Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 61-64 HRCDługość

  • Cena: 269.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 510 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną S

  • Cena: 269.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm

Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm

Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat. Dane techniczne: Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1 Długość całkowita - 20 cmDługość ostrza - 9,5 cmSzerokość klingi - 1,3 cmGrubość klingi - ok. 3 mmWaga - ok. 72 g

  • Cena: 59.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 420J2 Nożyk z drewnianą pochwą 10,5cm

Kanetsune 420J2 Nożyk z drewnianą pochwą 10,5cm

Kanetsune 420J2 Nożyk z pochwą 10,5 cm Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali 420J2, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak krojenie owoców czy obieranie. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry. Dane techniczne: Ostrze - stal 420J2Rękojeść - drewno wiśniowe pierścień z tworzywaTwardość - 53 HRCDługość całkowita - 21 cmDługość ostrza - 10,5 cmSzerokość klingi - 2,7 cmGrubość klingi - 1,1 mmSposób ostrzenia - szlif dw

  • Cena: 69.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 15,5 cm

Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 15,5 cm

Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 15,5 cm Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat. Dane techniczne: Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1 Długość całkowita - 15,5 cmDługość ostrza - 6,5 cmSzerokość klingi - 1,7 cmGrubość klingi - ok. 2,1 mmWaga - ok. 55 g

  • Cena: 49.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 21 cm

Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 21 cm

Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 21 cm Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat. Dane techniczne: Ostrze - stal 420J2Twardość - 56 HRC +/- 1 Długość całkowita - 21 cmDługość ostrza - 9,7 cmSzerokość klingi - 1,5 cmGrubość klingi - ok. 3,1 mmWaga - ok. 79 g

  • Cena: 75.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4cm Zielony

Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4cm Zielony

Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 40 mm Zielony Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże sk

  • Cena: 29.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4 cm Czerwony

Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4 cm Czerwony

Kanetsune 420J2 Nóż Kiridashi 4cm Czerwony Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże skł

  • Cena: 29.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 400 Shirogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shirogami#2 okuty żelazemRękojeść - drewno sandałoweTwardość - 60-61 HRCDługość całkow

  • Cena: 859.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść: dr

  • Cena: 539.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni. Dane techniczne: Ostrze - laminat

  • Cena: 579.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm

Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 61-64 HRCDługoś

  • Cena: 429.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm

Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm

Kanetsune 2000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchnijest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 61-64 HRCDługość całkowita - 30,5 cmDługość

  • Cena: 429.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18cm

Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18cm

Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Szefa kuchni 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - drewno pakkaTwardość - 61-64 HRCDługość całkowita - 37 cmDługość os

  • Cena: 319.00 zł
idź do sklepu
Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną S

  • Cena: 319.00 zł
idź do sklepu