Składniki: fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źr dłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem zi ł i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych. Spos b przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać g
Skład:fasolka pinto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sos w, dań duszonych, sałatek. Spos b przygotowania: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają t
SKŁADNIKI:maca (korzeń) w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS:Ekologiczny sproszkowany korzeń maca pochodzi z rejon w g rskich Peru. Od setek lat stanowi podstawowy element diety w krajach Ameryki Południowej. Swoje cenne właściwości zawdzięcza m.in. trudnym warunkom uprawy. Jest rośliną występującą na najwyższych partiach g r. Ma delikatnie słodki, korzenny smak. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika. ZALECANE SPOŻYCIE: ok. 5 g (mała łyżeczka) dziennie z wodą lub ulubionym n
KAKAO ZIARNA KRUSZONE SUROWE BIO 250 g Składniki: kakao ziarna kruszone surowe* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składnik w odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady. Mogą stanowić bazę dla wielu produkt w czekoladowych, posypkę do lod w lub innych deser w, jak r wnież dodat
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glon w z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Zawiera naturalny barwnik chlorofil. Jest źr dłem błonnika oraz wyr żnia się bardzo wysoką zawartością pełnowartościowego białka roślinnego. Składniki: glony spirulina w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Zalecane spożyc
Ekologiczna chlorella to rodzaj ciemnozielonej, jednokom rkowej mikroalgi o kształcie kulistym. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glon w z kontrolowanych upraw. Ciemnozielony kolor oraz nazwę zawdzięcza chlorofilowi - naturalnemu barwnikowi. Wyr żnia się bardzo wysoką zawartością błonnika i pełnowartościowego białka roślinnego. Składniki: glony chlorella w proszku* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Zalecane spożycie: ok. 5 g chlorelli (mała
Skład: kasza orkiszowa* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczna kasza orkiszowa otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny i przyjemny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Kaszę orkiszową polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub na słono, do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych oraz zmiksowana po ugotowaniu jako składnik pudding w i deser w z dodatkiem np. orzech w i suszonych owoc w. Spos b przygo
Skład: ryż brązowy długoziarnisty* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczny ryż brązowy długoziarnisty zachowuje wszystkie cenne składniki znajdujące się w łusce, dzięki czemu jest wartościowszy niż ziarno obłuszczone. Ryż brązowy polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz do dań egzotycznych. Spos b przygotowania:zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 200 g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę masła lub oleju. Gotować n
Skład:mąka kokosowa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny) Opis:Ekologiczna mąka kokosowa powstaje w wyniku zmielenia miąższu kokosa. Charakteryzuje sie wyraźnym kokosowym zapachem i delikatnym, słodkim smakiem. Można wykorzystać ją do wypiek w, jako dodatek do deser w, koktajl w, musli, sałatek owocowych, czy jogurt w.Wartość odżywczaWartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 1973 kJ/ 479 kcal kJ / kcaltłuszcz - 45.00 gwęglowodany - 7.00 g w tym cukry - 0 g białko - 5.00 gs l - 0.03 g Informacj
Skład: mąka jaglana* 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Opis:Ekologiczna mąka jaglana uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Bardzo dobrze łączy się z mąką pszenną. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyr żnia je delikatny smak. Polecamy do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, także do naleśnik w i plack w w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała r wnież do zagęszczania potraw, gdyż nie tworzy grudek i
Opis:Ekologiczna kaszka kukurydziana otrzymywana z ziaren kukurydzy. Przygotowuje się z niej słynną włoską polentę lub rumuńską mamałygę (kaszka ugotowana na wodzie), kt ra to smakuje zar wno na słodko np. na śniadanie z suszonymi owocami, jak i na słono do dań gł wnych czy z sosem pomidorowym. Z kaszki kukurydzianej po zmieleniu na mąkę przygotowuje się r wnież placki, pyszne desery, puddingi, ciasta. Służy jako zagęszczacz do zup i sos w. Spos b przygotowania: zagotować 400ml osolonej wody, do gotującej
Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Składniki: ekologiczny olej kokosowy virgin. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3367 kJ / 819 kcalTłuszcz - 91 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 86 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 4 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 1 gWęglowodany - 0 gw tym cukry - 0 gBiałko - 0 gSól - 0 g Kraj producenta: Francja Kraj pochodzenia składników: Filipiny Produkt: WEGETARIAŃSKI Pojemność ne
Intensywny smak oleju rzepakowego doskonale współgra z różnymi sałatkami warzywami. Składniki: olej rzepakowy*. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3404kJ / 828 kcalTłuszcz - 92,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 7,0 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 57,0 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 28,0 gkwas Omega 6 - 18,0 gkwas Omega 3 - 9,0 gWęglowodany - 0,0 gw tym cukry - 0,0 gBiałko - 0,0 gSól - 0,0 gWitamina E - 30,0 mg (250% zalecanego, dziennego spożycia) Kraj producenta: Fr
Olej sezamowy przypomina swą delikatnością orzechy laskowe. Stanowi ciekawe połączenie z sałatkami, ziarnami i makaronem. Składniki: olej sezamowy*. Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 3441 kJ / 837 kcalTłuszcz - 93,0 gw tym nasycone kwasy tłuszczowe - 16,0 gw tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe - 40,0 gw tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe - 37,0 gkwas Omega 6 - 37gWęglowodany - 0,0 gw tym cukry - 0,0 gBiałko - 0,0 gSól - 0,0 gWitamina E - 11 mg (92% zalecanego, dziennego spożycia) Kraj p
Ekologiczne orzechy włoskie charakteryzują się ciekawym słodko-gorzkim smakiem. Polecamy jako dodatek do sałatek (najlepiej lekko podprażone) lub jako samodzielną przekąskę. Skład: orzechy włoskie* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli). Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna - 2833 kJ / 686 kcalTłuszcz - 65 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,0 gWęglowodany - 7,0 gw tym cukry - 2,6 gBiałko - 15 gS l - 0 g Kraj producenta: PolskaKraj pochodzenia składnik w: MołdawiaProdukt: WEG