Japońskie noże kuchenne - dystrubucja i serwis. Jesteśmy wyłącznym importerem marek Global, Tojiro, Tamahagane, Bunmei, Satake,Takeshi Saji. Polecamy nasze noże kuchenne dla amatorów, profesjonalnych kucharzy jak i na prezent. Jeśli szukasz noży dla profesjonalistów i profesjonalnych akcesoriów kuchennych sprawdź ofertę!
Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Dane techniczne: Ostrze - stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość - 60 HRC +/- 1Długość całkowita - 24,5 cmDługość ostrza - 13,5 cmSzerokość klingi - 3,0 cmGrubość klingi - ok. 2,0 mmSposób ostrzenia - szlif dw
Tojiro MV Nóż Soba 24cm Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon. Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywan
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 30cm Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon. Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nit
Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon. Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nit
Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noż
Tojiro Skrobak do ryb Skrobaczka wykonana została ze stali nierdzewnej do skrobania łusek ryb. Proste narzędzie zapewnia higienę pracy oraz łatwość czyszczenia. Dane techniczne: Ostrze – Stal nierdzewnaDługość całkowita - 17,5 cmDługość ostrza - 5,5 cmSzerokość - 3,5 cmWaga - 118 g
Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 27 cm Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. Dane techniczne: Ostrze - stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń - #2 ShirogamiRękojeść - drewno różaneTwardość - 61-63 HRCDługość całkowita - 41,0 cmDługość ostrza - 27,0 cmSzerokość klingi - 3,6 cmGrubość klingi - 3,8 mmSposób ostrzenia - szlif jednostronny
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Funayuki 18cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szcz
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ic
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest
Hideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagiba 30 cm Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy pr
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Szefa kuchni 21cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewnąRękojeść - skręcona ośmiokątna drewno
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Bunka 18cm Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewnąRękojeść - skręcona ośmiokątna drewno hinokiTwardość - 63-65 HRCDługość całkowita - 34, cmDługość ostrza - 18,0 cmSz
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Szefa kuchni 24cm Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewnąRękojeść - skręcona ośmiokątna drewno
Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż uniwersalny 11cm Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy. Dane techniczne: Ostrze - laminat 3 warstwowy - rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewnąRękojeść - skręcona ośmiokątna drewno hinokiTwardość - 63-65 HRCDługość całkowita - 24,3 cmDługość ostrza - 11,0 cmSzerokość k