Opis producenta/dystrybutora: Bylica pospolita jest polecana osobom chcącym oczyścić organizm i mającym trudności z przyswajaniem składnik w pokarmowych oraz brakiem apetytu. Dodawana do kąpieli łagodzi skutki choroby reumatycznej, a jej intensywny aromat działa relaksująco. Spos b użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: ziele bylicy* 100% Masa netto: 50 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informac
Czarna porzeczka jest podstawowym składnikiem tej herbatki. Jak podaje literatura zielarska owoc ten i pozostałe składniki herbatki zawierają mnóstwo witaminy P, A, E, H, K, B oraz soli mineralnych. Herbatka ze względu na bogaty skład owoców może mieć doskonały wpływ na stan naczyń krwionośnych oraz poprawę krążenia. Sposób użycia: Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Można pić bez ograniczeń. Skład: owoc czarnej porzeczki* 50%, ow
Pieprz kolorowy charakteryzuje się wyrazistym, korzennym i delikatnie odświeżającym smakiem oraz intensywnym aromatem. Doskonale nadaje się do mięs, ryb, zup, sos w, marynat oraz sałatek. Jest r wnież doskonałym elementem dekoracyjnym. Składniki: pieprz czarny*, pieprz biały*, pieprz r żowy*, pieprz zielony*. Masa netto: 30g
Pyłek kwiatowy z ogrodu botanicznego - Dary Natury Pyłek kwiatowy jest produktem pozyskiwanym przez pszczoły. Podobnie jak mi d posiada wspaniałe właściwości. Spos b użycia: 2-3 łyżeczki zalać 1/3 szklanki przegotowanej, ostudzonej wody i odstawić na kilka godzin. Pyłek w tej postaci zaleca się przyjmować 2 razy dziennie, rano na czczo i wieczorem przed snem. Kuracja powinna trwać 1-2 miesiące. Najlepiej wiosną i jesienią. Unikać dodawania do płyn w o temperaturze powyżej 45 C Produkt z polskich pasiek. P
Kawa z nasion konopi eko 200g - Dary Natury Świetna alternatywa dla kawy, herbaty i innych ciepłych napoj w. Ekologiczna kawa z prażonych nasion konopi siewnych charakteryzuje się delikatnym, orzechowym smakiem. Wspaniale komponuje się z mlekiem, miodem czy cukrem brzozowym. Jako naturalnie bezkofeinowa, stanowi zdrowy zamiennik tradycyjnej kawy. Nasiona konopi siewnych (Cannabis sativa) są dobrym źr dłem żelaza, wapnia, cynku, fosforu, magnezu, miedzi i manganu. Bogate są w wiele witamin, soli mineralnyc
MYDŁO ŻOŁĘDZIOWE 100 G DARY NATURY Mydło polecane jest dla osób z problemami dermatologicznymi jak np. trądzik, wypryski, przetłuszczająca się skóra. Najsilniejsze działanie bakteriobójcze wykazuje na szczepach Esherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomnas flurescens. Skład: Sodium Palmate, Sodium Palm Kernekate, Aqua, Sidim Chloride, Glycerin, Sodium Hydroxide, Extractum Fructus Quercus. Kraj pochodzenia: Polska Masa netto: 100 g
Konfitura z papryki - Dary Natury Pyszna, ekologiczna konfitura z papryki stanowi doskonały dodatek do mięs, drobiu, pasztet w i ser w. Świetnie sprawdza się r wnież do kanapek, naleśnik w na słodko, idealnie pasuje do deser w. Masa netto: 200g Składniki: papryka czerwona (61%)*, cukier trzcinowy*, sok z pigwowca, ocet r żany*. *produkt rolnictwa ekologicznego
Według literatury zielarskiej owoc kopru włoskiego może być stosowany w zaburzeniach trawiennych, kolkach, wzdęciach; działa korzystnie na górne drogi oddechowe. Sposób użycia: Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Skład: koper włoski owoc 100% Masa netto: 25x2g
Według literatury zielarskiej ziele skrzypu uzupełnia niedobory krzemu, potasu, magnezu oraz niektórych mikroelementów; ponadto skrzyp wpływa pozytywnie na procesy metaboliczne organizmu, ma dobry wpływ na stan skóry, włosów, tkanki łącznej i kości. Dzięki swoim właściwościom stosowana może być przez osoby w średnim i starszym wieku. Sposób użycia: Jedną saszetkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Skład: Ziele skrzypu 100% Masa netto: 25x1,5g
Opis producenta/dystrybutora: Babka lancetowata była stosowana przez wiele stuleci zar wno w medycynie ludowej jak i konwencjonalnej. Herbatka z liści babki ma działanie osłaniające. Spos b użycia: Łyżeczkę liścia babki zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut. Przecedzić, pić wedle zapotrzebowania. Skład: liść babki lancetowatej* 100% Masa netto: 25 g Wszystkie opisy maja charakter wyłącznie informacyjny. Nie stanowią formy konsultacji lekarskiej. Nie powinny być traktowane jako zalecenia do stosowania
Przyprawa do kawy 50 g Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku. Przyprawa wzmacnia także działanie pobudzające kawy, dzięki czemu można ją robić słabszą, działa wzmacniająco i rozgrzewająco. Sposób użycia: na jedną filiżankę kawy stosuje się szczyptę przyprawy. Można stosować do kawy z ekspresu. Najlepszy efekt uzyskuje się gotując kawę ok 1-2 min. razem z przyprawą. Składniki (w różnych proporcjach): kardamon, cynamon, goździki, imbir, kuklik kłącze. Zawartość
Ziele dziurawca EKO 50 g Sposób użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Składniki: ziele dziurawca 100%.
Ziele krwawnika EKO 50 g Sposób użycia: 1 łyżeczkę ziela zalać szklanką wody, ogrzewać 20 min. pod przykryciem, nie dopuszczając do wrzenia lub 1 łyżeczkę ziół wsypać do termosu, zalać 1 szklanką wrzącej wody i pozostawić na 20 min. odwar lub napar pić 1/4-1/2 szklanki 2-3 razy dziennie lub używać do okładów i przemywań. Składniki: ziele krwawnika 100%
Herbatka jelitowa EKO 50 g Sposób użycia: Łyżeczkę herbatki zalać wrzątkiem, odstawić na 15-20 minut. Przecedzić, pić wedle zapotrzebowania. Składniki: rdest ptasi ziele*, babka lancetowata liść* po 20%, pięciornik gęsi ziele*, kobylak korzeń*, przywrotnik ziele*, dziurawiec ziele*, nagietek kwiat* w różnych proporcjach *produkt rolnictwa ekologicznego
Kłącze tataraku EKO 50 g Sposób użycia: Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie. Składniki: tatarak kłącze* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego