Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro do obierania 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść - stal nierdzewna ,,wzór tornado" zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoniTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 20,5 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi - 2,3 cmGrubość klingi

  • Cena: 359.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z VG-10 Rękojeść - stal nierdzewna ,,wzór tornado" zapobiega zsuwaniu się mo

  • Cena: 559.00 zł
idź do sklepu
Tojiro Pro Western VG-10 Chiński Nóż do siekania 22cm

Tojiro Pro Western VG-10 Chiński Nóż do siekania 22cm

Nóż kuchenny Tojiro Pro do siekania 22 cm Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń z V

  • Cena: 1 269.00 zł
idź do sklepu
Satake Black Ash Nóż do obierania 9 cm

Satake Black Ash Nóż do obierania 9 cm

Satake Black Ash Nóż do obierania 9 cm Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno jesionTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 19,2 cmDługość ostrza - 9,0 cmSzerokość klingi - 2,0 cmGrubość klingi - 1,8 mmSposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznyWaga - ok. 60 g

  • Cena: 179.00 zł
idź do sklepu
Satake Black Ash Nóż Santoku 17 cm

Satake Black Ash Nóż Santoku 17 cm

Satake Black Ash Nóż Santoku 17 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść

  • Cena: 219.00 zł
idź do sklepu
Satake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm

Satake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm

Satake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - drewno jesionTwardość - 56-58 HRCDługość całkowita - 24,5 cmDługo

  • Cena: 189.00 zł
idź do sklepu
Satake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

Satake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

Satake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i

  • Cena: 599.00 zł
idź do sklepu
Satake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

Satake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

Satake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku oraz nóż uniwersa

  • Cena: 519.00 zł
idź do sklepu
Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5cm

Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5cm

Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5 cm Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny. Dane techniczne: Ostrze - stal 69 warstwowa rdzeń MVS10CobRękojeść - drewno pakkaTwardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 25,0 c

  • Cena: 389.00 zł
idź do sklepu
Satake Macaron Pink Nóż Nakiri 17 cm

Satake Macaron Pink Nóż Nakiri 17 cm

Satake Macaron Pink Nóż Nakiri 17 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdeno

  • Cena: 119.00 zł
idź do sklepu
Satake Macaron Pink Nóż Santoku 17 cm

Satake Macaron Pink Nóż Santoku 17 cm

Satake Macaron Pink Nóż Santoku 17 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękoj

  • Cena: 119.00 zł
idź do sklepu
Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść - polipropylenTwardość - 56-58 HRC Długość całkowita - 23,5 cmDług

  • Cena: 99.00 zł
idź do sklepu
Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

Satake Masamune Nóż Deba 16 cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba

  • Cena: 159.00 zł
idź do sklepu
Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-w

  • Cena: 149.00 zł
idź do sklepu
Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm

Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm

Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal molibdenowo-wanadowaRękojeść

  • Cena: 149.00 zł
idź do sklepu