Nać pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający dodatek w witaminę C.Stosowana jest gł wnie do zup, rosoł w, ziemniak w i sos w. Skład: nać pietruszki 100% Masa netto: 20g
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawia się też sałatki, warzywa, sosy, ryby i potrawy z sera. Skład: oregano 100% Masa netto: 30g
Przyprawa powszechnie stosowana do zup, mięs, ryb, marynat, wędlin. Grubo tłuczone ziarna doskonale nadają się do przyprawiania stek w. Skład: pieprz czarny 100% Masa netto: 50g
Majeranek dodaje się gł wnie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przygotowywania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztet w i omlet w. Skład: majeranek 100% Masa netto: 15g
Majeranek dodaje się głownie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztet w i omlet w. Skład: majeranek 100% Masa netto: 100g
Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe mieszankach przyprawowych. Skład: kozieradka 100% Masa netto: 60g
Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych. Skład: kozieradka 100% Masa netto: 60g.
Stosowane do kiszenia kapusty, kwaszenia i konserwowania og rk w oraz duszenia mięsa, ryżu, warzyw korzeniowych. Korzystnie wpływa na trawienie. Skład: koper ogrodowy 100% Masa netto: 30g.
Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się go do zup, rosoł w, ziemniak w i sos w. Skład: koperek 100% Masa netto: 30g
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosoł w, duszonych warzyw, sos w, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. Skład: liść laurowy 100% Zawartość netto: 100g
Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów. Skład: lubczyk liść 100% Masa netto: 20g
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosoł w, duszonych warzyw, sos w, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty. Skład: Liść laurowy 100% Zawartość netto: 10g
Majeranek dodaje się głownie do kiełbas, tłustych mięs, pieczeni wieprzowej, baraniej, jagnięcej. Nadaje się wspaniale do przyprawiania zup jarzynowych, pomidorowych, ryb, pasztet w i omlet w. Skład: majeranek 100% Masa netto: 15g
Skład: śliwka, jabłko, gruszka (w r żnych proporcjach) Masa netto: 200 g
Kawa z nasion chia eko 200g - Dary Natury Świetna alternatywa dla kawy i innych ciepłych napoj w. Ekologiczna kawa z prażonych nasion chia wspaniale komponuje się z mlekiem, miodem czy cukrem brzozowym. Jako naturalnie bezkofeinowa, stanowi zdrowy zamiennik tradycyjnej kawy. Chia to nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia Hispanica), jednej z najstarszych roślin uprawnych. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie przez wieki stanowiła podstawę lokalnej diety. Aztekowie uważali nasiona chia za pomocne w utrzyman