Dzięki starannie dobranym składnikom, s l ma niepowtarzalny smak i aromat przez co podnosi walory smakowe przygotowywanych potraw. Solidne i trwałe wykonanie młynk w sprawia iż mogą być stosowane do wielokrotnego użytku. Posiadają one ceramiczny mechanizm do regulacji grubości mielenia. Kupując jeden młynek, możemy cieszyć się z jego użytkowania przez wiele lat. Skład: s l himalajska biała, pieprz kolorowy*, czosnek płatki*, czosnek niedźwiedzi*, lubczyk*, cebula suszona*, pietruszka*, oregano*, cząber* M
Doskonała przyprawa do potraw z grilla, kt ra wzbogaci smak i aromat przygotowywanych przypraw. Solidne i trwałe wykonanie młynk w sprawia iż mogą być stosowane do wielokrotnego użytku. Posiadają one ceramiczny mechanizm do regulacji grubości mielenia. Kupując jeden młynek, możemy cieszyć się z jego użytkowania przez wiele lat. Skład: s l himalajska biała, s l himalajska r żowa, cebula suszona*, natka pietruszki*, chili*, majeranek*, pieprz czarny ziarno*, pieprz czerwony ziarno*, cząber*, rozmaryn*, jało
Połączenie soli himalajskiej białej i r żowej z dodatkiem starannie wyselekcjonowanych przypraw ekologicznych stanowi doskonałą kompozycję do r żnego rodzaju przypraw. Solidne i trwałe wykonanie młynk w sprawia iż mogą być stosowane do wielokrotnego użytku. Posiadają one ceramiczny mechanizm do regulacji grubości mielenia. Kupując jeden młynek, możemy cieszyć się z jego użytkowania przez wiele lat.Skład: s l himalajska biała, s l himalajska r żowa, pieprz biały ziarno*, pieprz czarny ziarno*, gorczyca bia
Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji mogą pomóc w regulacji pracy przewodu pokarmowego, zapobiec wzdęciom i złej fermentacji w jelitach. Zioła oraz owoce mogą mieć działanie orzeźwiające i odświeżające. Uwzględniając walory smakowo - zapachowe ziół i owoców można nią z powodzeniem zastąpić inne codzienne napoje. Zalecana jest dla dzieci i osób dorosłych. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzeni
Herbatkę polecamy do picia przed i podczas pobytu w saunie. Herbatka wzmaga pocenie się, usprawnia usuwanie z organizmu produkt w przemiany materii, zapobiega starzeniu się organizmu, ponieważ pomaga likwidować wolne rodniki. Spos b użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 2 razy dziennie Skład: liść brzozy i pokrzywy po 25%, liść maliny, mięty, kwiat bzu czarnego, chabru w r żnych proporcjach Masa netto: 30 g (20 saszetek po 1
Ciasteczka polecamy dla wszystkich dbających o to, aby zdrowo się odżywiać. Szczeg lnie powinny uwzględnić je w swojej diecie osoby: - pijące duże ilości kawy, - stosujące dietę, - mające uczucie zmęczenia i brak energii. Wyroby z mąką żołędziową są wyjątkowo cenne, ponieważ zawiera ona: - mniej kalorii w por wnaniu z mąkami zbożowymi nawet z pełnego przemiału, - zawiera kilkakrotnie więcej błonnika w por wnaniu z mąkami zbożowymi, - zawiera od kilku do kilkunastu razy więcej magnezu, potasu, wapnia, fos
Przez wieki szczeć była uprawiana w Europie jako roślina przemysłowa. Na około 100 lat zapomniano o jej cennych właściwościach. Obecnie bazując gł wnie na badaniach japońskich, chińskich i częściowo europejskich wykazano, że jest to bardzo cenna roślina, mogąca wspomagać leczenie m.in. boreliozy, ponieważ wykazuje działanie przeciwbakteryjne i poprawia stan układu immunologicznego. Spos b użycia: 1 saszetkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10- 15 minut. P
Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach gdy brakowało jedzenia. Współczesne badania potwierdziły jej bardzo wysoką wartość odżywczą oraz zawartość cennych dla zdrowia składników. W porównaniu z mąka zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń i magnez , czyli kluczowe dla zdrowia składniki mineralne. Mąka ta jest bardzo bogata w witaminy z grupy B. Zawiera także dużo cennego dla funkcjonowania przewodu pokarmowego błonnika oraz ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych
Wyśmienita ekologiczna konfitura z czarnej jagody, smak lata zamknięty w małym słoiczku, idealna na chłodne jesienne i zimowe dni. Znakomity aromat, lekko kwaśny posmak i wyborna konsystencja. Doskonale pasuje jako dodatek do ciast i deserów. Świetnie wkomponuje się również jako składnik każdego śniadania czy kolacji. Skład: owoc czarnej jagody* 66,7%, cukier trzcinowy*Masa netto: 180 g
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej ziele owsa bogate jest w rozpuszczalną krzemionkę, wykazuje korzystne działanie w artretyzmie, chorobie reumatycznej, kamicy nerkowej i schorzenie nerek. Słoma owsiana jest r wnież wykorzystywana w chorobach sk rnych, czyraczności oraz nadmiernej potliwości n g. Surowiec ten został zebrany z upraw ekologicznych w fazie dojrzałości mlecznej tj. wtedy kiedy jest najbardziej cenne i zasobne w związki czynne - gł wnie w witaminy, sole mineralne i kr
Według literatury, ze względu na zawarte w niej składniki, herbatka dla Pań polecana jest dla kobiet w każdym wieku, jako środek regulujący funkcjonowanie organizmu kobiety. Pomaga zlikwidować zakłócenia i dolegliwości związane z miesiączką.Zapobiega stanom zapalnym w obrębie układu rozrodczego. Sposób użycia: 1 saszetkę herbatki zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem około 10 minut. Skład: pięciornik gęsi ziele, owoc tarniny, ziele serdecznika, krwawnika, rdestu ostrogorzkiego, jasnoty; liść babki
Herbatki o podobnym składzie przez wiele wieków były ulubionym napojem Słowian. Są one sporządzane i pite do dzisiejszego dnia w niektórych okolicach Polski Wschodniej. Podstawowy składnik - ziele kiprzycy - w smaku przypomina najlepsze herbaty zielone. Mieszanka ta przeciwdziała bólom głowy, migrenom, reguluje działanie układu pokarmowego i moczowego, ogólnie wzmacnia organizm. Herbatka jest bardzo bogata w minerały i witaminy. Z powodzeniem może zastąpić inne codzienne napoje. Sposób użycia: Jedną łyżec
Herbatka o bardzo bogatym składzie, polecana do picia dla całej rodziny zarówno młodych jak i starszych, zasobna w większość potrzebnych do życia substancji. Według literatury wywiera pozytywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Polecana do codziennego picia zamiast normalnej herbaty. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele przetacznika, liść poziomki, kwiat lipy, owoc tarniny (po 10%),
W skład herbatki wchodzą najcenniejsze rośliny naszych g r. Były one od wiek w stosowane przez miejscowych mieszkańc w. Herbatka og lnie poprawia zdrowie, działa witaminizująco i witalizująco, dodaje sił potrzebnych np. do g rskich spacer w. Można ją pić jako herbatkę lub dodatek do herbat albo zalać alkoholem i zrobić nalewkę. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Uwaga: rośliny chronione użyte
Herbatka polecana jest dla kobiet np. w okresie menopauzy jako środek o działaniu relaksującym. Sposób użycia: 1 saszetkę zalać 1 szklanką wrzątku. Pozostawić na 10-15 minut do zaparzenia. Pić 1-2 szklanki dziennie. Skład: ziele krwawnika* 20%, ziele ślazu*, owoc głogu*, kwiat głogu*, owoc tarniny*, chmiel szyszki*, liść melisy*, kwiat koniczyny* w różnych proporcjach Masa netto: 40 g (20 saszetek po 2 g)