Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Nóż do warzyw żłobiony 18cm | Global G-81 Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOV
Nóż do warzyw 14cm | Global G-102 Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługoś
Nóż do obierania 10cm | Global G-104 Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 22,5 cmDługość ostrza – 10,0 cmSzerokoś
Europejski nóż szefa kuchni żłobiony 20,5cm | Global GF-99 Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA
Europejski nóż szefa kuchni 16cm | Global GF-32 Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość ca
Nóż kuchenny do obierania 7 cm Tojiro Zen Black Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów. Dane te
Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 21 cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść - stal nierdzewna ,,wzór tornado" zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoniTwardoś
Nóż kuchenny Tojiro Pro VG-10 Nóż Santoku 17 cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść - stal nierdzewna ,,wzór tornado" zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoniTwardość -
Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż do porcjowania 18cm Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb. Dane techniczne: Ostrze - stal AUS-6ARękojeść - czarna micartaTwardość - 58 HRC +
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do pieczywa 23cm Długi japoński nóż z ząbkowanym ostrzem, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienka i ostro tnąca krawędź znakomicie poradzi sobie z twardą, chrupiącą skórką (np. bagietki), co pozwala otrzymać cieniutkie kromki i zachować przy tym kształt pieczywa. Dane techniczne: Ostrze - 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5Rękojeść - czarna micartaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,1 cmDługość ostrza - 2
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż uniwersalny 15cm Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designeTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 26,5 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 3,1 cmGrubość klingi - 1,6 mmSposób ostrzenia
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż szefa kuchni 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designeTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,7 cm
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż szefa kuchni 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designeTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 34,0 cm
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż szefa kuchni 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designeTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,0 cm
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410Rękojeść - stal nierdzewna bamboo designeTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,5 cmDługość ostrz