Zielona Łyżeczka - Sklep z Naturalną Żywnością. Zdrowe Mąki, Oleje Tłoczone na Zimno, Organiczne Soki i Przetwory Owocowe z własnego sadu, Naturalne Wędliny i Sery
OPIS Seria Granola oparta jest tylko i wyłącznie o ekologiczne bezglutenowe składniki zlepione ekologicznym syropem kokosowym w temp. RAW (poniżej 42 st. C) po to, aby zachować jak najwyższą wartość odżywczą składników. Nasze produkty wzbogaciliśmy o bogate w witaminy oraz minerały superfoods dzięki czemu poza świetnym smakiem, są one zdrową alternatywą dla chipsów, chrupek i innych niezdrowych przekąsek. Klasyczne płatki śniadaniowe, to produkt wykonany przeważnie z jednego składnika mąki kukurydzianej
OPIS Klasyczne płatki śniadaniowe, to produkt wykonany przeważnie z jednego składnika mąki kukurydzianej bądź grysu kukurydzianego. W naszych produktach odnajdziesz ORZECHY, owoce, nasiona tj. chia i słonecznik, pestki dyni, chipsy kokosowe a wszystko to bez dodatku białego cukru. Diet-Food Granole to świetny produkt śniadaniowy zalej go ulubionym mlekiem, jogurtem bądź dowolnym sokiem owocowym, lecz możesz go jeść bezpośrednio z opakowania jako formę przekąski. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Brak informacji SKŁ
OPIS Bio napój kokosowy w proszku to produkt w 100 % naturalny oraz organiczny, co oznacza, że nie znajdziesz tu żadnych dodatków. Wykonany jest ze świeżo wyciskanego napoju kokosowego,który może zastąpić zwykłe mleko. Napój kokosowy to idealny dodatek do sosów, zup, napojów i deserów, nadaje im lekko słodkawy smak, doskonałe do przyrządzania dań kuchni azjatyckiej, a także wypieków, naleśników oraz jogurtów, lodów i koktajli. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do 200 ml gorącej wody dodać około 15 g napoju kokosowe
OPIS Świetna propozycja zarówno dla profesjonalnych baristów, jak i tych, którzy preferują spożywanie kawy w domowym zaciszu. Dzięki niemu uzyskasz aksamitną, delikatną piankę, która uczyni picie kawy jeszcze przyjemniejszym rytuałem. Napój do spieniania pozwoli Ci przygotować latte, czy cappuccino jak z ulubionej kawiarni. Za jego pomocą stworzysz także piękne, przyciągające oko latte art. Produkt naturalnie bez laktozy. Nie nadaje się dla niemowląt. Wstrząsnąć przed użyciem. Produkt UHT. SPOSÓB PRZYGO
OPIS Produkt naturalnie wolny od białek MLEKA, laktozy i glutenu. Nie nadaje się dla niemowląt. Wstrząsnąć przed użyciem. Produkt UHT. SKŁADNIKI woda, ORZECHY NERKOWCA* (6 %), sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny) INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać SOJĘ i inne orzechy. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni.
OPIS Buraczki tarte. Produkt pasteryzowany. SKŁADNIKI buraczki cebula olej roślinny rzepakowy cukier sól koncentrat jabłkowy regulator kwasowości: kwas mlekowy ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
OPIS Sporządzono z 215 g owoców na 100 g produktu. Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu powidła są gładkie. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, powidła śliwkowe są lekko kwaskowate, o wyraźnym smaku węgierek. Powidłami śliwkowymi bez dodatku cukru można posmarować chleb z masł
OPIS W słoju z ogórkami konserwowymi znajdziecie Państwo tylko jędrne, wyselekcjonowane ogórki w delikatnej zalewie octowej. O ich smaku decydują polskie, świeże przyprawy. Znajdziecie, więc Państwo na dnie słoja świeży chrzan, polski czosnek czy baldachy kopru. Ogórki konserwowe świetnie sprawdzają się, jako przystawki, zakąski, dodatki do kanapek czy obiadu, do sałatek, sosu tatarskiego, SKŁADNIKI ogórki woda ocet spirytusowy cukier sól czosnek koper chrzan ziele angielskie pieprz liść laur
OPIS Sporządzono z 54 g owoców na 100 g produktu. Owoce malin są bardzo delikatne, dlatego w słoiku z konfiturą malinową odnajdziecie Państwo fragmenty owoców, które z syropem tworzą jednorodną całość. Duża zawartość cukru pozwala wydobyć wyrazisty, malinowy kolor i naturalny aromat owoców. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc
OPIS Buraczki do naszej ćwikły parujemy w skórce, dzięki czemu są słodsze i zachowują więcej wartości odżywczych. Tak przygotowane warzywa obieramy i przecieramy nadając im gładką konsystencję. Dodajemy cukier, sól, ocet. Jako ostatni dodajemy przetarty chrzan, całość dokładnie mieszamy i rozlewamy do słojów. Ćwikłę pasteryzujemy, aby nie trzeba było dodać konserwantów. Ćwikła jest znanym i cenionym dodatkiem do wędlin, wszelkiego rodzaju mięs i pasztetów. Osobom, które szukają świeższego spojrzenia na
OPIS Nasz przecier ogórkowy to ogórki kiszone z marchewką przetarte na tarce warzywnej o dużych oczkach, dzięki temu wiórki są spore. Na przecier trafiają ogórki produkowane dokładnie tak samo jak te do słoi. Kisimy więc tylko wybrane przez nas odmiany ogórków, które wcześniej kontraktujemy. Kupujemy dla rolników nasiona tych odmian, które kiszą się najlepiej. Używamy tylko polskich, świeżych przypraw: baldachy kopru, świeży korzeń i liść chrzanu, polski zmielony czosnek. Nadaje to ogórkom wyjątkowy smak
OPIS Jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany. Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych. Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest lekko kwaskowaty, bardzo delikatny w smaku. Dlatego
OPIS Gruszki w occie to obrane połówki gruszek w lekkiej zalewie octowej o wysublimowanym, słodko - kwaśnym smaku. Owoce są jędrne, jasne, nie rozpadają się. Prezentują się równie dobrze jak smakują. Swoim zachęcającym wyglądem podnoszą estetykę i atrakcyjność serwowanych potraw. To świetny dodatek do jasnych mięs, smakuje świetnie w sałatkach np. z rukolą i orzechami. Pasują również do dań kuchni azjatyckiej. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem. SKŁADNIKI gruszki, woda, cukier, ocet spirytu
OPIS Sporządzono z 65 g owoców na 100 g produktu. Konfitura truskawkowa to całe owoce i ich fragmenty zatopione w gęstym syropie. Cukier nadaje konfiturze piękną szklistą barwę i pozwala zachować kolor owoców, a także zapobiega psuciu się zawartości słoika. Dzięki temu otwarta konfitura może być długo przechowywana. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu. Kon
OPIS Sporządzono z 80 g owoców na 100 g produktu. Wiśnie to owoce o bardzo małej ilości pektyny, więc konfitura jest dość rzadka. Zdecydowaliśmy się dodać do niej odrobinę mączki chleba świętojańskiego (naturalny zagęstnik), aby nieco zagęścić syrop zgodnie z życzeniem wielu naszych klientów. Odrobina syropu glukozowego chroni konfitury przed scukrzaniem. Idąc za radą z książki kucharskiej Mari Ochorowicz Monatowej z początku XX w, dodajemy do konfitur odrobinę tego syropu. Konfitura wiśniowa to nieod