Porzeczka czarna ma zastosowanie przy chorobach reumatycznych, biegunkach, zaburzeniach wątroby, wyczerpaniu fizycznym i psychicznym.
Gruszka suszona po rozdrobnieniu może stanowić dodatek do musli, ciast, kasz, ryżu itp. Polecana jako składnik kompotu z suszu.
Suszone owoce czarnej jagody działają porażająco na pasożyty jelitowe, zwłaszcza owsiki. Odwary z owoców czarnej jagody stosuje się w celu poprawy mikro-krążenia.
Agrest suszony stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty.
Suszony dereń stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty.
Mix buraczany (błonnik) w proszku powstały ze sproszkowanych suszonego korzenia buraka ćwikłowego, jabłka i agrestu.
Suszona melisa uzyskiwana jest z najwyższej jakości świeżych ziół pochodzących z krajowych upraw, poprzez suszenie gorącym powietrzem w suszarni w warunkach zapewniających zachowanie maksimum walorów smakowych i zdrowotnych.
Sproszkowane, suszone owoce ekologicznej maliny z certyfikowanych upraw krajowych i bez żadnych dodatków i konserwantów.
Sproszkowane, suszone owoce ekologicznej pomarańczy ze skórką z upraw ekologicznych i bez żadnych dodatków i konserwantów.
Sproszkowany, suszony rabarbar bez żadnych dodatków i konserwantów, który ma prosty skład i wzbogaca smak potraw.
Sproszkowane, suszone owoce czarnej jagody bez żadnych dodatków i konserwantów, o prostym składzie, które wzbogacają smak potraw.
Sproszkowane, suszone owoce ekologicznej jeżyny z certyfikowanych upraw krajowych i bez żadnych dodatków i konserwantów.
Orzech włoski do pogryzania, ciast i musli. Ziarno orzecha włoskiego zawiera tłuszcze, białko, witaminy A,B,E,P oraz sole mineralne żelaza i kobaltu.
Herbatka smakowa o działaniu relaksującym, antydepresyjnym i regenerującym. Działa wzmacniająco na system nerwowy, narządy wewnętrzne, naczynia krwionośne, skórę, włosy, paznokcie.
Suszona poziomka stosowana jest w dietetyce przy złej przemianie materii, jako środek odżywczy i witaminizujący, odtruwający i oczyszczający krew.