Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż szefa 18cm Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - pakka woodTwa
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do pieczywa 23cm Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada długie, ząbkowane ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 36,5 cmDługość ostrza - 23,0 cmSzerokość klingi - 3,6 cmGrubo
Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż szefa 18cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10Rękojeść - pakka woodTwardość - 61 HRC +/- 1Długość całkowita - 31,5 cmDługość ostrza - 18,0 cm
Mcusta Limited "White Tiger" Zestaw 4 noży w drewnianym pudełku W poszukiwaniu przedmiotów wyjątkowych każdy kolekcjoner trafi w końcu na serie wypuszczane w ograniczonym, limitowanym nakładzie. Wychodząc naprzeciw takim potrzebom, firma Mcusta stworzyła serię zestawów inspirowanych bóstwami z mitologii Japońskiej. Prezentowany poniżej “Byakko” jest poświęcony Białemu Tygrysowi – mitycznemu stworzeniu, jednemu z czterech Strażników Niebios. Pod jego panowaniem był wiatr, odpowiadał również za zachodnią
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Nakiri 16,5 cm Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Dane techniczne: Ostr
Global kamień do ostrzenia 240/1000 L Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia. Dane techniczne: Wymiary – 18,0 x 6,2 x 3,0 cmGradacja – 240/1000Podstawka w zestawie - takWaga - 713 g Made in Japan
Europejski nóż Rzeźniczy 16 cm | Global GF-27 Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiemTwardość – 56-58 HRCDługość całkowita – 30,
Global kamień do ostrzenia 240/1000 S Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia. Dane techniczne: Wymiary – 17,8 x 5,1 x 3,0 cmGradacja – 240/1000Podstawka w zestawie - takWaga - 577 g Made in Japan
Mini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102 Ten mini-tasaczek firmy Global to, ze względu na szlif, w zasadzie bardzo skrócony nóż typu nakiri. Sprawdzi się doskonale przy siekaniu, krojeniu I szatkowaniu. Otwór w klindze w połączeniu z niewielką wagą pozwala powiesić go nawet na plastikowym haczyku na kuchennej ścianie, by zawsze był pod ręką. Monolityczna konstrukcja, charakterystyczna dla firmy Global, ułatwia utrzymanie tasaczka w czystości. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18Rę
Nożyk do kraba / homara | Global GSF-18 Dobranie odpowiedniego narzędzia do wykonywanej pracy, to często podstawa sukcesu. W przypadku tej zasady, kuchenne zadania nie są wyjątkiem. Stąd wiele wyspecjalizowanych noży, których kształty mogą zadziwiać. W przypadku noża GSF-18, jego przeznaczeniem są kraby I homary. Grube, krótkie ostrze pozwala przyłożyć dużą siłę do pokonania pancerza, bez utraty kontroli a otworem w klindze można wyłamać czułki, w celu łatwiejszego przygotowania. Dane techniczne: Ostrz
Torba Szefa Kuchni na 21 noży | Global G-667/21 Usztywniona, składana torba z solidnego nylonu, w której można bezpiecznie przewozić i przechowywać noże Global. Wyposażono ją w wygodną rączkę i doczepiany pasek. Torba jest zapinana na klamry i posiada szesnaście kieszeni na różnej wielkości noże oraz przestrzeń na dodatkowe akcesoria. Komora z nożami zapinana jest w całości na zamek błyskawiczny. - 16 kieszeni na różnej wielkości noże- Miejsce na dodatkowe akcesoria, np. ostrzałkę, długopisy, wizytówki-
Tamahagane Torba Bawełniana na 5 noży z ochraniaczami Torba na noże firmy Tamahagane, pozwoli bezpiecznie przetransportować 5 noży, ilość w której można zmieścić bardzo wszechstronny zestaw noży kuchennych. W zestawie z torbą są zawarte ochraniacze z tworzywa sztucznego, co chroni zarówno krawędzie tnące przenoszonych noży jak I samą torbę przed uszkodzeniami. Niebagatelny wybór materiału, powoduje że nawet w przypadku w którym w jednym miejscu będzie wielu kucharzy ze swoimi zestawami, ta torba wyróżni
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kaisaki 12 cm Podobnie jak yanagiba posiada jednostronny szlif i zwykle jest oprawiany w drewnianą rękojeść. Z powodu krótkiego ostrza z powodzeniem zastąpi petty w większości prac kuchennych. Jeśli preferujesz jednostronne ostrzenie i szukasz wygodnego narzędzia do drobnych prac kuchennych, to Kaisaki jest nożem dla ciebie. Dane techniczne: Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 24,0
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Matsuba 12cm Nóż kuchenny Matsuba, to mały uniwersalny nóż z jednostronnym szlifem. Bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Dane techniczne: Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 24,5 cmDługość ostrza - 12,0 cmSzerokość klingi - 2,3 cmGrubość klingi - 3,1 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęcznyWaga - ok. 66 g
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na dro