Ekologiczne orzechy laskowe to bardzo pożywny owoc leszczyny. Są podstawowym składnikiem mieszanki studenckiej. Zmielone grubo lub na mąkę wchodzą w skład ciast, past i innych deser w. Doskonale smakują jako dodatek do pieczenia chleba lub do porannej owsianki. Skład: orzechy laskowe* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 2785 kJ / 674 kcalTłuszcz - 62 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 4,5 gWęglowodany - 11 gw tym cukry - 4,6 gBiałko -
Skład: pestki dyni ciemnozielone* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Doskonale sprawdzają się w codziennej kuchni. Można je dodawać do sałatek, zup lub posypywać desery. Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 585 kcal (2428 kJ) kJ / kcaltłuszcz - 45.00 gwęglowodany - 18.00 g białko - 25.00 g
Ekologiczne figi mogą stanowić doskonałą przekąskę zar wno dla dzieci jak i dla dorosłych. Świetnie nadają sie do dosładzania dżem w owocowych. Polecamy spożywanie fig także jako dodatek do porannej owsianki lub do ciast i deser w, a wraz z innymi owocami suszonymi, np. w formie kompotu. Skład: figi suszone* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1086 kJ / 257 kcalTłuszcz - 0,9 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 gWęglowodany - 54 gw
AMARANTUS BIO 500 g Składniki: amarantus* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis: Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozb ż) uprawianych na świecie. Jest doskonałym źr dłem białka roślinnego. Amarantus polecamy do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych. Spos b przygotowania: uprzednio wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 2
Skład: quinoa biała (komosa ryżowa)* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczna quinoa biała, znana r wnież jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sos w, wypiek w, a także deser w.Spos b przygotowania:zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie zagotować 500 ml wody, wsypać 180 g komosy i gotować ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania. Wartoś
Ekologiczne orzechy brazylijskie należą do najszlachetniejszych orzech w pochodzących wyłącznie z czystych region w Ameryki Południowej. Są delikatne i łagodne w smaku. Polecamy przede wszystkim jako niezwykle odżywczą przekąskę, dodatek do porannej kaszy lub płatk w zbożowych, past, ciast i innych deser w. Skład: orzechy brazylijskie* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 2866 kJ / 695 kcalTłuszcz - 67 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone
Skład: kuskus razowy* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)Opis:Ekologiczny razowy kuskus powstaje z połączenia wysokoglutenowej pełnoziarnistej mąki semolinowej (twardej pszenicy durum) z wodą, solą i olejem. Kuskus polecamy jako doskonały dodatek do dań gł wnych np. duszonych warzyw, zapiekanek, a także do r żnych oryginalnych sałatek. Spos b przygotowania: kuskus razowy należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min, w osolonej wodzie. Można go przygotować r wnież metodą "namaczania" na zimno,
Skład: kasza jaglana* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa, określana jest jako "kr lowa zb ż". Doskonała np. na śniadanie z jabłkami, gruszkami oraz suszonymi owocami (śliwki, morele, rodzynki). W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. Spos b przygotowania: zagotować 400ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 125g kaszy i dodać łyżeczkę oleju. Gotować na małym ogniu ok.15min. W
Skład: płatki gryczane* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczne płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie lub z innymi płatkami. Polecane jako dodatek do potraw mięsnych, np. kotlet w lub do zup, a także do muesli i deser w. Z płatk w gryczanych można r wnież upiec chleb gryczany. Spos b przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 6
Skład: płatki orkiszowe* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Ekologiczne płatki orkiszowe z pełnego przemiału to gniecione ziarna orkiszu. Płatki orkiszowe to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Spos b przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60 g płatk w, gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość ene
Skład: płatki owsiane* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczne płatki owsiane to płatki z pełnego przemiału ziaren owsa. Płatki owsiane to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz z owocami. Spos b przygotowania: zagotować 500 ml wody lub mleka, powoli wsypać ok. 60g płatk w, gotować na wolnym ogniu ok.10 minut od czasu do czasu mieszając. Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3
Skład: ryż brązowy długoziarnisty* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz do dań egzotycznych.Spos b przygotowania:zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 200 g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę masła lub oleju. Gotować na
Skład: Skład: syrop kukurydziany*, cukier trzcinowy (nierafinowany)*, substancja żelująca (pektyna), koncentraty owocowe (jabłkowy*, pomarańczowy*, cytrynowy*, z czarnej porzeczki*, ananasowy*, malinowy*), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytrynian wapnia), naturalne aromaty i barwniki z wyciąg w owocowych i ziołowych (algi, szafran, kurkuma*, czarny bez*), olej słonecznikowy*, substancja glazurująca (wosk carnauba) (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Owocowe żelki ekologiczne
Skład: mąka gryczana pełnoziarnista* 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Opis:Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Należy do jednej z najbardziej odżywczych mąk. Najczęściej stosowana do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, plack w oraz przy wypieku blin w. Doskonała r wnież do ciemnego zimowego chleba w połączeniu z innymi mąkami. Wartość odżywcza Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 360 kcal (1527 kJ) kJ / kcalt
Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Składniki: olej z miąższu kokosa*. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3367 kJ / 819 kcalTłuszcz - 91 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 86 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 4 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 1 gWęglowodany - 0 gw tym cukry - 0 gBiałko - 0 gSól - 0 g Kraj producenta: Francja Kraj pochodzenia składników: Sri Lanka Produkt: WEGETARIAŃSKI Pojemność netto: 400