Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Wyrób kakaowy z orzechami laskowymi. Produkt odpowiedni dla wegan. SKŁADNIKI ORZECHY LASKOWE* 35 %, cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, MIGDAŁY*, sproszkowany miąższ kokosowy*, wanilia Bourbon*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) Masa kakaowa min. 36 %. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać inne ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Produkt sterylizowany. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. W naszej zupie pieczarkowej znajdziecie plastry pieczarek i wiórki marchewki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość jest esencjonalna, pożywna i dosmakowana. Nie dodajemy selera, tak żeby mogły po nią sięgać śmiało osoby z alergiami pokarmowymi. Zupa nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, dlatego polecamy ją również weganom. I co najważniejsze jest gotowa po otwarciu słoika. Zupę pieczarkową KROKUS wystarcz
OPIS Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA zagotować 1/2 l mleka lub wody, wsypać 3 łyżki stołowe kaszki. Gotować 5-10 minut od czasu do czasu mieszając." SKŁADNIKI ekologiczna kaszka manna z PSZENICY 100 %. INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ. WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
OPIS Baton daktylowy z orzeszkami ziemnymi. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SKŁADNIKI daktyle suszone (69 %) ORZESZKI ZIEMNE prażone (28 %) chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać ORZECHY, NASIONA SEZAMU, zboża zawierające gluten. UWAGA Produkt może zawierać pestki owoców lub ich fragmenty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Baton daktylowy z orzechami NERKOWCA i kakao. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. SKŁADNIKI daktyle suszone (78 %), ORZECHY NERKOWCA (14 %), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5 %), chrupki zbożowe (mąka kukurydziana, mąka ryżowa). INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać inne ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, zboża zawierające gluten. UWAGA Produkt może zawierać pestki owoców lub ich fragmenty. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
SKŁADNIKI pektyny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić. Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych sło
OPIS Ekologiczna kasza JĘCZMIENNA otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min. SKŁADNIKI ekologiczna kasza JĘCZMIENNA 100 % INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASI
OPIS Kompletne, smaczne i pożywne danie, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Produkt do bepośredniego spożycia po podgrzaniu. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI sos warzywny* 75 % (cebula*, pomidory*, groszek zielony*, woda, marchew*, oliwa z oliwek*, sos SOJOWY* (woda, SOJA*, sól, alkohol), skrobia kukurydziana*, czerwone wino* (zawiera SIARCZYNY), pasta czosnkowa* (czosne... ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w
OPIS Kasza manna dla wielu osób jest dobrze znanym smakiem z dzieciństwa. Ugotowana na MLEKU lub wodzie z dodatkiem konfitur lub świeżych owoców stanowi pyszne połączenie. Idealna na śniadanie czy też podwieczorek. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Odmierzyć 250 ml MLEKA lub wody do garnka. 1/3 płynu (83,3 ml) odlać do szklanki i wymieszać z kaszą manną (1 lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji). Resztę płynu (166,7 ml) zagotować. Wlać kaszą wymieszaną wcześniej w MLEKU lub w wodzie i dokła
OPIS Naturalna pianka oczyszczająca zawiera ekstrakty ze skórki cytryny i liści melisy. Delikatnie i skutecznie usuwa makijaż, zanieczyszczenia skóry, martwe komórki naskórka i nadmiar sebum. Pozostawia skórę oczyszczoną, świeżą i bez uczucia ściągnięcia. Odpowiednia do skóry normalnej, mieszanej i tłustej, do codziennego stosowania. SPOSÓB UŻYCIA Wstrząsnąć przed użyciem! Stosować rano i wieczorem na wilgotną skórę, myć twarz masując kolistymi ruchami, a następnie spłukać obfitą ilością letniej wody.
OPIS Zakwaska do JOGURTU VIVO - to żywe kultury bakterii do przygotowania w domu naturalnego jogurtu probiotycznego. Domowy JOGURT charakteryzuje się najwyższą świeżością i znakomitym smakiem oraz co najważniejsze, kulturami bakterii o wysokiej aktywności. Domowy JOGURT przygotowany wg instrukcji nie zawiera żadnych zbędnych dodatków takich jak: MLEKO w proszku, cukier, zagęstniki, barwniki czywzmacniacze smaku. Przygotowując go w domu mamy gwarancję naturalności produktu. Do jego zrobienia wystarczy sta
SKŁADNIKI napój kokosowy* (79 %) (woda, kokos* 24 %) cukier* skrobia z tapioki* skrobia kukurydziana* stabilizator: mączka chleba świętojańskiego* ekstrakt z wanilii Bourbon* mielone strąki wanilii Bourbon* koncentrat soku z cytryny* sól kultury bakterii mlekowych (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w lodówce, po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni.
SKŁADNIKI Oliwki czarne kalamata bez pestki*, woda, ocet winny czerwony*, sol morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) SKŁADNIKI Oliwki czarne kalamata bez pestki*, woda, ocet winny czerwony*, sol morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) UWAGA Pomimo największych starań, produkt może zawierać pestki, bądź ich fragmenty. INFORMCJA ALERGENNA Produkowane w zakładzie przetwarzajacym: MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i ORZECHY. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwa
OPIS Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z MLEKA 2%. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefir uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do MLEKA (od 1 do 3l )ogrzanego do temp. pokojowej (ok. 2
OPIS Zielona herbata uprawiana w Korei Południowej na wyspie Jeju, rozpoznawalna po roślinnym i słodkim smaku. Ekscytująca moc cytrusów, aromatycznych i orzeźwiających, nadaje tej herbacie dobrze wyważony smak, idealny na poranne przebudzenie. Opakowanie zawiera 10 woreczków muślinowych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Torebkę herbaty zalać 250 ml wody. Napar należy parzyć przez 3 minuty w temperaturze 85°C. SKŁADNIKI zielona herbata Daejak* (Korea Południowa) 75 %, ekstrakt z yuzu* 8 %, kawałki cytryny*, ek