Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Pasta kokosowa AMAIZIN to delikatny koncentrat powstały z odsączonego, czystego miąższu z kokosa. Może być użyta, aby wbogacić smak Twoich ulubionych dań kuchni Azjatyckiej i innych. Idealna do deserów, ciast czy jako napój kokosowy (50 g pasty wymieszać ze 100 ml ciepłej wody). SKŁADNIKI kokos* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. W zależności od temperatury przechowywania może wydzielić się niewielka ilość oleju ko
OPIS Pakowano w atmosferze ochronnej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przed spożyciem wstrząsnąć. SKŁADNIKI ekstrakt z kokosa* (80 %), woda, stabilizator: guma guar (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
OPIS Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania. SKŁADNIKI ekologiczna fasolka biała 100 %. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i
OPIS Sok posiada naturalnie cierpki smak. Pasteryzowany. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. Przed otwarciem wstrząsnąć. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SKŁADNIKI bezpośredni sok ze świeżych owoców żurawiny wielkoowocowej* (Vaccinum macrorarpon). (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 15 dni.
SKŁADNIKI chili mielone* (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu
OPIS Ekologiczne ziarno SOI to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno SOI zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Uprzednio namoczoną co najmniej 8 godzin SOJĘ, gotować w lekko osolonej wodzie w proporcji 1:2,5 (1 porcja SOI na 2,5 porcje wody) ok
OPIS Wyśmienity mus z owoców mango, słodzony syropem z agawy. SKŁADNIKI przecier z mango* (75%), syrop z agawy* (21%), substancja żelująca: pektyna jabłkowa, sok cytrynowy*, substancja wiążąca: cytryniany wapnia (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
OPIS SKŁADNIKI ciecierzyca*, woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
OPIS Produkt niepasteryzowany. Napój naturalnie musujący na bazie naparu z herbaty z hibiskusem, poddany procesowi fermentacji. Ma przyjemny, lekko kwaskowaty smak. Jest alternatywą dla piw i napojów gazowanych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstrząsnąć przed otwarciem. Serwować schłodzone. SKŁADNIKI napar z czarnej herbaty* 95 % (woda, cukier trzcinowy*, czarna herbata* 1 %, żywe kultury scoby*) kwiat hibiskusa* 5 %
OPIS Oliwki są ważnymi komponentami kuchni śródziemnomorskiej. Są one bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. SKŁADNIKI zielone oliwki*, woda, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy *produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze pokojowej, daleko od źródeł ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 10 dni.
OPIS Ekologiczny granulat SOJOWY to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni,
OPIS Mieloną GORCZYCĘ przyprawia się MASŁA ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. SKŁADNIKI GORCZYCA biała* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejscu.
OPIS Formuła kremu została opracowana dla skutecznej i delikatnej pielęgnacji wrażliwej i cienkiej skóry w okolicy oczu. Naturalny produkt skutecznie ujędrnia i pielęgnuje delikatną skórę. Zawiera olej z nasion granatu, olejek migdałowy oraz koenzym Q10. Skóra wokół oczu staje się napięta, wygładzona i rozświetlona. Odpowiedni dla osób noszących szkła kontaktowe. SPOSÓB UŻYCIA Codziennie rano nałożyć krem na skórę wokół oczu i delikatnie masować okrężnymi ruchami aż do całkowitego wchłonięcia. SKŁADNIKI
OPIS Naturalny, kompleksowy krem z wyciągiem z szyszek chmielu dla mężczyzn zawiera masło shea, dzięki któremu pozostawia skórę przyjemnie gładką i elastyczną. Może być stosowany zarówno do twarzy, jak i do rąk oraz ciała. Pielęgnuje i nawilża męską skórę. Delikatna, przyjazna dla skóry formuła szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia tłustości. Męski, sportowy zapach pobudza zmysły. Do codziennego stosowania. SKŁADNIKI Aqua Helianthus Annuus Seed Oil Glycerin Alcohol Cetearyl Alcohol Butyro
OPIS Naturalny aromaterapeutyczny migdałowo-kokosowy olejek do pielęgnacji ciała rozpieszcza skórę, nadaje jej przyjemną aksamitną gładkość i chroni przed wysuszeniem. Formuła wyselekcjonowanych olejów naturalnych, takich jak olej z awokado, jojoba oraz słonecznikowy w połączeniu z witaminą E i wyciągiem z nagietka intensywnie odżywia skórę. Wspaniale się wchłania i nadaje skórze zmysłowy, egzotyczny zapach. Odpowiedni do wszystkich rodzajów skóry, do codziennego stosowania. SPOSÓB UŻYCIA Po kąpieli