Zestawy do sushi, akcesoria kuchenne - Obsessed.pl
Zestaw 5 par drewnianych pałeczek dekorowanych kwiatowym motywem. Całość jest zapakowana w upominkowe orientalne pudełko.
Komplet 10 par pałeczek, dekorowanych orientalnymi wzorami. Każda para jest zapakowana w dekoracyjny futerał. Długość: 23,5 cm
Upominkowy zestaw 2 par dekoracyjnych pałeczek z orientalnymi podstawkami. Całość jest zapakowana w pudełko typu Giftbox.Długość: 22,5 cm
**Bambusowa łyżka do ryżu 20 cm** Przygotowanie idealnego ryżu do sushi to prawdziwa sztuka, a nasza bambusowa łyżka o długości 20 cm jest narzędziem, które ułatwi ci ten proces. Wykonana z naturalnego bambusa, łyżka ta jest nie tylko estetyczna, ale również praktyczna i przyjazna dla środowiska. Bambus, z którego została stworzona, charakteryzuje się wyjątkową lekkością oraz wytrzymałością, co sprawia, że jest doskonałym materiałem do codziennego użytku w kuchni. Dzięki swojej gładkiej powierzchni, ły
Noże Seki Ryu produkowane są w centralnej Japoni i znane są ze swojej ostrości. Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej natomiast uchwyt jest drewniany. Nóż Nakiri używany jest do siekania warzyw.Wymiary:długość ostrza : 170 mmszerokość ostrza: 53 mmdługość całkowita: 295 mmzaostrzony dwustronnieWaga: 126 gHRC 53 (+/-) Made in Japan.
Noże Seki Ryu produkowane są w centralnej Japoni i znane są ze swojej ostrości. Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej natomiast uchwyt jest drewniany. Nóż mała Deba ma mniejsze wymiary oraz twarde i ostre ostrze dzięki czemu z łatwością odetniemy głowę ryby czy przetniemy twarde ości, przydatny jest także do krojenia mięsa.Wymiary:długość ostrza : 100 mmszerokość ostrza: 38 mmdługość całkowita: 215 mmzaostrzony jednostronnieWaga: 126 gHRC 53 (+/-) Made in Japan.
Noże Seki Ryu produkowane są w centralnej Japoni i znane są ze swojej ostrości. Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej natomiast uchwyt jest drewniany. Nóż Deba używany jest przez Japończyków od filetowania ryb po odkrajanie głów i odcinanie twardych ości.Wymiary:długość ostrza : 160 mmszerokość ostrza: 48 mmdługość całkowita: 285 mmzaostrzony jednostronnieWaga: 143 gHRC 53 (+/-) Made in Japan.
Noże Seki Ryu produkowane są w centralnej Japonii i znane są ze swojej ostrości. Ich ostrze zostało wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej, uchwyt z drewna.HRC 53 (+/-)Zestaw składa się z 3 noży:noża Nakiri:długość ostrza: 170 mmszerokość ostrza 53 mmdługość całkowita: 295 mmzaostrzony dwustronnienoża Santoku:długość ostrza: 174 mmszerokość ostrza 50 mmdługość całkowita: 295 mmzaostrzony dwustronnienoża Sashimi:długość ostrza: 210 mmszerokość ostrza: 23 mmdlugość całkowita: 326 mmzaostrzony jedno
Noże Seki Ryu produkowane są w centralnej Japonii i znane są ze swojej ostrości. Ich ostrze zostało wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej, uchwyt z drewna.HRC 53 (+/-)Zestaw składa się z 3 noży: noża Santoku:długość ostrza: 174 mmszerokość ostrza 50 mmdługość całkowita: 295 mmzaostrzony dwustronnienoża Paring:długość ostrza: 130 mmszerokość ostrza 25 mmdługość całkowita: 240 mmzaostrzony dwustronnie noża Sashimi:długość ostrza: 210 mmszerokość ostrza: 23 mmdlugość całkowita: 326 mmzaostrzony jed
Noże Seki Ryu produkowane są w centralnej Japoni i znane są ze swojej ostrości. Ostrze wykonane jest ze stali nerdzewnej natomiast uchwyt jest drewniany. Nóż Santoku używany jest do krojenia warzyw, ryb i mięsa.Wymiary:długość ostrza : 174 mmszerokość ostrza: 50 mmdługość całkowita: 295 mmzaostrzony dwustronnieWaga: 102 gHRC 53 (+/-) Made in Japan.
Uniwersalny japoński nóż, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Szeroka klinga pozwala nam zgarnąć pokrojone produkty. Dzięki dużym gabarytom, nóż nadaje sie do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz czy kapusta.Długość ostrza: 170 mmTwardośc ostrza: 58 +/-1 HRCMateriał:- ostrze: wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna- rękojeść: wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Waga – 180gCałość zapakowana jest w upominkowe pudełko.Made in Japan.
Elegancki komplet 4 noży firmy SEKI RYU. Noże produkowane są w Seki, posiadają drewniany uchwyt, ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej. Noże firmy Seki Ryu znane są ze swojej ostrości.HRC 53 (+/-)Zestaw składa się z 4 noży:noża NAKIRI:długość ostrza: 170 mmszerokoś ostrza:53 mmdługość całkowita: 295 mmzaostrzony dwustronnienoża SANTOKU:długość ostrza: 174 mmszerokość ostrza: 50 mmdługość całkowita: 295 mmzaostrzony dwustronnienoża DEBA:długość ostrza: 160 mmszerokość ostrza: 48 mmdlugość całkowita: 2
Uniwersalny japoński nóż szefa kuchni, idealny do: cięcia, szatkowania i plastrowania. Dzięki odpowiedniej długości, można nim kroić duże produkty. Tradycyjna jękojeść w japońskim stylu jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.Długość ostrza: 210 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości trzywarstwowa stal nierdzewna- rękojeść: dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z tworzywaTwardość ostrza – 58 +/-1 HRCWaga – 135gMade in Japan.
Tradycyjny japoński nóż do filetowania i porcjowania ryb i drobiu.Pełni funkcję lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco krótki aby aby pokroić produkty na cienkie plastry oraz wystarczająco mocny aby przeciąć nieduże ości. Klasyczna rękojeść w japońskim stylu jest lekka oraz świetnie dopasowana do kształtu dłoni.Długość ostrza: 155 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna ( szlif jednostronny)- rękojeść: dębowy uchwyt wzmocniony pierścieniem z tworzywaTwardość
Wszechstronny japoński nóż, przeznaczony do krojenia, cięcia, szatkowania i plastrowania. Można kroić nim duże produkty oraz swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach.Długość ostrza: 210 mmMateriał:- ostrze: wysokiej jakości 37-warstwowa stal nierdzewna- rękojeść: wzmocniony laminat typu Micarta ze sprasowanego papieru impregnowanego żywicą. Materiał wykazuje wysoką odporność na ścieranie i nie kurczy się pod wpływem wilgoci.Twardość ostrza – 58 +/-1 HRCWaga – 175gMade in japan.