Mieszanka świąteczna z dodatkiem aromatycznej pomarańczy i korzennego cynamonu.
Jagoda kamczacka suszona gorącym powietrzem w temperaturze poniżej 70°C w celu maksymalnie zachować wartości odżywcze.
Mieszanka stanowi bazę do zupy botwinowej - czerwony barszcz (najlepsze z dodatkiem ogórczanki), 100g suszu zastępuje około 1 kg świeżych warzyw.
Bogata mieszanka suszonych warzyw krajowych z lubczykiem do zup, rosołów i mięs. Mieszanka stanowi bazę do zup warzywnych oraz jako doskonały dodatek do innych zup, sosów, mięs.
Bogata mieszanka suszonych warzyw i owoców z lubczykiem do mięs. Mieszanka jest doskonałym aromatycznym smakowym dodatkiem mięs.
Agrest suszony stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty.
Aronia może stanowić dodatek smakowy i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty.
Napar z owoców bzu czarnego działa napotnie i moczopędnie. Stosowany w postaci odwaru działa łagodnie przeczyszczająco.
Suszone owoce czarnej jagody działają porażająco na pasożyty jelitowe, zwłaszcza owsiki. Odwary z owoców czarnej jagody stosuje się w celu poprawy mikro-krążenia.
Jabłka m.in. przeciwdziałają miażdżycy, ułatwiają usuwanie cholesterolu z organizmu oraz wspomagają leczenie anemii.
Czereśnie oczyszczają organizm z toksyn, wspomagają rozkładanie kamieni żółciowych i moczowych.
Dzika róża działa moczopędnie, żółciopędnie i pobudza przemianę materii. Zawiera dużo witamin (głównie wit.C). Stosowana jest przy osłabieniach czynności przewodu pokarmowego.
Owoce głogu działają bardzo korzystnie na układ sercowo-naczyniowy i nerwowy. Stosowane są jako środek obniżający podwyższone ciśnienie krwi.
Gruszka suszona po rozdrobnieniu może stanowić dodatek do musli, ciast, kasz, ryżu itp. Polecana jako składnik kompotu z suszu.
Jabłka przeciwdziałają miażdżycy, ułatwiają usuwanie cholesterolu z organizmu. Uszczelniają i uelastyczniają naczynia krwionośne.