Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej liść melisy stosuje się jako naturalny środek łagodnie uspokajający w stanach pobudzenia nerwowego i bezsenności; liść melisy może być stosowany w zaburzeniach trawiennych oraz nieżycie żołądka i jelit. Spos b użycia: 1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: melisa liść 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią f
Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantno - słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zupowocowych, do potraw z warzyw - czerwonej kapusty, marchwi, burak w i dyni, kompot w z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa. Skład: Anyż owoc 100%. Masa netto: 30g.
Chilli nadaje potrawom pikantny i ostry smak. Dodaje się go w niewielkiej ilości wg. indywidualnych upodobań do gulaszu, mięsa, ryb, potraw jarzynowych i sos w. Chilli ma r wnież doskonały wpływ na trawienie. Chilli jest owocem jednej z odmian papryki rocznej. Skład: chilli 100% Zawartość netto: 60g
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury aromatyczna herbatka z ziela marzanki ma działanie uspokajające i kojące. Spos b użycia: Wziąć łyżeczkę herbatki, zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut. Przecedzić, pić wedle zapotrzebowania. Skład: ziele marzanki 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego produktu, a jedynie mają na celu poszerzenie wiedzy czytelnika
Opis producenta/dystrybutora: To jedno z najbardziej rozpoznawalnych zi ł w ostatnich latach. Pochodzi z Ameryki P łnocnej gdzie była znana i stosowana wśr d Indian. Według literatury zielarskiej ziele jeż wki podnosi odporność organizmu, zapobiega infekcjom. Ziele jeż wki można stosować wewnętrznie i zewnętrznie. Spos b użycia: (wewnętrznie)1 łyżeczkę ziela jeż wki zalać szklanką wrzątku i pozostawi na ok. 10-15 minut pod przykryciem. Można pić bez ograniczeń. (zewnętrznie w formie okład w)2 łyżeczki zie
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej ziele karczocha może być stosowane do picia jako środek wspomagający przy niewydolności wątroby, zakł ceniach pracy pęcherzyka ż łciowego. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele karczocha 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane
Opis producenta/dystrybutora: Herbatka z ziela jemioły działa oczyszczająco na organizm. Literatura zielarska podaje szereg zastosowań jemioły, między innymi polecana jest przy skłonnościach do nadciśnienia oraz wykazuje działanie kancerostatyczne. Spos b użycia: Wziąć łyżeczkę herbatki, zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut. Przecedzić, pić wedle zapotrzebowania. Skład: ziele jemioły 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej.
Opis producenta/dystrybutora: Liść jeżyny stanowi wspaniałą namiastkę herbaty. Według literatury zielarskiej liść jeżyny może działać odtruwająco na organizm, reguluje przemianę materii oraz wzmacnia organizm. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: liść jeżyny 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być trak
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej liść maliny może być stosowany jako środek oczyszczający organizm z toksyn, regulujący przemianę materii oraz wspomagający w wydalaniu szkodliwych produkt w przemiany materii. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: liść maliny 100%. Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekar
Opis producenta/dystrybutora: Macierzanka to jedno z najstarszych zi ł Słowian. Rośnie na słonecznych polanach rozsiewając wok ł siebie piękny zapach. Według literatury zielarskiej ziele macierzanki można stosować jako środek lekko wykrztuśny, łagodzący wzdęcia, regulujący pracę przewodu pokarmowego. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele macierzanki 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja
Opis producenta/dystrybutora: Literatura zielarska podaje szereg zastosowań jemioły, między innymi polecana jest przy skłonnościach do nadciśnienia oraz wykazuje działanie kancerostatyczne oraz oczyszcza organizm Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele jemioły 100% Masa netto: 200g Kraj pochodzenia: Polska Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji le
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej korzeń kobylaka może być stosowany przy problemach z przewodem pokarmowym - szczeg lnie przy biegunkach. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: korzeń kobylaka 100% Masa netto: 50g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania danego
Opis producenta/dystrybutora: Według literatury zielarskiej owoc kopru włoskiego może być stosowany w zaburzeniach trawiennych, kolkach, wzdęciach, działa korzystnie na g rne drogi oddechowe. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: koper włoski owoc* 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jak
Do deser w, ciast, kompot w i mięs oraz jako zaprawka do alkoholu. Skład: anyż gwiazdkowy 100% Zawartość netto: 30g
Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzyb w, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami. Skład: bazylia 100% Masa netto: 25g