Japońskie noże kuchenne - bezpośredni dystrybutor

Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!

idź do sklepu
Satake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm w drewnianym pudełku

Satake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm w drewnianym pudełku

Satake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewn

  • Cena: 459.00 zł
idź do sklepu
Satake Unique VG-10 Damascus Nóż Santoku 17cm

Satake Unique VG-10 Damascus Nóż Santoku 17cm

Satake Unique VG-10 Nóż Santoku 17cm Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dane techniczne: Ostrze - stal 33 warstwowa rdzeń VG-10Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 28,5 cmDługość ostrza - 17,0 cmSzerokość klingi - 4,7 cmGrubość klingi - 2,0 mmSposób ostr

  • Cena: 549.00 zł
idź do sklepu
Satake Unique Shirogami Nóż Santoku 17cm w drewnianym pudełku

Satake Unique Shirogami Nóż Santoku 17cm w drewnianym pudełku

Satake Unique Shirogami Nóż Santoku 17cm Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta. Dane techniczne: Ostrze - stal rdzewna Shirogami #2Rę

  • Cena: 459.00 zł
idź do sklepu
Satake Unique VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 20cm

Satake Unique VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 20cm

Satake Unique VG-10 Nóż Szefa kuchni 20cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - stal 33 warstwowa rdzeń VG-10Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 33,3 cmDługość ostrza - 20,0 cmSzerokość klingi - 4,7 cmGruboś

  • Cena: 599.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Sujihiki 24cm

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Sujihiki 24cm

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Sujihiki 24cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze -  laminat 3 warstwowy - rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewnąRęk

  • Cena: 1 539.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Sujihiki 27cm

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Sujihiki 27cm

Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Sujihiki 27cm Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dane techniczne: Ostrze -  laminat 3 warstwowy - rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewnąRęk

  • Cena: 1 599.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: O

  • Cena: 979.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Gyuto 21cm

Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Gyuto 21cm

Mcusta Zanmai Green Revolution Nóż Guto 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2Rękojeść - micartaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,0 cmDługość ostrza - 21,0 cmSzerokoś

  • Cena: 1 399.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Kiritsuke Gyuto 23cm

Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Kiritsuke Gyuto 23cm

Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Kiritsuke Gyuto 23cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2Rękojeść - micartaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 38,4 cmDługość ostrza -

  • Cena: 1 599.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm

Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm

Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Ko-Santoku 15cm Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.  Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2Rękojeść - micartaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 30,0 cmDługość ostrza - 15,0 cmSzerokość klingi - 4,3 cmGrubość klingi - 

  • Cena: 1 099.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Santoku 18cm

Mcusta Zanmai Green Revolution SPG2 Nóż Santoku 18cm

Mcusta Zanmai Green Revolution Nóż Santoku 18cm Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.  Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2Rękojeść - micartaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 33,0 cmDługość ostrza - 18,0 cmSzerokość klingi - 4,5 cmGrubość klingi - 2,0 mmSp

  • Cena: 1 259.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do steków 11,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do steków 11,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż do steków 11,5cm Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 o twardości 61 HRC.  Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - czerwone laminowane pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość c

  • Cena: 599.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostrze - 33

  • Cena: 979.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż do steków 11,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż do steków 11,5cm

Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż do steków 11,5cm Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 o twardości 61 HRC.  Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - micartaTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 23,5 cmDługo

  • Cena: 689.00 zł
idź do sklepu
Mcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Szefa kuchni 21cm

Mcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Szefa kuchni 21cm

Mcusta Zanmai Red Revolution SPG2 Nóż Szefa kuchni 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - szybkotnąca stal proszkowa SPG2Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,0 cmDługość ostrza - 2

  • Cena: 1 399.00 zł
idź do sklepu