Stanowi ciekawe połączenie z sałatkami, ziarnami i makaronem. Składniki: olej słonecznikowy*. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3404 kJ / 828 kcalTłuszcz - 92,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 10,0 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 26,0 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 56,0 gWęglowodany - 0,0 gw tym cukry - 0,0 gBiałko - 0,0 gSól - 0,0 gWitamina E - 64 mg (492% zalecanego, dziennego spożycia) Kraj producenta: Francja Kraj pochodzenia składników: Francja Produkt: WEGETAR
Składniki: oliwa z oliwek extra virgin*. Wartość odżywcza w 100 ml:Wartość energetyczna - 3358kJ / 817 kcalTłuszcz - 90,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 16,0 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 63,0 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 11,0 gkwas Omega 6 - 10,0 gkwas Omega 3 - 1,0 gWęglowodany - 0,0 gw tym cukry - 0,0 gBiałko - 0,0 gSól - 0,0 gWitamina E - 24,0 mg (200% zalecanego, dziennego spożycia) Kraj producenta: Francja Kraj pochodzenia składników: Tunezja Produkt: WEGETARIAŃSKI Poj
Chipsy Bananowe Słodzone BIO 150g to smaczny i zdrowy produkt. Jest to alternatywa dla chipsów i przekąsek. Banany są źródłem wielu witamin i minerałów,
Chipsy Jabłkowe Bezglutenowe BIO 30g to produkt niezwykle zdrowy. Zawierają mnóstwo błonnika, który bardzo pozytywnie wpływa na nasz układ pokarmowy.
Frytki Jabłkowe Bezglutenowe BIO 100g to chrupiące, smaczne i zdrowe przekąska. Jest idealnym zastępnikiem dla niezdrowych chipsów i przekąsek.
Orzechy Nerkowca Prażone i Solone BIO 100g to znakomita, zdrowa przekąska. Obniżają ciśnienie, wpływają pozytywnie na krzepliwość krwi i zapobiegają podnoszeniu się poziomu cholesterolu.
Ekologiczny syrop z agawy jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych substancji słodzących. Powstaje z zagęszczonego soku z agawy. Wykazuje się dużą rozpuszczalnością. Polecamy do wypiek w, deser w, jako polewę do lod w, gofr w, czy naleśnik w. Doskonale nadaje się r wnież do słodzenia napoj w. Skład: syrop z agawy* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1326 kJ / 312 kcalTłuszcz - 0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0
Skład: cukier trzcinowy brązowy* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Ekologiczny cukier trzcinowy, nierafinowany. Doskonały do wypiek w, deser w oraz słodzenia ciepłych napoj w. Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 399 kcal (1697 kJ) kJ / kcaltłuszcz - 0.00 gwęglowodany - 99.80 g białko - 0.00 g
Skład: pestki dyni ciemnozielone* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery. Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 585 kcal (2428 kJ) kJ / kcaltłuszcz - 45.00 gwęglowodany - 18.00 g białko - 25.00 g
Skład: fasolka mung* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunk w fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źr dłem białka roślinnego.Spos b przygotowania: fasolę należy moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie ugotować z dodatkiem glonu kombu w świeżej, nieosolonej wodzie. Tak ugotowana smakuje najlepiej z warzywami i kaszami, także jako dodatek do zup lub w postaci kiełk w np. do sałatek. Wartość odży
Ekologiczne orzechy nerkowca charakteryzują się delikatnym, lekko słodkim smakiem, uważanym za najsubtelniejszy wśr d orzech w. Stanowią pożywną przekąskę, a także ciekawy dodatek do duszonych lub pieczonych warzyw, ciast, deses w i sałatek. Świetnie komponują się r wnież z wieloma potrawami dalekowschodnimi. Skład: orzechy nerkowca* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 2397 kJ / 577 kcalTłuszcz - 42 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone -
Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Składniki: olej z miąższu kokosa*. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3367 kJ / 819 kcalTłuszcz - 91 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 86 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 4 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 1 gWęglowodany - 0 gw tym cukry - 0 gBiałko - 0 gSól - 0 g Kraj producenta: Francja Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka Produkt: WEGETARIAŃSKI Pojemność netto: 200
Skład: płatki owsiane* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczne płatki owsiane to płatki z pełnego przemiału ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Spos b przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60g płatk w, gotować na wolnym ogniu ok.10 minut od czasu do czasu mieszając. Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3
Skład: mąka żytnia razowa typ 2000* 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczna mąka żytnia typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Mąka żytnia nadaje wypiekom bardzo wytrawny charakterystyczny posmak. Mąkę żytnią typ 2000 polecamy do wypiek w ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztet w warzywnych. Wartość odżyw
Skład: soczewica zielona* 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierog w, krokiet w, pasztecik w, a nawet pieczeni mięsnych.Spos b przygotowania: zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180 g soczew