myśliwego. Dane techniczne: Ostrze - Rdzeń z rdzewnej stali Aogami#2
Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm Średni obozowy nóż ze stali węglowej aogami. Dobrze sprawdzi się w zadaniach obozowych, zarówno dotyczących obróbki drewna jak i spożywczych. Rękojeść z oplotem z linki paracord sprawia że nóż pewnie leży w dłoni, a jego spłaszczony profil pozwala na dobrą kontrolę nad krawędzią. W zestawie znajduje się nylonowa pochwa pozwalająca na przenoszenie noża na pasie. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Aogami#2 okuta żelazemRękojeść - stal owinięta paracordemT
Kanetsune Aogami#2 Seseragi Drop 7 cm Średniej wielkości nóż obozowy, z dużym wycięciem pod palec i wyraźnie zaznaczonym jelcem.Wykonany ze stali węglowej aogami 2, z okładzinami ostrza ze stali damasceńskiej.Rękojeść z okładzinami wykonanymi z kompozytu drewnianego. W zestawie znajduje się skórzana pochwa która pozwala bezpiecznie przenosić nóż na pasie. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Aogami #2Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 63-64 HRCDługość całkowita - 20,0 cmDługość ostrza - 7 cmSzerokość
Kanetsune Aogami#2 Seseragi Clip 12,5 cm Średniej wielkości, outdoorowy nóż, projekt "z pazurem". Posiada wyraźnie zaznaczony jelec, który przy chwycie bliżej ostrza (dającym więcej kontroli) pełni funkcję tzw. "subhilt" – elementu noży typowo bojowych, który ma upewniać chwyt. Dane techniczne Ostrze - stal rdzewna Aogami #2Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 63 HRC +/- 1Długość całkowita - 26,6 cmDługość ostrza - 12,5 cmSzerokość klingi - 3 cmGrubość klingi - 3,7 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny sy
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki "w kostkę", krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna DSR-1K6Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58 HRC +/- 1Długość całkowita - 24,0 cmDługość ostrza - 12 cmSzerokość klingi - 2,5 cmGrubość klingi
Kanetsune 5500 VG-2 Nóż szefa kuchni 18cm Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna DSR-1K6Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,0 cmDługość o
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna DSR-1K6Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,0 cmDługość ostrza - 16,5 cmSzerokość klingi - 4,4
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna DSR-1K6Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,0 cm
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna DSR-1K6Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,0 cmDługość
Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Usuba 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna DSR-1K6Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58 HRC +/- 1Długość całkowita - 29,0 cmDługość
Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna VG-2Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58-59 HRCDługość całkowita - 30,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi -
Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna VG-2Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 58-59 HRCDługość całkowita - 29,0 cmDługość ostrza
Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dane techniczne: Ostrze - stal nierdzewna VG-2Rękojeść - drewno pakkaTwardoś
Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Szefa Kuchni 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 61-64 HRCDługość całkowita - 30,7 cmDługość