Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
SKŁADNIKI papryka* (26 %) sól morska kolendra* rozmaryn* koper włoski* kozieradka* cebula* oregano* kurkuma* imbir* cynamon* kardamon* (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać GORCZYCĘ i SELER.
OPIS Wegański 100 % proszek z konopi zawiera 50 % białka, naturalnie bogaty w niezbędne aminokwasy. Średnia porcja zawiera 17 g białka. Białko pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Wysokiej jakości białko z nasion tłoczonych na zimno. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1,5 miarki proszku (30-35 g) dodać do 300-350 ml MLEKA, napoju roślinnego, soku owocowego lub smoothie i mieszać przez 15 sekund, następnie spożyć. SKŁADNIKI białko konopne w proszku* (*certyfikowany składnik ekologiczny). Nie zawiera tetrahydrokannab
SKŁADNIKI ekstrakt z kokosa * (80 %), woda, cukier kokosowy*, olej kokosowy virgin*, stabilizator: guma ksantanowa (* certyfikowany składnik ekologiczny). SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Schłodzić przez całą noc lub włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Pożądaną ilość kremu umieścić w misce i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
OPIS Papryka wędzona charakteryzuje się wyraźnym bardzo przyjemnym aromatem dymu wędzarniczego. Doskonale nadaje się do potraw gotowanych, duszonych, pieczonych i smażonych. Nadaje aromatu i smaku sałatkom i twarożkom. SKŁADNIKI Papryka wędzona słodka* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI papryka słodka*, kozieradka*, kurkuma*, cebula*, imbir*, kolendra*, czosnek*, goździki*, gałka muszkatołowa*, cynamon*, rozmaryn*, natka pietruszki*, kminek*, pieprz czarny*, papryka ostra* (w różnych proporcjach) (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Ekologiczna kurkuma mielona jest wytwarzana z korzenia ostryżu długiego (Curcyma longa). Ma charakterystyczną intensywnie pomarańczową barwę i pikantny , korzenny smak. Stanowi doskonały dodatek do dań z ryżu , makaronu, gulaszu, sosów, zup oraz majonezu. Świetnie sprawdzi się również w napojach, koktajlach warzywnych, owocowych czy smoothie. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI ekologiczna kurkuma mielona 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Czosnek niedźwiedzi nadaje się doskonale do zup, sosów, sałatek, jako posypka do kanapek, zapiekanek. SKŁADNIKI czosnek niedźwiedzi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Ekologiczna kurkuma mielona jest wytwarzana... SKŁADNIKI ekologiczna kurkuma mielona 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Może stanowić dodatek do zimnych lub ciepłych dań. W przypadku spożycia na ciepło podgrzać całą zawartość słoiczka, nie doprowadzać do zagotowania. SKŁADNIKI groszek zielony*, woda, miód*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
OPIS 100 g wyprodukowano z 80 g owoców. Produkt pasteryzowany otrzymany przez odszypułkowanie owoców czarnego bzu z dodatkiem koncentratu jabłkowego w celu otrzymania odpowiedniego poziomu pH. SKŁADNIKI czarny bez*, koncentrat jabłkowy*, substancja zagęszczająca - pektyna. (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze + 4 °C
OPIS Środek czysty chemicznie SPOSÓB UŻYCIA Do wanny z ciepłą wodą należy dodać 2 szklanki soli i poczekać, aż sól całkowicie się rozpuści. Kąpiel powinna trwać 15 - 20 minut. SKŁADNIKI siarczan magnezu siedmiowodny ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni, zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
OPIS Chili nadaje przyprawom pikantny smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości, według indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, RYB, potraw jarzynowych i sosów. Chili ma również doskonały wpływ na trawienie. SKŁADNIKI chilli* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. SKŁADNIKI liść laurowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Bazylią przyprawia się sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. SKŁADNIKI bazylia* (100 %). (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS sól morska, masło shea*, SERWATKA w proszku*, skrobia kukurydziana*, olej słonecznikowy*, oregano* (2,5%), bazylia* (2%), cząber* (1,2%), tymianek* (1,2%), pietruszka* (1%), trybula ogrodowa* (0,5%), lubczyk*(0,5%), kurkuma*, czosnek*, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić 1 lub 2 kostki w wodzie lub śmietance dodać w trakcie gotowania SKŁADNIKI sól morska masło shea* SERWATKA w proszku* skrobia kukurydziana* olej słonecznikowy* oregano* (2,5%) bazylia*