Orzechy ziemne - fistaszki, prażone, niesolone. Nazywane "złotem Inków". Orzechy ziemne, czyli fistaszki, to jedne z najbardziej popularnych orzechów na świecie, zwłaszcza w Europie i Stanach Zjednoczonych. Orzechy ziemne Coco Farm są prażone, niesolone co stanowi zdrowszą alternatywę dla orzeszków solonych. Orzeszki ziemne zastosowanie w kuchni: Orzechy ziemne to jedne z najpopularniejszych orzeszków goszczące na stołach na całym świecie, szczególnie w Europie i Stanach Zjednoczonych. Orzechy arachid
Orzechy nerkowca surowe, ręcznie łuskane. Informacje ogóle – zastosowanie w kuchni orzechów nerkowca: Nerkowce wywodzą się z tropikalnych lasów Ameryki Południowej, obecnie uprawiane są również m.in. w Stanach Zjednoczonych, Indiach oraz Wybrzeżu Kości Słoniowej, co ciekawe nerkowce są bliskim kuzynem… mago! Nerkowce uważane są za jedne z najpyszniejszych orzechów na świecie, dzięki swojemu lekko słodkiemu smakowi oraz delikatnej miękkości. Orzechy nerkowca są pyszną, zdrową przekąską w przerwie od prac
Migdały surowe, nieprażone, niesolone. Dojrzewające w kalifornijskim słońcu. Informacje ogóle, zastosowanie w kuchni: Migdały, nazywane również „królem orzechów” to popularny superfood. Wartości odżywcze migdałów sprawiają, że orzechy te są bardzo cenione i polecane w wielu specjalistycznych dietach. Co ciekawe, orzechy te są tak naprawdę nasionami drzewa migdałowca zwyczajnego ale przyjęło się nazywanie ich orzechami. Na rynku mamy duży wybór różnego rodzaju migdałów, prażone, solone, czy migdały blanszo
Drobna mąka z mielonych, surowych ziaren cieciorki. Wysoka gęstość odżywcza. Mąka z cieciorki zastosowanie w kuchni: Mąka z ciecierzycy przywędrowała na polskie stoły wprost z kuchni Indyjskiej, gdzie znana jest pod nazwą Besan. Na bliskim wschodzie ciecierzyca jest bardzo popularna i spożywa się ją w różnych formach od ponad dwunastu wieków. Mąka z cieciorki to uniwersalny, kuchenny niezbędnik. Mąka z ciecierzycy ma szerokie zastosowanie w kuchni, jej główną cechą jest łączenie składników, dzięki temu z
Tapioka, skrobia z tapioki, z suszonego mielonego manioku. Naturalny zagęstnik, neutralny zapach i smak. Mąka z tapioki, funkcjonująca również pod nazwą tapioka czy skrobia z tapioki (skrobia z manioku), powstaje w procesie mielenia wysuszonych i odwodnionych bulw manioku. Maniok (Cassava) to roślina egzotyczna pochodząca z Brazylii, obecnie powszechnie uprawiana w Azji. Wraz z kuchnią azjatycką przywędrowała także do Europy. Mąka z tapioki może być zamiennikiem popularnej mąki ziemniaczanej, doskonal
Mąka z prażonych orzechów arachidowych, nieodtłuszczona. Keto dieta. Bogata w białko, witaminy i minerały. Mąka z orzechów ziemnych (arachidowych) Coco Farm powstaje w wyniku zmielenia prażonych orzeszków ziemnych, które nie są odtłuszczane przed mieleniem. Ceniona jest przede wszystkim za słodki smak oraz wyraźną nutą orzechów ziemnych. Mąka arachidowa jest cięższa niż większość mąk dostępnych na rynku, dlatego najlepiej sprawdza się jako dodatek do innych mąk. Jako że nie jest odtłuszczona, zapewnia
Pestki dyni łuskane, surowe. Medykament naszych przodków. Pestki dyni zastosowanie w kuchni: Pestki dyni to bardzo popularna i zdrowa przekąska, można ją wykorzystać do wielu ciekawych potraw. Pestki dyni to idealny dodatek do fit ciasteczek i batonów przygotowanych w domu, można je nie tylko zastosować w formie „posypki” ale również jako nadzienie. Pestki dyni można dodać również do jogurtu, czy Muesli , a także jako ciekawy dodatek do zapiekanki. Istnieje wiele wspaniałych przepisów, w których pestki dy
Mąka z pełnego ziarna, bogata w błonnik, witaminy i minerały. Źródło białka. Mąka owsiana bezglutenowa zaliczana jest do żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która ma duże znaczenie dla zdrowia człowieka. W Polce zyskuje coraz większą popularność, natomiast od wieków znana jest i ceniona na północy Europy, w Skandynawii czy w Wielkiej Brytanii. Mąka owsiana powstaje w wyniku zmielenia pełnych ziaren owsa wraz z zarodkami i otrębami. Przygotowana w ten sposób mąka pełna jest wartości odżywczych witamin
Erytrytol zamiennik cukru naturalny bez cukru, bez kalorii. Erytrytol to naturalny słodzik, który nie zwiera cukru i kalorii. Może być stosowany przez diabetyków. Erytrytol zastosowanie w kuchni: Erytrytol jest naturalnym słodzikiem, jego poziom słodkości sięga 80 % cukru białego, ale kaloryczność wynosi 0 kcal, dlatego też zalecany jest osobom na dietach odchudzających. Spożywanie żywności zawierających erytrytol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po
Keto mieszanka do wypieku ciasta - bez cukru, zbóż i nabiału. CZYM JEST BROWNIE MOCY To mieszanka do samodzielnego wypieku domowego keto ciasta. W jej skład wchodzi najwyższej jakości mąka kokosowa, mąka migdałowa, erytrytol (erytrol) i kakao. W opakowaniu, w osobnym woreczku dołączyliśmy bogaty w MCT olej i miąższ kokosowy (pasta, mus kokosowy). Mieszankę miąższu i oleju łączymy z wrzącą wodą i intensywnie miksując doprowadzamy do postaci kremu kokosowego (gęste mleczko kokosowe). Do kremu wystarczy do
Nasiona słodkiej bazylii. Szybsze od CHIA, pęcznieją w kilka minut. Nasiona słodkiej bazylii, inaczej zwane tukmarią, przywędrowały do Polski wprost z dalekiego wschodu, gdzie znajdowały zastosowanie w medycynie ajurwedujskiej i chińskiej już od tysięcy lat. Wyglądem przypomina czarnuszkę lub nasiona chia i tak samo pęcznieje po zalaniu wodą. Nasiona słodkiej bazylii dużo szybciej od nasion chia, nadają się do jedzenia – wystarczy odczekać kilka minut. Nasiona słodkiej bazylii można dodawać do jogurtów,
Maltitol zamiennik cukru, naturalny, bez cukru, mniej kcal. Maltitol to niskokaloryczny zamiennik cukru, słodzik zaliczany do grupy polioli. Jego poziom słodkości jest zbliżony do białego cukru natomiast jego wartość kaloryczna jest o 50% niższa. ZASTOSOWANIE:Maltitol wykorzystywany jest jako zdrowy zamiennik cukru. Ten zamiennik cukru nadaje się nie tylko do słodzenia napojów ale też do słodkich wypieków. Maltitol – zastosowanie w diecie Spożywanie żywności zawierającej maltitol zamiast cukru prowadzi d
Inulina błonnik z cykorii. Łagodny zamiennik cukru, naturalny prebiotyk. Inulina z cykorii to błonnik naturalnie występujący w cykorii. To naturalny prebiotyk o wielu korzystnych dla organizmu właściwościach. ZASTOSOWANIE: Inulina z cykorii posiada właściwości stabilizujące, wiążące i zagęszczające można więc ją stosować np. do zagęszczania zup i sosów. Błonnik cykorii można też dodać do chleba czy naleśników, jak również do ciast i ciasteczek - ma słodki smak może więc też zastąpić słodziki czy cukie
Syrop kokosowy Bio o pysznym, karmelowym smaku i bursztynowej barwie. Świetny dodatek do ciast, lodów, kawy czy baza marynat. Syrop kokosowy Coco Farm (znany również jako nektar kokosowy) powstaje z nektaru kwiatu palmy kokosowej certyfikowanej BIO. W czasie kwitnienia z nacięć w młodych pędach wydobywa się słodki płyn. Wolno odparowywany, staje się klarownym syropem o karmelowym smaku i zapachu. W regionie Pacyfiku nektar ten nazywany jest krwią palmy kokosowej, drzewa uważanego za symbol życia. Syrop k
Smalec nie tylko dla vegan. Smalec w wersji Coco Farm zadowoli podniebienie nie tylko osób na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej. Jest to również świetna propozycja dla wielbicieli tradycyjnego smalcu ale pilnujących poziomu cholesterolu i unikających tłuszczów zwierzęcych. Wege smalczyk to mieszkanka wyłącznie tłuszczów roślinnych. Dzięki zawartości oleju kokosowego (72%) smalczyk cechuje się wysoką zawartością kwasów MCT, które są łatwo przyswajalne i zamieniane w naszym organizmie na czystą energi